Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
35908
View
1066
Reply

{Jangan Berborak}Apa Korang Rasa Hari Ni [Vol. 5] Sedih? Hepi? Terkilan? Luahkan di sini.. ^_^

[Copy link]

Author: magentaonyx       Show all posts   Read mode

Post time 20-5-2018 11:15 PM | Show all posts
dah 4 hari tak masuk opis. rasa tenang pulak. tak payah jumpa toxic people.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2018 09:15 AM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 19-5-2018 08:31 PM
kalau balik jumpa mak dengan ayah, makin tua diorang.muka makin banyak kedut.thank u Yang Maha Kuasa ...

terima kasih kill..mak dh takde..bapak, alhamdulillah, baru smlm call..tukar nombor lagi katanya


Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2018 09:22 AM | Show all posts
sedih pulak hati mak ni nak..siap hulor lagi(dpt gaji haritu pun dia ulor jugak)  mintak buatkan bekal  pi keja..tak larat nk beli roti buat sahur dah katanya..moga harini mendapat berita yg dia dinantikan.

syukur alhamdulillah...anak pertama aku tu baru keja sambil2 dah tau berjasa..moga Allah permudahkna perjalanan mu nak..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2018 10:17 AM | Show all posts
rasa xtenang hati sejak bgadoh gan adik ipar hanat
kuarga dorang ni mmg xley bagi muka
i wish i gn anak2 bley pegi jauh dari mereka ni
alang2 dorang xngaku anak2 tu tjawap mereka
elok la xyah jumpe terus.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2018 10:31 AM | Show all posts
hari senin bisalah aku..keja main tenet smpi lebam..tapi hati aku tak tenang sebab last week kena marah ngan bos. alah..keja tu aku dh susun cantik..bila nk sign dia mintak tambah itu ini..taim tu aku dh blur..mcm2 error aku buat. padhal kecik je compared to my effort keluarkan surat bertahap profesional level paling tinggi ko nak bagus pegilah cari loyer..harap aku jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2018 03:22 PM | Show all posts
kesian mil i. dh tua2 kene cheat dgn fil. haihhhh..apa patut aku buat ni....
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2018 02:44 PM | Show all posts
anak call suh beli roti mahal untuk buka
ala roti gardenia yg ada perisa cam butterscotch tu je
dia boley ngadap sebuku sorang.
sahur pon makan roti 2keping dah cukup
Alhamdulillah stakat ni puasa penuh lagi
sejenis xmakan nasik hanya makan roti
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2018 10:29 AM | Show all posts
ya Allah , kuatkan lah iman ku di bulan puasa ini. si PA tu nak cuti seminggu raya nanti , bab tu i tak kisah lah sangat . tapi reaction muka si PA tu bila dia cakap : akak nak cuti seminggu lepas raya , amy nak cuti bila dan sampai bila ? dan sambil buat muka berharap i akan cover keje dia 4 hari sebelum dan seminggu lepas raya . mentang-mentang i nie bujang dan raya kat kl je , so mmg i tak layak lah nak cuti lama-lama ye?

dan u je lah , yg boleh cuti lama-lama , yg boleh buat itu ini . kalau boss panggil pasal cuti2 nie, i akan cakap je : mula bulan 7 sampai bulan 12 , i tak akan dapat cuti lama2, sebab your pa nie ha akan ada macam2 problem menjelang akhir  tahun nanti . so , bila dia ada too much masalah , dia amik cuti . nanti i jugak kena cover dia.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 10:56 AM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 23-5-2018 10:32 PM
ahaha pulak.susah nak dapat line kot kak ros.pakai umobile ke beliau?kalau ya memang sangkak line  ...

aah kill..line tak tentu..itu dh kali yg ke ratus kali tah tukar nomo tak fon asik hilang simkad rosak dan takde line..duk umah abg kt bandar line ni ok..pstu duk umah kakak plak line tak ok kena tukar nomo lagi dari digi ke celcom..nti raya plak duk umah abg kt kpg tukar lagi.







Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
rasa nak g pasar malam..teringin nak makan benda yang selalu makan tu tapi kompem tak sempat

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Rase malas nak sambung menjahit....
Byk pulak budak2 ni order batu seremban..

