CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3543|Reply: 36

"Maafkan Along Abah, Ini Semua Salah Along. Along Tak Patut Drive Kereta Tu

  [Copy link]
Post time 3-4-2018 04:31 PM | Show all posts |Read mode
Dalam kita bergembira, ada yang sedang bersedih dengan nasib yang menimpa.


Di Twitter, Ahmad Arif berkongsi cerita tentang sebuah keluarga yang mengalami kecelakaan jalan raya di  Lebuhraya Utara-Selatan.


Difahamkan ketika kejadian, kereta tersebut dipandu oleh seorang lelaki dikenali sebagai Faiz Hakim.







Pilu bila melihat Faiz Hakim yang seolah-olah menyesal dan menyalahkan dirinya apabila kedua ibu bapanya meninggal dunia sekelip mata.


Melihat pada ayatnya sahaja kita tahu dia sedang buntu dan tidak tahu apa yang harus dilakukan.









Di Twitter, ramai yang mendoakan agar Faiz Hakim kuat dan ada yang menasihatkan Faiz Hakim agar terima takdir yang diterima.


Namun ada juga yang memarahi Faiz Hakim. Apa perlunya menceritakan semua ini dalam Insta Story kalau benar-benar sedang bersedih?








Apa pun takziah diucapkan. Semoga Faiz kuat dalam menempuhi hari-hari yang mendatang. -CARI
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 3-4-2018 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
X paham.. dia bawa keta ke tak
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2018 04:42 PM | Show all posts
kesiannya..mesti dia trauma sgt ni...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2018 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
So...mamat ni bawak.laju cm.pelesit ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2018 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 3-4-2018 04:34 PM
X paham.. dia bawa keta ke tak

Dia kata dia x patut drive kete tu
Maknanya dia drive la
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2018 04:55 PM | Show all posts
budak baru dapat lesen..
suruh drive pulak long distance..
masuk highway lagi..
sedap tekan minyak lagi dan lagi dan lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2018 05:07 PM | Show all posts
utk info ayah dia pun dah meninggal juga...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2018 05:13 PM | Show all posts
takziah..

tp bila di viral kan gini rasa mcm iklan JKJR pulak. mngkn tujuan dia nk beri keinsafan kt pengguna jalan raya yg lain. tp percaya lah xde nya insaf budak2 muda yg jenis bwk kereta ikut perasaan ni selagi xjadi kt diri sendiri
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 3-4-2018 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 3-4-2018 04:55 PM
budak baru dapat lesen..
suruh drive pulak long distance..
masuk highway lagi..

budak baru dapat lesen memang acah2 f1 driver..duk gila stereng lagi kekdah nya
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2018 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Sume nk viral tahpape
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2018 05:36 PM | Show all posts
MeghanK replied at 3-4-2018 05:24 PM
budak baru dapat lesen memang acah2 f1 driver..duk gila stereng lagi kekdah nya

itu la.. selagi tak ada yang mati, bukan main kembang hidung jalan berkepak masing-masing..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2018 05:54 PM | Show all posts
Sesal kemudian tak de gunanya, dik.
Semoga jadi pengajaran kat budak2 bbnu baru dapat lesen.
Kehebatan tak diukur dari betapa laju ko boleh tekan minyak atau berapa banyak kereta yang lebih kelas dari ko punya perodua/proton tu yang ko boleh potong.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2018 06:49 PM | Show all posts
betul ker dia menyesal? sb kat caption tuk arwah mak dia, leh plak dia letak "hmm". it does not show you are sad. ni pendapat aku lar khennn
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2018 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
bertabah la faiz..aku memula dpat lesen xberani bwak kete apatah lagi bwak kete lelaju..meollsss rasa si budak ni mesti rsa bersalah sepanjang hayat dia..{:cryrun
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2018 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
takziah wahai attention seeker.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2018 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Kemaruk simpati, brengsek punya anak...

Mak dah mati pun kau nak merentan di media sosial..bukannya nak insaf..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 3-4-2018 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Sempat kau upload kat insta?takziah.....
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2018 08:52 PM | Show all posts
mak aku meninggal, aku tak tgok socmed dekat sebulan kot....
wassap group pun aku kuar, kekwn dok contact....rasa semak je.....
kemurungan sekejap aku.... rasa tak berguna semua tu....

mak & ayah kau meninggal, blh letak gambar semua kat socmed lagi....
kau nak apa ek?.....

nak Like?.....

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2018 02:13 AM | Show all posts
takziah buat keluarga mangsa. utk mangsa, apa motif ko post kat social media? ingat arwah mak ayah ko baca ke??
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2018 07:32 AM | Show all posts
budak baru dpt lesen
long distance lak tu..
blum btul2 mahir lagi..
laju jugak kut..
bertabah je la dik..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 06:39 PM GMT+8 , Processed in 0.128765 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list