CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 4780|Reply: 49

Pasangan Tak Datang, Pengantin Perempuan Tetap Gagah Bersanding Sendiri

[Copy link]
Post time 20-3-2018 04:17 PM | Show all posts |Read mode
Hari persandingan adalah hari paling ditunggu-tunggu oleh setiap pasangan pengantin di mana mereka dipakaikan busana indah dan dilayan bak raja pada hari itu.



Namun lain pula bagi wanita ini apabila terpaksa bersanding berseorangan di hari yang istimewa itu.


Foto: Twitter

Foto: Twitter


Menurut pengantin perempuan yang dikenali sebagai Badriyah Amir, pasangannya tidak dapat hadir kerana tidak dapat pengecualian dari latihan bomba.




Namun dia tetap tabah meneruskan majlis itu walaupun tanpa kehadiran pasangannya.







Kisah ini mendapat perhatian para netizen yang rata-rata sedih dan tidak berpuas hati mengapa pengantin lelaki tidak diberi pelepasan.
Nah baca komen mereka.




Tak mengapalah, yang penting akad nikah sudah selamat dilakukan. Kalau ada rezeki lebih nanti, boleh buat majlis bersanding lagi selepas ini okay? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2018 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
lurus betul abam bomba tu... train askar pun blh tidak hadir 3 kali wakaka
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2018 04:22 PM | Show all posts
something wrong somewhere ni
takkan la bos jabatan dia sekejam tu
i can't brain that

baik tak payah jadi orang
bangsat2 pun half day pun takpe dah
pandai la dia nak berkejar kot mana pun
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2018 04:26 PM | Show all posts
awat ceq tak pi ja kat tmpt dia training tu...gempur sanding kat situ ja
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2018 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Seswatuh.

I don't buy this story.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2018 04:33 PM | Show all posts
syarat wajib nikah kene ada lelaki dan perempuan

tak penah lg dengar syarat wajib sanding wajib kene ada kedua pasangan hahah

btw akak suspicious la ye ke tak leh keluar sbb training bomba..nth nth....

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2018 04:45 PM | Show all posts
tak paaaa aih Kak oi... nikah sah sudah , tu dah baik dah...depa yg mai tu pun kenyang aih...

semoga  diberkati dunia akhirat
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2018 04:48 PM | Show all posts
kalau dah laki tak leh datang, tak yah la sanding bagai..
tangguh je bila laki bini dah ada..
kalau tak sempat nak tangguh, buat je la kenduri makan-makan biasa..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2018 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Hrp balai bomba tersebut dpt bg penjelasan... Mghrpkan plot twist..{:smile
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2018 04:52 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 20-3-2018 04:48 PM
kalau dah laki tak leh datang, tak yah la sanding bagai..
tangguh je bila laki bini dah ada..
kala ...

kan..nk kata buat majlis ni..mesti dh plan lama dah kot..bukan nya tetiba je ..eh nak sanding esok .eheh
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2018 04:52 PM | Show all posts
lumie replied at 20-3-2018 04:51 PM
Hrp balai bomba tersebut dpt bg penjelasan... Mghrpkan plot twist..{:smile

kan..nk gak tau..jeng jeng jeng
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2018 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Clan204: lurus betul abam bomba tu... train askar pun blh tidak hadir 3 kali wakaka


Mgkin abam bomba telahpun menggunakan ketiga2 kesempatan utk ponteng training pd sebelum2 ini........
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2018 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Erm last minit dpt panggilan training kottt
Dah dek terlalu minat sgt dgn dunia kebombaan terpaksala diturutkan ye dak.
Dah mcm tu pakai baju lawa2 xyahla sanding just layan tetamu yg dtg jela.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2018 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Erm last minit dpt panggilan training kottt
Dah dek terlalu minat sgt dgn dunia kebombaan terpaksala diturutkan ye dak.
Dah mcm tu pakai baju lawa2 xyahla sanding just layan tetamu yg dtg jela.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2018 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Erm last minit dpt panggilan training kottt
Dah dek terlalu minat sgt dgn dunia kebombaan terpaksala diturutkan ye dak.
Dah mcm tu pakai baju lawa2 xyahla sanding just layan tetamu yg dtg jela.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2018 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Erm last minit dpt panggilan training kottt
Dah dek terlalu minat sgt dgn dunia kebombaan terpaksala diturutkan ye dak.
Dah mcm tu pakai baju lawa2 xyahla sanding just layan tetamu yg dtg jela.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2018 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Erm last minit dpt panggilan training kottt
Dah dek terlalu minat sgt dgn dunia kebombaan terpaksala diturutkan ye dak.
Dah mcm tu pakai baju lawa2 xyahla sanding just layan tetamu yg dtg jela.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2018 05:21 PM | Show all posts
Gigih betul apalah agak cerita sebenarnya tak dapat hadir tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2018 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni kenduri belah lelaki kan? Mujurlah belah lelaki. Kurang sikit org mengata. Kalau belah pompuan, lg haruuu
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2018 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Entah2 kawin laki org
Pakat bg alasan x dpt pengecualian training.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 27310 Replies : 1067
Jom exercise mata bagi tajam sikit
Lavender85Jom exercise mata bagi tajam sikit
Views : 29984 Replies : 168
Social Chit Chat 6
sarah82Social Chit Chat 6
Views : 34683 Replies : 531
Tunku Panglima Johor -Tunku Abdul Rahman Hassanal Jefri  V2
Burong_HantukTunku Panglima Johor -Tunku Abdul Rahman
Views : 24543 Replies : 196
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 10252 Replies : 596
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 49427 Replies : 1121
Selepas 18 tahun hidup bersama, akhirnya berpisah? Ex menantu Rajinikanth
ZaienSelepas 18 tahun hidup bersama, akhirnya
Views : 1319 Replies : 29
Tajok Kontot Viral #44: Identiti Menantu Raje Terkaye Burjaye Ditebak Jurnalis Indon ~ Saudagar Kopi #rupenye
tumpanglalu74Tajok Kontot Viral #44: Identiti Menantu
Views : 2949 Replies : 48
Thermomix
AfnaThermomix
Views : 27495 Replies : 357



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-1-2022 12:04 PM GMT+8 , Processed in 0.183517 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list