Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7824
View
122
Reply

Kalau korang nak beli skincare, apa yang korang tengok dulu?

[Copy link]

Author: amirezu       Show all posts   Read mode

Post time 24-12-2018 11:02 AM | Show all posts
makdik2301 replied at 24-9-2018 09:24 AM
uols pakai produk apa ya utk hilanhgkan parut jerawat?

normally aq pakai essential tree oil utk treat jerawat aku..
sgat effective.
selalu purchase dgan amt aromatic
sbb dia punya oil lagi pure & organic


Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 02:01 PM | Show all posts
tgk ingredient....

saya suka Cosmoderm
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2018 03:21 PM | Show all posts
aprazolam replied at 24-12-2018 02:01 PM
tgk ingredient....

saya suka Cosmoderm

cosmoderm bagus jugak. harga pun affordable.

Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 05:38 PM | Show all posts
dulu pakai Organic Aid sebab murah giler, tujuan pakai pun sebab nak hilangkan parut ciken pox
sejak tuh xpernah tukar produk lain..tapi harga makin mencanak, kadang pejam mata jer bila nak membeli..
sekarang makin susah plak nak beli sebab asyik sold-out jer...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 11:40 AM | Show all posts
biasa tengok produk tu dijual di drugstore (watson, gurdian, etc)... or tak.
biasa yang jual kat drugstore kandungan selamat dan boleh dipercayai...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:01 PM | Show all posts
Kalau korang nak beli skincare, apa yang korang tengok dulu?

hargaa
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Definitely ingredients! And do proper research first!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 12:52 AM | Show all posts
Gumball replied at 2-1-2019 05:38 PM
dulu pakai Organic Aid sebab murah giler, tujuan pakai pun sebab nak hilangkan parut ciken pox
seja ...

Sekarang dah jadi berapa ye harganya?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 12:54 AM | Show all posts
aarwen replied at 7-1-2019 02:35 PM
Definitely ingredients! And do proper research first!

Biasa kat mana nak tau makna setiap ingredients tu ye? Biasanya tulis dalam term2 saintifik Ke google je setiap bahan tu?

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok reaksi view orang dulu... Harga tentulah ikut bajet aiols..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
amirezu replied at 12-1-2019 12:54 AM
Biasa kat mana nak tau makna setiap ingredients tu ye? Biasanya tulis dalam term2 saintifik :sweat ...

I google je! Then kalau google pasal the product tu pun usually ada review kan, and selalu banyak je yang mention on ingredients tu. For me memang kena google sebab kulit i sensitive haha
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 02:31 PM | Show all posts
baru berhenti pakai produk timbang kilo..... tukar ke produk drugstore yang xde paraben, SLS bagai.... Muka gelap tetiba.... dalam proses baik pulih
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 10:31 AM | Show all posts
kalau nk kecikkan liang2 / lubang2 kat muka tu nk pakai apa uols?

boleh tak kita makan vitamin E & c? (terus lari topik)
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
I akan tgk ingredients and then, tengok harga. Lastly packaging kalau nampak pprt sgt mmg x la
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Tgk founder dia dulu
I despise produk acik2 kepam no r&d
Dulu2 masa in 20s duit tak brp byk i beli kt watson, guardian
10 yrs ago i beli over the counter products
Sampai sekrg i pakai lancome je it does wonders
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 02:12 AM From the mobile phone | Show all posts
iols biasa tgk jenama dl. br tgk bnda2 lain.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 12:09 AM | Show all posts
ihtisyam1 replied at 24-1-2019 02:31 PM
baru berhenti pakai produk timbang kilo..... tukar ke produk drugstore yang xde paraben, SLS bagai.. ...

Pakai produk ape sekarang ni sis?
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 04:19 PM | Show all posts
amirezu replied at 12-2-2019 12:09 AM
Pakai produk ape sekarang ni sis?

pencuci dan scrub good vitue, toner cosmoderm, pelembap mustika ratu dan sunblock biore

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok kulit muka orang yg guna produk tu..
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 02:47 PM | Show all posts
i tengok keserasian dengan kulit ai .. ada jugak yang mahal tak serasi (contoh lancome, clarins, SKII tu semua dah try tapi tak serasi ngan ai) ..skrg ni.. cleanser sesuai ngan garden of eden which is murah.. manakala toner, moisturizer n serum pula loccitane .. nangis sebab mahal..
test dulu sikit.. bila beli skincare.. mintak sample banyak2
kalau best.. baru jadi pengguna setia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.081637s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list