CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 26369|Reply: 160

Gaya Creative Black Tie Di AME 2018. Kita Lihat Siapa Yang Meletop!

  [Copy link]
Post time 9-4-2018 02:37 PM | Show all posts |Read mode
Anugerah Meletup Era (AME) 2018 baru sahaja berlalu. Selain daripada pencalonan dan kemenangan yang kontroversi, AME yang juga kesinambungan Anugerah Era ini sebenarnya telah mencapai usia kematangan (AE 2001-2007) dan AME (2014-2018).

Kita lupakan seketika hal kontroversi, apa kata kita lihat red karpet selebriti wanita yang perlu menepati tema yang juga menarik iaitu creative black tie. Lebih fun and happening!

Berbeza dengan dress code black tie yang lebih formal, kali ini ia lebih menjurus pada gaun yang lebih trendy, funky dan ada elemen kreatif. Bonus! Jika artis itu bijak menggayakannya bersama aksesori yang gorgeous!


10) Wany Hasrita

Mungkin tidak terlalu menepati tema namun gaun labuh glitter dan reben besar 'ikat tepi' menjadi penyelamat kepada Wany.




9) Tania Hudson
Ringkas dengan dress midi rona jalur dan anting-anting labuh - tetap cantik dan kreatif.



8) Shiha Zikir
Mungkin lebih menarik jika Shiha menambahkan satu atau 2 elemen warna bagi menepati tema.



7) Farah Nabilah
Nampak polos, mujurlah ada gelang tangan dan hujung dress yang 'glitter'.




6) Neelofa
Walaupun tudung Lofa agak pelik namun busananya ini tetap nampak menarik.



5) Nabila Razali
Kreatif sekali idea busana futuristik ini, tidak perlu aksesori tambahan sebab ia sudah 'penuh'.



4) Maya Karin
Tampak seperti 'black dress' tapi dalam gaya kreatif dek motif abstrak itu.



3) Uqasha Senrose
Cantik dengan dress yang dipadan bersama jaket dan aksesori 'bulky'.




2) Syatila Melvin

Ibu hot yang menang gaya. Bermula dengan turban, jaket, skirt dan sepatu - semuanya kena dengan elemen 'black tie creative'.



1) Elizad Sharifuddin
Ini dia pemenang dress menawan - semuanya kena pada badannya.



Jadi, bagaimana? Anda setuju atau tidak bersetuju? - CARI

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-4-2018 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua x cantik.sorry
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2018 03:01 PM | Show all posts
paling desa.com jatuh kepada shiha zikir

iols paling suka Tanis Hudson

si wani tu nak gi kenduri kawin ke

yang lain lain tu bebiasa jek

maya why so kepam semalam walaupun iols sangat suka ngan sheol

baju Ayda jebat pun cantik semalam





Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2018 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Hauknya semua
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2018 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Sayu tgk bunjut elizad...
Dah kemek ke apa
Naseb ko menang kak
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2018 03:07 PM | Show all posts
buruknya smua baju
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2018 03:13 PM | Show all posts
Edited by Badigol at 9-4-2018 07:17 AM

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2018 03:15 PM | Show all posts
sapa sapa yg kata baju Hajjah Neelopa tak cantik....orang tu tak sholat & tak pandai ngaji






This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-4-2018 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka baju tania hudson.. samtilla, what were you thinking?
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2018 03:15 PM | Show all posts
tp yg menang fesyen meletop mlm ms red carpet kan nilopak
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2018 03:16 PM | Show all posts
ishhh.... napa ler banyak yg pakaian buruk2 benor baju2 deme nih...
ini save budget ker camna...
addoiii...

baju achey + isteri - ni konsep beli satu percuma satu ker camna? addoiiii... buruk giler...

nabila huda - ni menepati konsep ker? baju mcm nak pergi party liar pun ada...

maya karin - mmg nak kepam sgt.. xde sponsor ke camna... sedih!!!

shila zikir - setuju sgt nampak kekampungan sgt, padahal sblm ni elok2 ler pulak pakaian dia...
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2018 03:18 PM | Show all posts
sorry la iols yg tak reti pasal pesen ni nk tny la apa maksud creative black tie?

then awat elizad yg paling meletop plak? iols tgk dreas elizad mcm pakai tshirt ngn track suit cover ngn jaket hujan jah

Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2018 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Baju Nabila Huda... Hurm...
Pendek kata, semua baju pun buruk.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2018 03:33 PM | Show all posts
meols rasa yang patot menang award best dress is zahira mcwilson.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2018 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
samtilla
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2018 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Baju waniey hasnita tu sopan tapi tak sesuai dgn majlis ..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-4-2018 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
i tak tetarik dgn mna2 fashion mlm itu. smua biasa2 sja.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2018 03:46 PM | Show all posts
sila tepek gambar lagi
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2018 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Lofa & tilla, contohilah uqasha
Xpayah nak bertudung sekerat2, buka je la terus
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2018 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Elizad buat hidung ke? Mcm weird je hidung dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 09:51 PM GMT+8 , Processed in 0.236673 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list