CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2201|Reply: 11

Kepedasan Makan Pizza Samyang, Sambil Hafaz Surah Al-Quran. Power Tak?

[Copy link]
Post time 23-3-2018 04:24 PM | Show all posts |Read mode
Menjadi seorang penghafaz Al-Quran memang banyak kelebihannya yang mereka dapat bukan sahaja di dunia malah bakal menjadi tetamu VVIP Allah kelak.


Memang susah untuk menghafaz Al-Quran lelebih lagi bila tengah makan sambil menahan pedas.


Satu video viral apabila mereka melakukan cabaran 'Huffaz samyang'  yang menunjukkan mereka makan pizza samyang sambil menyambung bacaan surah Al-Baqarah.



Sumber: BHTV



Difahamkan, lelaki di dalam video tersebut yang dikenali sebagai Hannan dan Muhammad Hazman menyertai program menghafal Al-quran sejak Januari lepas.


Video tersebut mendapat komen positif dari netizen.





Ramai yang kagum dan memuji cara bacaan yang sedap dan  merasa terhibur dengan cabaran unik tersebut.


Kata ustaz yang merakam tersebut ini salah satu usaha cara mereka untuk menghayati dan bukan semata-mata menghafaz sahaja. -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-3-2018 06:00 PM | Show all posts
maafkan saya yg tak cukup ilmu ni bkn ke org yg hafal quran kene jaga pemakanan dia ke

btw samyang korea tu takde la pedas mana..

Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2018 06:43 PM | Show all posts
Iklan je lebih ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2018 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 23-3-2018 06:00 PM
maafkan saya yg tak cukup ilmu ni bkn ke org yg hafal quran kene jaga pemakanan dia ke

btw samyan ...

Bbetul pedas dia tucuma membengkakn bibir je
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2018 02:39 PM | Show all posts
masa makan jangan bercakap...nak menunjuk la tu bebudak ni kekonon sambil makan pizza pun boleh hafazan.....mak kalau masa makan anak2 mak mula bersembang memang kena herik la...pantang betul mak.....
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2018 12:05 AM | Show all posts
idakamaruddin replied at 23-3-2018 06:00 PM
maafkan saya yg tak cukup ilmu ni bkn ke org yg hafal quran kene jaga pemakanan dia ke

btw samyan ...

siap pekena air kick-a-poo lagi tu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2018 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Samyang sangat tak sedap. Nongshim best Korean megi evrrrrr!
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2018 07:47 AM From the mobile phone | Show all posts
power power
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-3-2018 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey: Samyang sangat tak sedap. Nongshim best Korean megi evrrrrr!


Nongshim yg peket merah hitam tu iols tgk baru ni tulis xde msg..jd iols pun mkn dgn tanpa rasa bersalah {:run
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2018 02:37 AM | Show all posts
wait what?

pizza perisa samyang?? haaaaaaaaaahh???
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2018 02:39 AM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 25-3-2018 12:11 PM
Nongshim yg peket merah hitam tu iols tgk baru ni tulis xde msg..jd iols pun mkn dgn tanpa rasa  ...

Aiol hada nampak gak kat Shoppee. So sedap ke versi kunun2 sihat takda msg chuols? Ai memang nak beli but not now. Bila dah tingin sangat makan baru beli.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2018 10:38 AM | Show all posts
banyak lak bunyi korang... cer viralkan challenge ni... baper ramai sanggup sahut? Samyang challenge bersepah2.. celebrities pon sahut.. ice bucket challenge bagai... ni samyang pizza huffaz challenge... ada brani?

thumbs up ustaz!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 06:05 AM GMT+8 , Processed in 0.102765 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list