CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 17171|Reply: 121

"Kalau Nampak, Memang Elak,"-Jihan Muse Dedah Cerita Tentang Kak Zai

  [Copy link]
Post time 19-4-2018 11:20 AM | Show all posts |Read mode
Rupa-rupanya Jihan Muse juga pernah berdepan dengan pengalaman buruk dengan pengkritik fesyen, Zaihani Mohd Zain.

Melalui Twitter, pengacara dan pelawak tersebut menyatakan, dia memang akan mengelak dari bersemuka dengan wanita tersebut yang lebih dikenali sebagai Kak Zai.

  


  


Ini katanya:

Foto: Twitter



Selepas teruk dihentam oleh pelbagai pihak, akhirnya Kak Zai membuka mulut.

Katanya kepada Astro Gempak,

"Status Facebook saya itu satu keluhan tentang apa yang saya telah dan sedang lalui ketika ac ara berkenaan.Saya tidak menujukan status tersebut kepada sesiapa, menasihati atau menegur mana-mana pihak.

"Apatah lagi untuk mengutuk individu yang memiliki berat badan berlebihan. No body shaming!S aya berkongsi keluhan saya di Facebook dan berkongsi kepada kenalan rapat sahaja.Malangnya, status itu disalah ertikan dan disebarkan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

Foto: Juiceonline



Katanya lagi, dia cuma menganggarkan berat badan lelaki yang duduk bersebelahannya adalah 60 kg.

"Saya tidak pasti berat badan sebenar lelaki itu, 60 kilogram itu sekadar anggaran saya.Jadi, 60 kilogram itu sebenarnya satu penjelasan betapa besarnya saiz badan dia berbanding saya yang hanya 50 kilogram.

"Lelaki itu duduk terkangkang hingga mengganggu ruang duduk saya, jadi saya rasa kurang selesa. Untuk menegurnya pada waktu itu saya rasa kurang sesuai, jadi saya berkongsi keluhan itu di Facebook sahaja. Tidak sangka pula status itu disalah ertikan dan menjadi viral," tambahnya.

Macam-macam, apa pun diharap perkara ini dijadikan pengajaran pada masa akan datang. -CARI
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-4-2018 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
I lg berminat nk tahu apa lah isi kandungan sound tepet dia terhadap jihan... adekah masa jihan belum grooming dan polish kulit sheols atau slepas
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2018 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix: I lg berminat nk tahu apa lah isi kandungan sound tepet dia terhadap jihan... adekah masa jihan belum grooming dan polish kulit sheols atau slepas


Haruslah pedasss
Sampai Jihan kata cuba elak takut terkurang ajar ... Kataaanyaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2018 11:47 AM | Show all posts
dah la muka mcm bapok expired....feeling lah yg ko ni expert in fashion?? Cunt!!.. kampungan boleh la kot anggap ko ni fesyen idol... gila glam!
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2018 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu jongang,ketot,hitam jangan lah muncul kat industri ni.

Lantas jihan nekad grooming
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2018 12:04 PM | Show all posts
ramai dah complain pasal nek zai ni... mohon nenek muhasabah diri....
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2018 12:05 PM | Show all posts
mungkin dia sound jihan masa jihan belum lawa mcm sekarang..tapi kalau betui mmg dia sejenis nenek kurang ajor yang tak sedar diri la
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2018 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Bahu sheols memang jatuh gitu ke?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-4-2018 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Ekceli acik Zai ni pon perlu di groom jugak sebenarnya, mlm td Mike dlm live ig ada sebut.... dia sebenarnya jeles dgn editor majalah hapantah, si vee kawan faz tuh.....dia nk jd editor x dapat, hehehe.....
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2018 12:13 PM | Show all posts
pe yg die sound tu..ce cite..ce cite..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2018 12:15 PM | Show all posts
blue^panther replied at 19-4-2018 12:06 PM
Ekceli acik Zai ni pon perlu di groom jugak sebenarnya, mlm td Mike dlm live ig ada sebut.... dia se ...

