Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
2888
View
26
Reply

Perkongsian Mengenai Gangguan

[Copy link]

Author: lagendahidup       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 8-6-2018 09:53 AM | Show all posts
edoraixora replied at 6-6-2018 01:07 PM
cakap pasal sedih2 masa berubat ni kan...sy pun ade kisah

3-4 tahun lepas, sy penah pegi rukyah ...

boleh jadi banyak sebab jugak perawat tu menangis

1. Terkesan dengan maksud bacaan ayat al-quran itu sendiri
2. Diberi gambaran tentang situasi atau apa yang terjadi pada diri pesakit
3. Lenguh kaki atau kaki tersepit semasa merawat atau teringat ada barang yang terlupa beli yang orang rumah pesan

tapi saya rasa selalunya nombor satu
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2018 09:58 AM | Show all posts
lagendahidup replied at 8-6-2018 09:49 AM
berbeza tu tak sama . pendamping yang tiba-tiba datang ni selalunya makhluk yang minat pada kita . ...



ada amalan lain selain solat/zikir untuk jauh dari pendamping ni?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-6-2018 10:05 AM | Show all posts
pitera replied at 8-6-2018 09:58 AM
ada amalan lain selain solat/zikir untuk jauh dari pendamping ni?

amalan terbaik adalah solat, doa dan zikir dan ini memang perkara wajib yang kite perlu lakukan

bagi setiap masalah ada cara penyelesaianya dan kaedahnya tersendiri contoh kalau jari patah mesti la dirawat jarinya x

untuk masalah ni saya cadangkan kaedah macam ni:
1. periksa dulu diri sama ada terdapat gangguan atau x pada diri
2. jika ada, putuskan hubungan dengan gangguan tersebut - ni serah dekat perawat
3. cuci kotoran jika ada yang ditinggalkan dalam badan kita oleh gangguan tersebut - juga serah pada perawat
4. tutup atau sembunyikan aura diri - juga serah pada perawat
5. amalkan amalan zikir dan sebagainya untuk mendinding diri - yang ni perawat dan pesakit kena buat

insyaallah masalah akan selesai
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2019 06:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Hai..sekdar sharing..ni my cousin punya story la..cousin aku dah kwen dan masa tu ank sorg,ank dia sawan tangis rasanya..so pegila jumpa perawat,perawat tu mntak tulis nama betul dekat kertas..pastu tnya cousin aku ni mak andam ke?ada warisi ape2 ke?cousin aku ckp takde..tetibe dia tringat ayah dia yg dia jarang2 jumpa sbb cerai gn mak mse kecik,ada bg rantai taring rimau katanya lindungi cousin aku daripada sihir..so cousin aku ambik jela kann..
Rupanya cousin aku ada pendamping yg jga,ngis2 cousin aku mse bcakap gn perawat which is benda tu yg ngis..

Lepas 2 thn cousin aku tetibe naik gatal..pegi scan ustas kata ada jin tumpang cousin aku gn ank girl dia sbb asek trgaru2...suami dan ank laki dia takde pape,clean..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2019 09:08 AM | Show all posts
Kepada Muslim yang menderita penyakit gangguan yang kronik dan ada sampai dinasihatkan pergi berubat di tokong, kuil dan seabagainya dengan ini saya menawarkan perkhidmatan merawat .insyaallah kita sama-sama cuba buat yang terbaik  . percayalah Al-Quran dah cukup lengkap untuk rawatan yang kita perlukan
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2019 01:12 PM | Show all posts
lagendahidup replied at 30-10-2019 09:08 AM
Kepada Muslim yang menderita penyakit gangguan yang kronik dan ada sampai dinasihatkan pergi berubat ...

Mcm mana cara nak buat rawatan dgn TT? boleh ke dari jauh? atau perlu ke lokasi tertentu?
Nak bawak anak pi buat rawatan sbenarnya & tutupkan hijabnya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-11-2019 08:18 AM | Show all posts
hatikudus replied at 1-11-2019 01:12 PM
Mcm mana cara nak buat rawatan dgn TT? boleh ke dari jauh? atau perlu ke lokasi tertentu?
Nak baw ...

Boleh terus direct PM saya nanti saya bagi nombor Whatsapp
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.069036s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list