CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 9962|Reply: 58

Teruja Aliff Syukri Bagi Makan Percuma, Tapi Cuba Cari Apa Yang Tak Kena Di Bann

[Copy link]
Post time 11-4-2018 12:32 PM | Show all posts |Read mode
Anda sedang 'sengkek', tapi nak makan sedap? Masih sempat lagi kalau nak singgah ke restoran baru Datuk Seri Aliff Syukri. Jangan lepaskan peluang, rezeki jangan ditolak!






Usahawan kosmetik itu baru-baru ini menawarkan makanan percuma kepada 100 pengunjung pertama selama tujuh hari sempena pembukaan cawangan baru Rumah Makan Terlajak Laris di Sungai Buloh, Selangor.

Tawaran itu dihebahkannya menerusi laman Instagram miliknya
.



  




"Datanglah ke @romahmakanterlajaklaris di Sungai Buloh. Hari ini (Selasa) adalah grand opening. 100 pengunjung terawal akan mendapat makanan percuma yang berbeza setiap hari. Zoom dan baca poster ini,"
tulisnya.

Rata-rata peminat dan pengikut teruja dengan tawaran berkenaan dan mahu mencuba nasib berkunjung ke restoran itu walaupun tahu mungkin harapan menjadi 100 pengunjung terawal adalah terlalu nipis.


Bagus buat tawaran percuma masa tengah sengkek ni






Bagaimanapun, masih ada segelintir pihak mengecam Aliff kerana info diberikan tidak jelas.

"Makan percuma dari jam 10 pagi hingga 1 tengah hari saja. Hampeh, bukan nak bagitahu betul-betul,"
komen netizen.








Namun, ada sesuatu tidak kena pada banner berkenaan yang melucukan netizen. Apa yang tidak kena tu?


Lambat lagilah nak tunggu 2108


"Ini 2108 punya menu. Nanti saya suruh cucu saya datang,"
komen netizen.




Foto: IG Aliff Syukri



Aduhai, macam-macamlah Datuk Seri ni. Tak habis-habis dengan perangai kalut dia sampai tersalah cetak tarikh pada banner pun tak perasan. Kalau ada yang singgah tu, payunglah sikit komentar anda. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 01:01 PM | Show all posts
dia ni mana dia kisah dia typing error ke apa
tengok lah insta dia..dia main tulis jerk..
selalu jerk salah eja
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Hadoi lahh mcm2 toklip nih
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni gaya bjln mesti tgedik2 sbjik mcm mak dia
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 01:29 PM | Show all posts
makan free
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
2108?? waghahaha

anyhow..toklep ni baik ok tak kedekot...
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 01:38 PM | Show all posts
.......
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 01:55 PM | Show all posts
apa2 je la tok... smoga rezeki ko makin mencurah2
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah dah buka cawangan
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 02:02 PM | Show all posts
xteringin aku nak makan
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 02:14 PM | Show all posts
tahun 2108.......akak dah masuk alam barzakh punnn
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
typo sekali dimaapkan. typo berulang kali bodoh namanya. aku turn off gila kalau lelaki ngayat tapi mesej typo bodoh berulang2. macam sekolah tak abis
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 02:24 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 11-4-2018 02:14 PM
tahun 2108.......akak dah masuk alam barzakh punnn

moga kaka x disebat bertalu2 oleh malaikat munkar nakir



Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 02:25 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 11-4-2018 02:24 PM
moga kaka x disebat bertalu2 oleh malaikat munkar nakir

haruslah sis......sbb kaka kan slalu jah berkuntum kt bod gossip ni mengutuk2 para retis
kompemlah kene beduk dgn malaikat
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 02:30 PM | Show all posts
buapakperut replied at 11-4-2018 02:21 PM
typo sekali dimaapkan. typo berulang kali bodoh namanya. aku turn off gila kalau lelaki ngayat tapi  ...

kannnnn..... mcm bangang abadi konsepnye kalo asik typo...
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedap ke masakan kat resto dia ni?? Sapa pnah try.. Eiii rindunya nak makan kedai2 nasi campur kat area bangi. Pelbagai lauk pauk penuh dr ujung ke ujung..huhu. dgn sambal mcm2 jenis. Duduk borneo ni...kene sabar jela sambil menjejes air liuq tringat lauk pauk semenanjung.

Kdai makan dia ni aku pnah bc komen kat ig org kata x sedap
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 02:39 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 11-4-2018 02:25 PM
haruslah sis......sbb kaka kan slalu jah berkuntum kt bod gossip ni mengutuk2 para retis
...

sy doakan kaka terselamat dr siksaan azab kubur ye kaka

mohon kaka byk2 bc surah almulk risau kaka hancur dibeduk elok balik hancur balik sampai kiamat

#tumpangrisau #salingmengingati #walaupunkuatmengecam #imanmasihada


Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 03:00 PM | Show all posts
Edited by jo_je at 11-4-2018 03:02 PM

ada satu kedai makan ni.. tauke dia  akan bagi makan  free sehari sebelum puasa.. setiap tahun.. apa sahaja makanan dia free.

dari buka kedai sampai tutup kedai.. semua free ko nak makan 2, 3  pinggan pun takpe..

tak berkira..  tauke tu amat ikhlas bersedekah tak pernah ada banner beritahu makan free bukan

nak mempromosi kedai makan dia..  

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia selalu sengaja typo n buat2 bodoh..pastu sndiri viralkan..
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Duta lover replied at 11-4-2018 06:34 AM
Sedap ke masakan kat resto dia ni?? Sapa pnah try.. Eiii rindunya nak makan kedai2 nasi campur kat a ...

Aku kalau retis2 ni skeptikal sikit
Tungu review banyak2 baru cuba
.
.
.
Jangankan retis
Banyak sangat nak buka kedai makan
Tapiii hadoooo jer
Sekali terkena mmang aku band jer
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin keris v60
owhgeeKuin keris v60
Views : 60769 Replies : 1735
Wanita maut digilis tren selepas ditolak lelaki kurang siuman
ultra78Wanita maut digilis tren selepas ditolak
Views : 6 Replies : 1
WhatsApp Customer Service
hardiksharma01WhatsApp Customer Service
Views : 3265 Replies : 39
Kisah Seram Dingorat Jantan USA.
keane.somewhereKisah Seram Dingorat Jantan USA.
Views : 194 Replies : 6
AKASIA : KISAH CINTA KITA [AEDY ASHRAF, AMELIA HENDERSON]
eddlisa_uyukAKASIA : KISAH CINTA KITA [AEDY ASHRAF,
Views : 6578 Replies : 72
[MBC 2022] TRACER - Im Si Wan, Ko Ah Sung, Son Hyun Joo  (7 January)
Rahah[MBC 2022] TRACER - Im Si Wan, Ko Ah Sun
Views : 262 Replies : 8
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 9528 Replies : 553
SPIDER-MAN: NO WAY HOME (2021)
kakikuDibibirmuSPIDER-MAN: NO WAY HOME (2021)
Views : 5790 Replies : 125
Order Makan Dulu
catalinaOrder Makan Dulu
Views : 11831 Replies : 89



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-1-2022 06:38 PM GMT+8 , Processed in 0.097067 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list