Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
2410
View
54
Reply

SEGALA PUNCA UWANG. KORANG DECLARE X DGN PASANGAN??

[Copy link]

Author: jue10       Show all posts   Read mode

Post time 2-4-2018 12:49 PM | Show all posts
True-X replied at 2-4-2018 10:58 AM
x declare.... sendiri2...

Kubur pun nanti liangnya  sendirik sendirik kan????


Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2018 12:52 PM | Show all posts
Hana replied at 30-3-2018 01:04 PM
utk berteman?
utk seks?

Hang jgn nak samakan reasons hang nee dgn orang lain....


Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2018 12:54 PM | Show all posts
Kambeng_Gurun replied at 2-4-2018 10:08 AM
both of us declare, even kalau ai dapat side income pun..ai bitau hasben..
if hasben dapat bonus ex ...

Wasiat dah buat belum??? Setakat berbuih air lioq sebut tiada rahsia antara somi isteri bab harta nee apa jadahnya????



Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2018 12:56 PM | Show all posts
airmineral replied at 30-3-2018 07:42 PM
X. Sebab laki den x penah tny

Mungkin sebab hang pun isteri Yang baik..Tak pernah tanya samada Dia ada kawen sorang lagi atau tidak...???


Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2018 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku lagilah skrg lgsg xpeduli nk kerja pun. Malas fikir. Kenapa korang nk susah2 fikir... jgn la rancang nk ceria.. Klu terjadi pun korang boleh tuntut nafkah... bukan dia yg tuntut dari korang
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2018 04:31 PM | Show all posts
Declare. I siap ambik insurans supaya kalau i mati, husband and anak2 dapat 250k.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2018 12:34 PM | Show all posts
biskutsusu replied at 3-4-2018 04:31 PM
Declare. I siap ambik insurans supaya kalau i mati, husband and anak2 dapat 250k.

klu i xkuasa nk sngkan husband baik sngkn ank2
baik btl u ni.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2018 01:11 PM | Show all posts
jue10 replied at 5-4-2018 12:34 PM
klu i xkuasa nk sngkan husband baik sngkn ank2
baik btl u ni.

i ok je
sebab rumah yang i tak perlu keluarkan duit pun dia letak nama i juga.

Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2018 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Manak mai dahhhh
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2018 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Lahai benda sedap blh kongsi
Tang reta dok sorok
Kawin amenda cam ni
Boleh ekk korunk idup
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2018 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Declare. Eventhough, belum kawen lahi tapi Kitorang tahu setiap sen masing2. Mana pergi belanja untuk apa. Apa komitmen bagi parents berapa. Like i said, setiap sen kitorang tahu. Harap2 jodoh i lah dia
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2018 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Sikat_Kutu replied at 22-3-2018 01:06 PM
dulu, 4 taon lepas aku declaire. time tu bru dapat je 1st kerja lepas belajar. xlama lepas tu die ma ...

Korang masih kahwin ke? Agak pelik tp yela rship setiap org tak sama.. tp kira mcm duit aku, duit aku. Duit kau, duit kau. Tp rumah makan semua dia tanggung la?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2018 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
I declare je.. in fact before kahwin pun kitorg takde rahsia. Masing2 blh tgk hp, takde sorok2. So that time i yakin dgn dia. Baru la kahwin.

And i buat file utk harta2 ni, apa2 yg penting in case kita dah takde.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2018 03:12 AM | Show all posts
tak rasa my husband berminat nak tahu
apa me ada, but memandangkan kami failkan cukai
pendapatan tahunan bersama, so dia boleh check my paper kalau dia nak...
nak tahu berapa duit me ada tu semua.

tapi me tahu semua pasal kewangan dan harta dari pihak
my husband, me tahu sapa peguam jaga wasiat, sapa mamat jaga insurance,
sapa our guy dekat bank... my husband pastikan me tahu pasal ini.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2018 07:11 AM | Show all posts
faraway1 replied at 22-4-2018 03:12 AM
tak rasa my husband berminat nak tahu
apa me ada, but memandangkan kami failkan cukai
pendapatan t ...

Baguslah kalau dia Tak minat nak tahu atau engrossed too much into harta dunia...

Cuma nak tanya....dia berkepedulian tang bab zakat harta tak?? Fitrah hang serta Anak hang, solat hang , posa hang...among others???

Membimbing hang dalam urusan agama?????

Ada Tak??

Atau hang sendiri care less about kepimpinan dia yg ini sebagai Ketua keluarga???





Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.069500s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list