JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6169
View
116
Reply

Kalau korang nak beli skincare, apa yang korang tengok dulu?

[Copy link]

Author: amirezu       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-5-2018 05:37 PM | Show all posts |Read mode
Tertanya-tanya jugak kalau korang nak beli atau pilih skincare, apa yang korang fikir dulu sebelum buat keputusan nak beli? Ni soalan umum, tak kira skincare untuk masalah jerawat ke jeragat ke...cuma pilih yang mula-mula sekali korang pertimbangkan. 1 jawapan je. Kalau nak senaraikan ikut priority boleh komen kat bawah

TQ

Single Polls, Total 160 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
First sekali tgk review/testimonial and rating kalau ada. Lps tu tgk ingredients. Lps tu brand & harga. Baru decide beli ke tak
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Pada pendapat i, first tengok kat packaging dulu dia tulis utk apa, misalnya kalau uv protector tu cepat meresap ke spf berapa jadi semua tu ada pada packaging. Then jenama.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
tengok testimoni, brand tengok jugak, harga, ingredients.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Bahan kandungan, harga.. dua ni penting..
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
tengok apa kegunaan produk tu dulu, lepas tu review bagus ke tak.. lepas tu bahan kandungan .. takkan beli kalau ada chemical berbahaya
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols mmg tgk ingredients produk tu, biasanya sblm beli iols buat 'research' dulu hihi.. cari each & every things yg digunapakai dlm produk tu, pastu mmg cari yg xde paraben. Brand ke, ramai org pakai ke tak, bagi iols x sepenting bahan2 tu, biarlah brand produk tu terkenal seantero dunia sekalipun tapi kalu ada je benda2 yg iols 'blacklist' mmg i xkan beli
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
I suka natural based products.. so apa2 pun I opt for natural products. Skrg lg best kalau dpt yg natural, organic, vegan, halal, tu lg best
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingredients, spf dan bkn timbang kati.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by noraidil_06 at 2-5-2018 07:46 AM

I tgk harga dulu. Lps tu br ingredient.kalau mhl, terus x tgk.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Tgk bhn dulu, cari yg paling ringkas, natural, tiada alkohol dan bahan pengawet. Masa muda sema sesuai. Dah tua kulit balas dendam kau
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau saya, saya cari review, pastu tengok baham, tengok harga, kalau ngam dengan bajet. ambil. kalau tak ngam, cari produk lain yang okay dan ngam
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 02:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chanteksekali at 2-5-2018 02:58 AM

I go for brand dulu, brand concious & mmg selective lah tak tau kenapa personally rasa good brand translate to a good product (ini i lah yerrr)

I pakai laneige - facial wash, night mask
sukin (aussie mari) - rose hip oil, day cream - day time
body shop - tea tree toner & tea tree oil
Lush - tea tree toner, mask of magnaminty
missha -  time essence, night ampoule
Heimish - all clean balm - love it!

I wajib double cleanse & buat 7 steps kalau rajin more than that.

Suka semuaaa kulit muka mmg cantik & moist.

Utk body specifically hand n feet - i pakai cetaphil intensive moisturizer cream. Cpt absorb tak oily. No scent. I also use Lush dream cream.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Meols tengok kandungan bahan n ramai pkai ke tak.klo rmai pkai n testimoni ok mksdnya brg tu ok lah kot

Aritu meols stop pkai satu produk local(timbang kilo)pstu kulit breakout truk meols cuba pkai Cosmoderm Cleansing Form lagi teruk jd nya kluar jerawat bnyak gila smpi malu nk kuar umah smpi skrg meols trauma ngn brand Cosmoderm.

Pastu meols tuka pd Eucerin try serum,toner,n gentle cleasing gel sbb bagus utk sensitve skin.So kulit ok tapi meols xsuka bau Eucerin bau ubat bila tepek kt muka.Tapi scrub Eucerin meols suka sbb wangi.Dlm ms same meols pakai Aiken Tea Tree oil toner tu jgk so mmg mnjadi jerawat tkde.Tp satu meols prsn pakai Tea Tree Toner tu kulit jd kusam.

Skrg meols dh bebas acne so utk meols pakai Loreal Cleaning Gel utk Brightening,revitalift Serum,Essence Water,Sleeping Mask(ni utk total recover),Pores Clay Mask(ni bagus sbb anti pores and kandungan dia ada morrocan lava clay n ada rosemary extract).Siang nk kluar meols akan pkai Anessa suncreen gel mmg berkesan.

Skrg kulit dh ok dh sihat tp meols ada beli LaF(Lost and Found Seoul satu set.Sesape ada pkai tak?meols nk try lps abih Loreal.Beli kt guardian aritu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Tgk kegunaan dulu..utk oily skin/combi/dry..then utk anti ageing ke..whitening ke...then review org...
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kandungan, harga n review
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Skang ni xleh tgk yg ada ayat vit e...sbb nk hilangkan parut jerawat d muke...itu je la..jenama pon tgk jgk n testimoni...

Soalan: ape beza gel dgn cream? Org kate kku muke berjerawat better pakai gel betol ke?
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
AkuMark replied at 2-5-2018 12:48 PM
Skang ni xleh tgk yg ada ayat vit e...sbb nk hilangkan parut jerawat d muke...itu je la..jenama pon  ...

Gel lebih light in texture, lebih tinggi water content berbanding cream moisturizer, lagi sesuai utk oily/acne prone skin. Cream moisturizer lebih sesuai utk dry skin sbb kandungan emollient yg lebih tinggi utk trap moisture dlm lapisan kulit.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
1.bukan product timbang kilo local..
*product local yg I akan consider beli is product dr drug store/ pharmacy / organic
2.ingredients
3. harga & brand

Skrg pakai laneige & missha mmg best utk normal - dry skin
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
I tgk ingredients, sbb kulit muka I jenis yg mudah sgt naik jerawat kalau salah produk. Lepas tu I tgk harga. Kalau mahal sgt, then I cuba cari produk lain dulu. Kesimpulannya, mmg susah nak dpt produk yg serasi dgn kulit muka ni. Huuuu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050900s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list