CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 10058|Reply: 120

"Bukan Tak Rangup, Tapi Tak Masak" - Gregg Wallace

  [Copy link]
Post time 5-4-2018 11:12 AM | Show all posts |Read mode
"Saya tidak bermaksud ia harus digoreng seperti ayam goreng.

Apa yang saya maksudkan adalah ia tidak dimasak sempurna. Ianya tidak cukup masak."



Selepas dikecam teruk gara-gara isu ayam rendang 'Crispy', juri MasterChef UK tampil memberi penjelasan.








Memetik Mail Online, Gregg Wallace menerusi rancangan Good Morning Britain berkata, rendang ayam yang dipersembahkan peserta dari Malaysia, Zaleha Kadir Olpin itu sebenarnya tidak masak, bukan kerana ia tidak rangup.


Bagaimanapun, hos rancangan berkenaan menempelak kenyataan Gregg.

"Tetapi anda menyebut 'rangup'," kata Kate Garraway.


Gregg kemudian membalas; "Dia (Zaliha) bukan disingkir kerana kulit ayam tidak rangup, sebaliknya dia disingkir kerana peserta lain lebih baik".




Foto: Mail Online




Sementara itu, Straits Times Singapore melaporkan, juri John Torode membidas kenyataan Kate yang mengatakan dia sepatutnya memahami persediaan untuk memasak ayam rendang memandangkan dia pernah memasaknya ketika berada di Malaysia bagi sebuah rancangan memasak.

"Saya ada cakap padanya (Zaliha) yang ayamnya kurang masak," katanya.


Manakala, seorang tukang masak dari Malaysia, Yenni Law mencipta resipi ayam rendang rangup untuk menyindir Gregg.







Foto: FB Yenni Law



"Ramai yang menghantar mesej kepada saya untuk menyediakan resipi 'Crispy Chicken Rendang' yang saya buat semalam.

"Jadi, inilah dia!" katanya. - CARI


BACA JUGA: Cef Wan, Rhys Turun Padang Lahar Masterchef UK Sebab Kutuk Rendang Ayam Tak Rangup


BACA JUGA: Najib, Mahathir Sindir Juri MasterChef UK
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-4-2018 11:17 AM | Show all posts
orang putih pun sarkas...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2018 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Lihat tu indon, kemaren Dubes UK belain kami, now channel TV Brits lahar Torode judge bodoh pujaan indon ... bangsa2 negara maju berebut2 belain Malon, kami tak perlu bikin apa2, tak macam indon sering dicuekkin   @disip @Kepitingbakau @thanawat
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2018 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 5-4-2018 11:27 AM
Lihat tu indon, kemaren Dubes UK belain kami, now channel TV Brits lahar Torode judge bodoh pujaan i ...

Win sangat statement!
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2018 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang bukan x terima kekalahan. ..tapi komen pun tak betul. ...kalau awal2 cakap ayam kurang masak bolehlah diterima. ....ni alasan tak cukup rangup. ...lepas tu bolak balik bila orang pertikaikan. ...memanglah akan ada peserta lain yang lebih baik....
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2018 11:33 AM | Show all posts
nasib la nko white people..saja nak mintak kene kecam
bab2 kecam..malaysia no 1...jangan main2...
laki boleh jadi pompuan la kalau kena kecam
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2018 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Omputih pun kuat auta gak eh.. ckp belit2
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2018 11:36 AM | Show all posts
NI kes ego tinggi tak nak mengakui kesilapan tu yang masih nak beralasan lagi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-4-2018 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 5-4-2018 11:27 AM
Lihat tu indon, kemaren Dubes UK belain kami, now channel TV Brits lahar Torode judge bodoh pujaan i ...

Ye lah pasti di bela mati matian kalu malon merajok dan tak nak kirim upeti kat mama ely kan pening(padahal hanye drama je di belakang dubes dan pengadil tu senyom2 je)
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2018 11:41 AM | Show all posts
pyropura replied at 5-4-2018 11:27 AM
Lihat tu indon, kemaren Dubes UK belain kami, now channel TV Brits lahar Torode judge bodoh pujaan i ...

mane youtubenye ??
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2018 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Propa lebey. Dan dan cakap ayam x masak pulekkk.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2018 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Tula kalau dah tak sedap..ckp je tak sedap..tak payah bagi alasan2 tak logik..rendang ayam tak krispy la apala..kan dah kena hencap
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2018 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh hanat xpayah nak konar spin cam cacai2 cibai dlm porem boleh tak? Mengaku je lah kau cakap kena rangup kan!
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2018 12:09 PM | Show all posts
mat saleh pun dah pandai membelit dah skang nie....sekajap kena garing..sekejap tak masak...ahaks!!
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2018 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
disip replied at 5-4-2018 11:41 AM
mane youtubenye ??

Langsung keluar tibbi BBC  keesokan harinya, begitu penting Malon yah dimata dunia  ... tapi i m afraid indon tak paham engris



https://youtu.be/mTpLL9RwSPs
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2018 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 5-4-2018 12:04 PM
Eh hanat xpayah nak konar spin cam cacai2 cibai dlm porem boleh tak? Mengaku je lah kau cakap kena r ...

Hakim tu dah macam indon suka konar, sebab tu bodoh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-4-2018 12:22 PM | Show all posts
Edited by disip at 5-4-2018 12:24 PM
pyropura replied at 5-4-2018 12:22 PM
Langsung keluar tibbi BBC  keesokan harinya, begitu penting Malon yah dimata dunia  ... tapi i m a ...

penting tak penting pun sesame kamenwel sendiri british bagi sagu hati sedikit je malon dah terpancut merate rate , tapi tetap zahra malon tak lolos acarenye
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2018 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
disip replied at 5-4-2018 12:22 PM
penting tak penting pun sesame kamenwel sendiri british bagi sagu hati sedikit je malon dah terpan ...

Langsung konar ye ndon tak dapat jawap yer?
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2018 12:26 PM | Show all posts
pyropura replied at 5-4-2018 12:25 PM
Langsung konar ye ndon tak dapat jawap yer?

konar ape die lon , nah malon budu bodoh pun ade kat indon tulah kan kalau tak pernah gi oversi jadi beruk dalam tempurung beze name je lon

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2018 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
disip replied at 5-4-2018 11:41 AM
mane youtubenye ??

Buat indon yg alami kefahaman bahasa engris, lihat foto masakan Yenni Law itu, itu baru bisa dibilang CRISPY CHICKEN RENDANG, bukan setakat dried rendang yer @disip @thanawat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-8-2022 10:59 AM GMT+8 , Processed in 0.414383 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list