CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 4080|Reply: 43

Wanita Bertudung Labuh Bela 11 Ekor Anjing Tular

[Copy link]
Post time 4-4-2018 03:44 PM | Show all posts |Read mode
Seorang wanita Indonesia betudung labuh yang memelihara 11 ekor anjing di rumahnya menjadi tular baru-baru ini.


Tribun News melaporkan, selain anjing, Hesti Sutrisno, 37, juga memelihara 30 kucing jalanan, musang dan burung.


Difahamkan perkarangan rumahnya dipenuhi dengan sangkar dan ada seekor anjing hitam yang dirantai bagi menjaga rumahnya.


Hesti berkata, anjing yang diberi nama Jon itu sudah dipelihara sejak 2015. Dia juga tidak kekok membelainya.


Foto: Tribun News


Katanya dia ikhlas membantu dan merawat semua haiwan yang terbiar dengan membawanya ke rumah.


“Jon adalah (anjing berwarna hitam) haiwan terbiar yang pertama saya pelihara.


“Saya menjaga dan melatih anjing ini supaya tidak menyelongkar tong sampah jiran atau mencuri kasut mereka."


“Saya sebenarnya tidak suka anjing, malah takut namun Allah SWT mengubah hati sayang kucing dan anjing."


Tambah Hesti lagi, dia reda dengan keadaan sekarang kerana yakin Tuhan membuka hatinya untuk menyelamatkan haiwan terbiar termasuk anjing.


Jiran-jirannya juga tidak terganggu dengan keadaan rumahnya yang dipenuhi haiwan termasuk anjing. -CARI
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-4-2018 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Serious .. orang yang xmampu commit jaga anjing
Jangan mengada2 nak bela
Last2 campak kat jalanan .. jadi anjing jalanan

Kalau mampu satu jer or berapa ekor jer
Kasi anjing tu biar xleh preggy

Lagi satu aku paling xsuka orang yang import anjing yang xsesuai dengan cuaca khatulistiwa ni

Kalau nak bela anjing better jangan beli
Amik kat shelter better .....

...

Kudos la kat lady ni ...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2018 03:52 PM | Show all posts
bagus.  jgn kau bela babi pula lepas ni ye mek....
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2018 04:19 PM | Show all posts
zorrro_03 replied at 4-4-2018 03:52 PM
bagus.  jgn kau bela babi pula lepas ni ye mek....

ibab masa kecik2 comel lah, bila dah besar aiyooo
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2018 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Anjing juga makhluk Allah. Saya suka anjing Corgi yg kaki pendek tu. Comel sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2018 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Anjing beliau nampak sihat .... baik hati beliau ....
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2018 04:24 PM | Show all posts
damian_lee replied at 4-4-2018 07:52 AM
Serious .. orang yang xmampu commit jaga anjing
Jangan mengada2 nak bela
Last2 campak kat jalanan  ...

khenn.. especially spesis berbulu tebal macam tibetan mastiff.. iols macam terbayang-bayang jaa bau dia.. kesian dia berpeluh-peluh dalam cuaca khatulistiwa..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2018 04:26 PM | Show all posts
Aerhys replied at 4-4-2018 04:22 PM
Anjing juga makhluk Allah. Saya suka anjing Corgi yg kaki pendek tu. Comel sangat.

Sama.. cute kan especially part punggung tu
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-4-2018 04:28 PM | Show all posts
Wah, semoga murah rezeki sihat tubuh badan buat dia.  
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2018 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Mooverine replied at 4-4-2018 04:26 PM
Sama.. cute kan especially part punggung tu

Yup... Hahaha

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2018 04:44 PM | Show all posts
mcm2 indon ni...haritu cikki jongos baca puisi konon2 bunyi kidung lagi enak dari azan...semoga cash ya
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2018 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasanya yg bela byk binatang sekali gus ni pengotor nk mamps..mesti rumah dia umpama sarang tikus
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2018 04:53 PM | Show all posts
done acik bawang selesai tazkirah. rumah sendiri pun kepam  macam reban ayam sibuk nak busy body rumah niqabis bela anjing?

pelacur beri air pada anjing boleh masuk syurga. moga niqabis ni tahu adab kejiranan dan hati2 membela anjing takut terkena acik bawang
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2018 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak busuk ke rumah beliau bela byk binatang
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2018 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 4-4-2018 08:24 AM
khenn.. especially spesis berbulu tebal macam tibetan mastiff.. iols macam terbayang-bayang jaa ba ...

Pernah tgk satu rancangan
Indonesia family tu dia bela tibetan massif and few others punya bread yang mmang duk kat iklim sejuk

Dalam rumah sentiasa beraircond
Pastu kalau nak ajak jalan2 kena pagi2 ... itupun xleh lama sbb nanti anjing tu jadi lemah ....

For me macam menyiksa anjing
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2018 05:07 PM | Show all posts
tunggu lobai explaine nak pakai apa..

ade mazhab arob kata boleh je anjing .so arob bela anjing biasa je..ade mazhab mulayu pakai kata tak ok..jadi mulayu phobia anjing

ade hadeesss kata anjing hitam tu setan

ade hadess kata anjing kotro

ade hadess kata tolong anjing masuk shorrgaa

last quran kata binatang diburu anjing halal dimakan..

ummha geli kena bulus pun meracau..prrfthhhhh

mai mai pileh yang mana korang suka..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-4-2018 05:08 PM | Show all posts
Aerhys replied at 4-4-2018 04:22 PM
Anjing juga makhluk Allah. Saya suka anjing Corgi yg kaki pendek tu. Comel sangat.

Comel tapi terkedek-kedek semasa berlari...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2018 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nafham at 4-4-2018 07:07 PM

Dulu iols bela anjing jua masa duduk kat Flinders Island. Lupa lak anjing apa tp jenis yg telinga panjang jatuh tu. Yg jenis memburu. Pastu terpaksa bg org lain sbb kne blk mesia. Pastu iols pindah darwin bela maltese pulak 3 tahun. Pastu bg org balik sbb kena tinggalkan darwin back in 2013

Skrg dah tak nak bela apa2 sbb natire keje iols yg duduk ala2 offshore tgh2 gurun. Tp biasanya bila cuti keje iols gi RSPCA je main dgn semua binatang sana. Puas hati.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2018 05:46 PM | Show all posts
malon ni tak de keje lain ke selain mengurus indon,jage negare sendiri sude  @pyropura  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2018 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo mazhab hanafi, tak perlu samak pon kalo pegang anjing. Lagipon tengok dalam gambar, nampak bersih je anjing tu. Nampak helok la. Bukan anjing kepam
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 08:21 PM GMT+8 , Processed in 0.114488 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list