Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8212
View
122
Reply

Kalau korang nak beli skincare, apa yang korang tengok dulu?

[Copy link]

Author: amirezu       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 8-5-2018 01:03 AM | Show all posts
beautifulliar replied at 7-5-2018 05:13 AM
Pakai Tati mmg menjadi la kulit cepat nampak kesan glowing tu I tktau org lain tp I pakai dlu dlm  ...

Betul tu sis. Kalau main pantai kulit cepat gelap sebab melanin tengah aktif nak protect kulit kita daripada UV. Sbb tu makin lama makin gelap. Tapi kalau berlebihan bahaya jugak boleh jadi jeragat sampai tahap melasma. Kena protect dgn SPF & PA+++ pulak. Mana2 produk yg ada bahan kimia bahaya memang cepat kesannya compared dgn product natural yg makan masa sebulan ke atas baru nampak perubahan. Ada yg sampai setahun pun ada.

Masa sis stop pakai Tati, lepas tu mula pakai Cosmoderm tapi naik jerawat banyak biasanya tu proses impurities. Sbb bila pakai Tati segala kekotoran dan bahan kimia dah tersimpan bawah kulit. Biasanya produk natural ni dia akan singkirkan kekotoran ni dlm bentuk jerawat. Kalau teruskan pakai cosmoderm tu mungkin lama2 jerawat akan hilang, itupun kalau kulit xde masalah dgn produk. Tapi nak tunggu jerawat hilang tu yg x tahan selalunya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-5-2018 01:05 AM | Show all posts
Robitadotcom replied at 7-5-2018 05:11 PM
i kan pernah menderita alergy yg teruk ulang alik spital. so i is very sensitif dengan skincare. so  ...

Boleh share tang ubah pemakanan tu? Apa yg sis makan sebelum n selepas kes warded tu?

Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 06:02 AM From the mobile phone | Show all posts
amirezu replied at 8-5-2018 01:03 AM
Betul tu sis. Kalau main pantai kulit cepat gelap sebab melanin tengah aktif nak protect kulit kit ...

Ha'ah btol la tu ms guna cosmoderm tu mmg jrwt kuar byk sbb bahan kimia dr Tati tu.tp byk sgt kluar pakai satu ari trus kluar kecik2 pastu bengkak n merah.Pastu berparut tu yg lmbt lak nk ilang.Tp baca review lain pon ade gk yg xsyork  cosmoderm sbb mmg xok n kluarkn jerwat lg byk so I ingt I sorg je.Tp mgkin klo pkai bterusan ok kot lps semua jerawat dh kluar n kulit dh sihat.Tp i stop sbb geli tgok muka sndri jerawat asik kluar wlpon kecik2 tp mggerutu mcm kertas pasir
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 08:53 AM | Show all posts
amirezu replied at 8-5-2018 01:05 AM
Boleh share tang ubah pemakanan tu? Apa yg sis makan sebelum n selepas kes warded tu?

i dulu jenis makan mmg tksihat n lgsg tknk makan sayur tau. lepas i trauma ngn hospital n obat obatan tu, i terus start makan sayur. walaupun perit. patu i tk mkn mknn yg ada msg. biasanya i bwk bekal. elak mkn kt luar. n paling penting i avoid udang. i makan sifud lain tp udang i avoid. itu sajoo tapi alhamdulillah byk perubahan huhuhu

Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 11:07 AM | Show all posts
moonbug replied at 1-5-2018 05:46 PM
First sekali tgk review/testimonial and rating kalau ada. Lps tu tgk ingredients. Lps tu brand & har ...

sama....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-5-2018 12:33 AM | Show all posts
Robitadotcom replied at 8-5-2018 08:53 AM
i dulu jenis makan mmg tksihat n lgsg tknk makan sayur tau. lepas i trauma ngn hospital n obat oba ...

Oic. Betullah orang kata...nak kulit cantik tak semestinya sekadar pakai skincare. Pemakanan pun kena jaga. Especially banyakkan fiber n serat. Air kosong pun kena balance dgn berat badan. Amalkan makan buah sekali. Tapi ada orang kata epal tak bagus sbnrnya utk kulit..lagi cepat nampak garis halus. Betul ke?

Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2018 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingredients penting. Kalau byk sgt chemical takut nk beli
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 04:38 PM | Show all posts
anyclassything replied at 1-5-2018 09:18 PM
I suka natural based products.. so apa2 pun I opt for natural products. Skrg lg best kalau dpt yg na ...

apa maksud kadet tu? uols training jd cari reporter ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2018 12:27 PM | Show all posts
Honestly, I akan pandang brand dulu lps tu try satu set, kalau ok continue je. Alhamdulillah, I dah guna Mary Kay 6 tahun
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2018 01:37 PM | Show all posts
biasanya tengok bahan dia. kalau boleh yang totally natural, chemical free. tapi ada yg campur juga.
jadi kalau yang campur ni, pilih yang kandungan kimia dia x byk. lagi tengok samada sesuai tak dengan kulit orang asia mcm kita nih. pastu tengok harga dia.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2018 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
paling penting tengok harga
kalu mampu milik macam mary kay terus beli satu set
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2018 09:46 PM | Show all posts
Thanks @cmf_anisss84

Comments

welcome  Post time 31-7-2018 01:08 PM
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2018 10:05 PM | Show all posts
niena90 replied at 26-7-2018 12:27 PM
Honestly, I akan pandang brand dulu lps tu try satu set, kalau ok continue je. Alhamdulillah, I dah  ...

Wah lama tu. Memang pengguna setia ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2018 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
amirezu replied at 29-7-2018 10:05 PM
Wah lama tu. Memang pengguna setia ni

Haah sbb I masa zmn sekolah mmg byk jerawat kat muka. Mcm2 products dah try pakai until I dah mula keje baru rase nak try mary kay. Mmg lps tu jerawat x meriah lg parut pun hilang. Alhamdulillah sejak tu I maintain je guna sampai la skrg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2018 12:20 AM | Show all posts
Foxey replied at 26-7-2018 01:37 PM
biasanya tengok bahan dia. kalau boleh yang totally natural, chemical free. tapi ada yg campur juga. ...

Yes betul jugak tu. Kena sesuaikan dgn kulit jenis asia. Produk mahal sekalipun kalau tak sesuai rugi pulak pakai.

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2018 03:38 PM | Show all posts
lama tak masuk sini, untuk i yang memang acne prone skin dari zaman sekolah ni,
memang bagi i skincare ni penting
Alhamdulillah i belum pernah terjebak dgn produk timbang kilo sebab bleh perasan daripada packaging dah tau timbang kilo
lepas tu, thanks to forum ni juga yang bongkar rahsia timbang kilo ni masa zaman produk natasha tengah glamour

i kalau pilih skincare memang tengok ingredient dulu, selalu i tgk non comedogenic dan hypoallergenic
skang i banyak try yang homemade product dan natural (selalu tgk review yg bagus)
more focus on reducing my pores sebab acne dah takde
so far alhamdulillah kulit makin elok dan yang penting less chemical
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-9-2018 12:40 AM | Show all posts
ctsueraya replied at 30-7-2018 03:38 PM
lama tak masuk sini, untuk i yang memang acne prone skin dari zaman sekolah ni,
memang bagi i skinc ...

Macam nilah dikatakan pengguna yg bijak
Erm...hypoallergenic tu ape ek? Pernah dengar tapi lupa.

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2018 12:27 PM | Show all posts
amirezu replied at 16-9-2018 12:40 AM
Macam nilah dikatakan pengguna yg bijak
Erm...hypoallergenic tu ape ek? Pernah dengar t ...

bahan-bahan yang tidak menyebabkan allergi pada kulit kita
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 09:24 AM | Show all posts
AkuMark replied at 2-5-2018 12:48 PM
Skang ni xleh tgk yg ada ayat vit e...sbb nk hilangkan parut jerawat d muke...itu je la..jenama pon  ...

uols pakai produk apa ya utk hilanhgkan parut jerawat?
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 11:02 AM | Show all posts
makdik2301 replied at 24-9-2018 09:24 AM
uols pakai produk apa ya utk hilanhgkan parut jerawat?

normally aq pakai essential tree oil utk treat jerawat aku..
sgat effective.
selalu purchase dgan amt aromatic
sbb dia punya oil lagi pure & organic


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.085800s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list