CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 14533|Reply: 110

"Jangan Hina Orang Gemuk,"-Syanie Dan Artis Tempatan Tampil Bidas Kak

  [Copy link]
Post time 18-4-2018 11:35 AM | Show all posts |Read mode
Memang panas isu yang melibatkan Zaihani M Zain apabila dengan selamba menghina mereka yang berbadan gempal.

Dalam satu status yang dimuat naik di Facebook, pengkritik fesyen tempatan atau lebih dikenali sebagai Kak Zai ini menyarankan agar mereka yang mempunyai berat badan 60kg ke atas tak perlu datang ke fashion show.





Susulan itu ramai artis dan selebriti tempatan terpanggil untuk mengulas mengenainya.

Antaranya adalah Syanie Hisham, pelakon yang popular menerusi filem Senario The Movie.

  



Ini responnya:

  



Antara artis lain yang memberi kenyataan:

  


  


  


  


Malah Fasha Sandha sendiri turut memberikan komen.

  



Sepatutnya body shaming begini tidak patut berlaku. Kalau nak meluahkan pendapat pun harap lain kali jadi lebih sensitif ya. -CARI  
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-4-2018 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Cp naz pun komen jugak. Dia nk over lah. Fesyen dia pun tunggang langgang mcm projek kraftangan sibuk nak jadi fesyen kritik dan dia kata kita srmua tak layak bersuara dan opinion kita takde value mcm opinion dia

Sombong gila statement. Ada fesyen designer lain pun bising pasal dia
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 12:03 PM | Show all posts
munchkin replied at 18-4-2018 11:56 AM
Cp naz pun komen jugak. Dia nk over lah. Fesyen dia pun tunggang langgang mcm projek kraftangan sibu ...

kat mana nak tgk komen tu....tepek la sini

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 12:10 PM | Show all posts
dia ni sapa sebenarnya... tak pernah dgr nama... tp mmg sokong fasha.. bukan senang tau org yg genetik beso ni.. terseksa.. kene kira kalori memanjang....
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 12:10 PM | Show all posts
SIAPA ORG TUA KEREPOT TU???

Local fashion police??? Famous ke?? Or cuma untuk kampungan local je??? Rupa mcm bidan expired nak comment as such?! Kalau setakat kampungan level x perlu lah nak menyalak, furthermore herself look damn horrible ada hati nak komen org?! WTF ..ugly old cunt!
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 12:13 PM | Show all posts
munchkin replied at 18-4-2018 03:56 AM
Cp naz pun komen jugak. Dia nk over lah. Fesyen dia pun tunggang langgang mcm projek kraftangan sibu ...

statement projek kraftangan tu mmg WIN!!

Nasib baik dia tak pilih tona yg berwarna-warni, kalau tak sure sebijik mcm projeck kraftangan tikar zaman sekolah rendah dulu2...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
ai suka komen harith iskandar.. hahaha makcik tua ni pon xyah sibuk la g fashion show
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 12:51 PM | Show all posts
ala klu xkomen cmtu..mati sia2 je..xde netizan knal..
so alang2 umo dh lnjut ni up sket diri..
bru la org membwg..glamer gtu..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-4-2018 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
kejam harith iskandar
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by munchkin at 18-4-2018 01:05 PM
Red_mAnc replied at 18-4-2018 12:13 PM
statement projek kraftangan tu mmg WIN!!

Nasib baik dia tak pilih tona yg b ...


Tengok video dia komen pasal orang tak de ilmu pasal fesyen lah. Pendapat orang ramai tu takde value dan tak layak jadi stylist. Subang dia pakai tu subang kertas gulung gulung. Satu gulung satu lagi dah terbukak/terlerai gulungan tu.

And dia punya pose dua tangan letak kat dagu so 1940s punya pose.

Tak payah perasan dia joan rivers.

Dia tu takdak ilmu. Fesyen ni all about cuts. Dia ni dok zaman dinosaur expect orang semua aneroxic size 0. And dia sendiri takde ilmu. Kalau org tu super tall berat 60kg tu ok je. And kalau orang tu almost 0 fat tapi muscle mass dia banyak, logic je badan berat 60kg sebab muscle more dense and compact dari lemak. Dia tu takdak ilmu main komen je

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
You should do something bout your arms. Pakai baju tu tapi lengan melimpah keluar dah rupa butt crack
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 01:05 PM | Show all posts
yg butt hurt sume yg gemuk..patutla...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 01:06 PM | Show all posts
ala, tak boleh nampak komen-komen tu...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
pichee replied at 18-4-2018 01:05 PM
yg butt hurt sume yg gemuk..patutla...

Some fashion designers badan besar.

Lagipun ada komen komen dia ni bila jumpa orang tak senyum pandang org atas bawah atas bawah
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts



Bahan kraf dari kedai hardward rantai pagar
Bahan kraf dari buah limau cny
Bahan kraf dari last night seafood dinner kerang
Bahan kraf dari tampon diwarnakan purple

Kreatif

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
calvin thoo pun pernah d buli oleh nenek tua ni..dia ada up d fb cakap nenek ni mmang tgk org pakai hujung mata..jenis double standard.tp fesyen sendiri haukkkkkk!!!ptt nenek ni berlaki dgn ttfga je..sama2 jenis bongkak.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-4-2018 01:27 PM | Show all posts
sori..nok bersuara jgk...geli la tgk kulit ppuan ni..
klu floless..gojes..sesuai kot nok tayang lengan bagai

klu kamera yg salah....sori againnnn
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 01:28 PM | Show all posts
munchkin replied at 18-4-2018 01:22 PM
Some fashion designers badan besar.

Lagipun ada komen komen dia ni bila jumpa orang tak senyum ...

owh ptt la...

tp yg repost kt atas tu sume bdn besar...i x rse die nk hina or malukan org generally..but die nk ckp utk audience yg dtg utk fashion show tu kot...front row lg tu....

dh knape sume artis nk mengamuk psl berat 60kg....selagi korang x disturb others, ok je kot...


Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Ptama kali tgk kak zai nih dlm gen f.. ya amponnnn... fesyeeennn die.. ehhh.. anak aku pon xmo pki kottt.. mcmnih la bile bcakap xtgk cermin.. xsedo diri..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 01:35 PM | Show all posts
munchkin replied at 18-4-2018 05:26 AM
Bahan kraf dari kedai hardward rantai pagar
Bahan kraf dari buah limau cny
Bahan kraf dari  ...

muka mcm bapok sial!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 03:14 AM GMT+8 , Processed in 0.098634 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list