so adakah org gemuk yg dia nk sindir tu adalah vee???
btw mana plak mummy mike tau pasal tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2018 12:29 PM | Show all posts
for me, untuk jadi pengkritik fesyen, ko tak semestinya perlu kurus, comel, petite kulit licin bak telur, betis buting padi dan jelita bak ratu cantik....

pengkritik fesyen or fesyen icon nih selalunya adalah dari kalangan org yg mempunyai fesyen sense yg bagus dan tinggi.... x semestinya org yg beli barang branded dan mahal tuh dah consider as high fesyen sense... contoh nyer KakPam Hanis, tetap Nampak busuk...

as for nenek Zai nih, xperlu kot ko beriya nak body shaming or condem org yg berat lebih 60kg tuh.... and dia klu jd juri jemputan untuk acara berkaitan fesyen, memang ada jer komen pedas tak puas hati dia....

mostly fesyen designer pon tak beriya nak condem or body shaming org and they will prefer dgn fesyen less is more....

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2018 12:31 PM | Show all posts
blue^panther replied at 19-4-2018 12:06 PM
Ekceli acik Zai ni pon perlu di groom jugak sebenarnya, mlm td Mike dlm live ig ada sebut.... dia se ...

au suker ngan si Veelicious tuh... walaupon dia extra size, sentiasa nampak konfident dan hasil kerja dia bagus... tgk jer Fazura nyer style, sentiasa menyenangkan mata.... idokler pakai gaun kembang setaman dengan kasut tebal setongkol........
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2018 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
roti_banjir replied at 19-4-2018 12:31 PM
au suker ngan si Veelicious tuh... walaupon dia extra size, sentiasa nampak konfident dan hasil ke ...

Vee tu nmpak soft spoken sket, yg lain2 x tau sgt pasal dia.....tp kalau ikut live mike semlm, sound like jawatan dia tu mmg menjadi idaman ramai.....hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2018 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
kisahkeaku replied at 19-4-2018 12:15 PM
so adakah org gemuk yg dia nk sindir tu adalah vee???
btw mana plak mummy mike tau pasal tu

nak kena tgk balik vid majlis tu sape ddk sebelah nenek nih hihi
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2018 12:47 PM | Show all posts
selagi kita masih bernafas di bumi Allah ni, sebenarnya jangan ada sedetik pun
perasaan rasa lebih baik dari orang lain.... walau siapa pun orang tu.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-4-2018 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
kisahkeaku replied at 19-4-2018 12:15 PM
so adakah org gemuk yg dia nk sindir tu adalah vee???
btw mana plak mummy mike tau pasal tu

Zai ni kata dia komplen pasal guys sebelah dia, mike pulak dlm live kata zai ni jeles.... dia nk jawatan editor majalah glam (kot, lupa plak majalah apa)....satu2nya magazine yg masih laku, mike siap cakap.....aku pon x tau dia ni keje apa, hehehehe......
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2018 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Eloklah minta maaf .. kalau nak tegur eloklah cakap elok elok kat orang tu ... tak perlu nak post kat media sosial .... mesti org yg ditegur tu terima ... dugaan utk kak zai kali ni... moga dapat baiki apa yang kurang kat diri ... hidup ni tak elok asyik nak cakap kasar dan perli orang kay ..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2018 01:05 PM | Show all posts
no body shaming..tp ko sebut org yg berat 60kg...
kalo ye pun tak puas hati dengan org yang duduk sebelah ko sbb dia duduk terkangkang...
up status tu tukar la ayat...sesiapa yang pergi fashion show sila duduk dgn tertib..hormati ruang org sebelah anda..bukan anda je yang nk tengok...

kan sedap sikit ayat....

Nenek Zai ni dulu jadik stylist untuk budak2 AF, mmg ke laut dalam la fesyen budak2 AF time tu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2018 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Sokong ape jihan cakap
Skrg turn kak zai
Maybe nanti turn org lain
Semoga dia kuat
Mana tau next org lain
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 05:42 AM GMT+8 , Processed in 0.091778 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list