CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 2861|Reply: 23

Bayi Dilarikan Monyet, Dijumpai Maut Dalam Perigi

[Copy link]
Post time 2-4-2018 10:24 AM | Show all posts |Read mode
Pencarian seorang bayi berusia 17 hari yang dilarikan seekor monyet berakhir dengan tragik apabila mayatnya ditemui terapung dalam perigi.


Kejadian yang berlaku di sebuah kampung di i Cuttack, Odisha, India itu berpunca apabila bayi tersebut dilarikan oleh seekor monyet ketika sedang tidur dia kelambu.


Hindustan Times melaporkan bayi tersebut berada di sebelah ibunya di rumah mereka di Kampung Talabasta sebelum dilarikan haiwan terbabit.


Gambar Hiasan


Selepas anaknya dilarikan, ibunya meminta pertolongan daripada penduduk kampung yang kemudian melaporkan kejadian terbabit kepada pihak berkuasa.


Berpuluh-puluh pegawai hutan  serta penduduk kampung telah melancarkan operasi besar-besaran mencari bayi di hutan sebelum mayat mangsa ditemui.


Jurucakap polis, Biswaranjan Sahoo berkata,


“Kemungkinan bayi itu terjatuh ke dalam perigi ketika dibawa lari oleh monyet berkenaan. Mayat bayi itu dibawa ke hospital untuk bedah siasat.”


Difahamkan serangan membabitkan monyet memang selalu berlaku di daerah tersebut namun ini adalah pertama kali ia melarikan bayi. -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2018 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedihny. Klu mcm ni pun ada
syukur la monyet2 yg bertapa sblm Kajang 2 dibangunkn dh pupus enth ke mana.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2018 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Siannya...
Smlm dlm kereta dgr news pasal monyet larikan baby ni, terkejut jg kami 1 family
Tgk2 arini dah xde baby tu
Ingat monyet tu ambik nak buat ank angkat
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2018 11:08 AM | Show all posts
klu kes feral child, msa msuk utan tu, dh leh jalan

ni baby masih menyusu,

kasihan

takziah pada famili dia
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2018 11:16 AM | Show all posts
kesiannyaa
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2018 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedih sgt. Moga keluarga bertabah
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2018 11:20 AM | Show all posts
Kat INDIA, monyet disembah, tak boleh dibunuh.
Akibatnya, monyet bertambah membiak.
Inilah akibatnya.
Sama macam di Ostralia.
Tak boleh bunuh buaya, akibatnya buaya dah berjumlah
10 ribu lebih. Buaya berada di mana-mana, termasuk sungei dan lautan.
Buaya juga berjalan di atas darat, masuk dalam kolam renang......
Begitu juga dengna HARIMAU.
Harimau makan orang takapa, tapi tak boleh bunuh harimau,
takut pupus, susah pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2018 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu pun perna ada kes yg serupa kan? Monyet tu larikan baby. Baby tu meninggal pasal monyet campak dari bumbung rumah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2018 12:01 PM | Show all posts
NAT_11 replied at 2-4-2018 11:20 AM
Kat INDIA, monyet disembah, tak boleh dibunuh.
Akibatnya, monyet bertambah membiak.
Inilah akibatn ...

monyet mengganas la bila habitat dia sume jadi hutan konkrit..dlu meollss kat uia monyet sampai masuk bilik selongkar megi, stok2 makanan kitorang..sampai xbrani nak bukak tingkap takut monyet2 dtg serbu..hmm
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2018 12:02 PM | Show all posts
kesian baby tu...tingat news yg budak kene serang dgn monyet liar tu..abes di kekahnya budak tu..scary giler
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2018 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah kesiannya.. Rumah mak aku ni monyet menjadi2 mmbiak. Berani masuk rumah, curi mknn. Time datang tu berbondong2 dataang. Aku dahla nk beranak bulan ni.  Seramnya
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2018 12:04 PM | Show all posts
Pengakhiran yang sedih buat keluarganya takziah buat mereka
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2018 12:05 PM | Show all posts
abang i dulu bela monyet liar, masatu kakak i dalam pantang.. monyet tu terlepas terus serang anak sedara i tu, kakak i panic terus lari mintak tolong jiran jauh jugak lah, jiran tu datang nampak monyet tu tengah main patung barbie i anak sedara i kena gigit di kepala nangis takde suara dh
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2018 12:41 PM | Show all posts
sian...dlm pntg..meroyan maknye
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2018 02:29 PM | Show all posts
bunuh je la monyet2 yg berkeliaran tu...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2018 02:46 PM | Show all posts
Kesiannya. Tak dapat nak imagine perasaan maknya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2018 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 2-4-2018 12:01 PM
monyet mengganas la bila habitat dia sume jadi hutan konkrit..dlu meollss kat uia monyet sampai ma ...

Iols pn pernah kena mase kt u..roomate sejenis suka simpan stok makanan kicap telur..tah cmne dia masak xtau laa.satu hari balik class habis tu ggang langgang bilik telur2 kicap semua pecah..suspek dipercayai masuk ikut tingkap lee..iols yg stress sbb hbis katil kena telur...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2018 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
rayray28 replied at 2-4-2018 08:13 PM
Iols pn pernah kena mase kt u..roomate sejenis suka simpan stok makanan kicap telur..tah cmne dia  ...

kan..meollsss dulu pdahal bilik cantik scene tgkat 4 menghadap bukit2 tpi tu la monyet mengganas..siap bwak geng tu meollss seram yachh nk dok dlm blik
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2018 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Monyet tu kendong tapi tercicir la tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2018 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 2-4-2018 12:01 PM
monyet mengganas la bila habitat dia sume jadi hutan konkrit..dlu meollss kat uia monyet sampai ma ...

Kt ukm pn sama dear..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 09:47 PM GMT+8 , Processed in 0.197649 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list