Rindu kg halaman dan kwn2.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 12:17 PM | Show all posts
aku rasa nak gelak berguling2 melihat kebodohan iparku di socmed. itulah mak suruh belajar, kau membosia.

damn
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-5-2018 03:11 PM
tikus goreng tepung?

uols tunggu

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2018 08:32 AM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-5-2018 03:10 PM
lahai..sabar je la kak.dari tukar kan ayah tu sim kad banyak2...ada baiknya kak ros belikan ayah t ...

hehehe...kelakor takde hal smua tu..beradik sana ramai bole gilir2 belikan.

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2018 08:38 AM | Show all posts
posa yg ke 10 eh dah ke? ke hari 9

masih demam lagi..melarat batuk dan seleme..tapi itu takde hal pon takat posa..cuma sahur aku tak makan apa dah skrg..semata air masak dan segelas NESCAFE O..tu je cukup..aku terus bertenaga hingga ptg.

alhamdulillah posa ni tenang2 je..kurus balik dah. yeayyy
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2018 10:37 PM | Show all posts
rasa fuhh lega!... job weekend kali ni jaga baby umur 1 bulan... nervous giler bila dapat tahu job semalam kena babysit baby baru sebulan... so far paling kecik jaga baby umur 5 bulan.. 5 bulan baby dah tegap sikit badan dia...so ya...  part nak mandikan baby tu yg kalut sikit..  tapi ibu baby ada bagi guidance kat tepi masa mandikan tu...so okay la..  bila parents baby dah keluar pergi shopping, kita just duduk tepi katil tengok baby tido sampai parents baby balik.....once a while baby bangun nangis nak minum susu, pastu baby tido balik.....   


Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2018 11:30 PM | Show all posts
Berat badan turun
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2018 06:50 AM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 27-5-2018 11:53 PM
awak ni misi ke?

sorry terbaca monolog

eh tak la...kita buat part time jadi babysitter/nanny.. baru je recently buat kerja part time ni...hehe..iyelah kita pun nak cari duit belanja so that boleh tengok 4 movie dalam satu hari..back to back...hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2018 06:57 AM | Show all posts
hari ni rasa nervous.... ada cpr and first aid training later.... masa study dulu dah belajar dan ambil cert, tapi kena renew every two years apparently...  mula2 malas nak renew tapi bila join group pengasuh kat fb, mereka cerita pasal kes kes baby tercekik terus iols kalut cari course cpr dan daftar....ada baby yg boleh  tercekik air liur sendiri..............semoga semuanya baik2 aja..   risky  kerja jaga baby ni...baby nangis sampai merah muka pun hati kita dah dub dab dub dab... tapi bila dukung baby dodoi dia,tengok dia tido,terus rasa tenang hati..hehe....  bila balik kerja kat tudung lekat bau baby..comel je...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2018 09:27 AM | Show all posts
ada org tu bawak anak sorg tu je bukak kt hotel..yelah sempena meraikan kejayaan anak..banyak perkara anak aku cerita sejak wa menjak..perubahan pada saat kita menghadapi tekanan. baru sedar bukan senang menunaikan tanggungjawab pada masa sama harus konsisten sebagai contoh yg baik. itu baru sorg je aku bagi dia handle. good for him..atleast berubah sedikit2. aku bukan nk jadi hero..aku mcmni dari dulu..takde apa yg berubah sgt..cuma aku tak perlu hadap muka dia lagi dan byk masa utk beribadah dgn hati yg tenang.
balik pada meraikan tu..ahhh..mak hari2 meraikan korg..rilek je..semalam mak masak rendang..nahh..sambil aku dekat2 ke hidung dia..(anak keje sif pagi hrini)..hahah..pagi2 bau rendang semerbak diopis..nak bagi kt dia. bawak balik sana nti bole buat buka. semalam masak rendang cili api, ikancencaru sumbat goreng cicah air asam dan masak lemak petola dan suun. perghh..best ooo..hari2 anak2 aku semangat posa sebab hidangan kegemaran diorg pasti terhidang. lucu semalam masa buka..si kecik tanya..mak nape ikan ni berbungkus..aku jwb ikan ni sejuk
so...mungkin balik raya ni.. harap jadi..selalu aku plan semua ke laut.



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080533s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list