CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 8184|Reply: 32

[2018] Filem Filem Hebat Karya Pengarah Woody Allen

  [Copy link]
Post time 19-3-2018 01:20 PM | Show all posts |Read mode
Edited by mat_arof at 19-3-2018 04:26 PM

Woody Allen adalah seorang Pengarah yang hebat...beliau juga seorang Actor...
tapi kehebatan dia terletak pada kerusi pengarah ...Woody hebat dalam menghasilan Original Screenplay untuk
filem filem arahan beliau.
dan kerap kali original screenplay yang di tulis Woody tercalon Oscar dan malah pernah menang Oscar..

Woody juga banyak melahirkan pelakon yang memenangi oscar di bawah filem arahan beliau..
pelakon tersebut..Cate Blanchett,Diane keaton,Diane Weist, Michael Caine, Mira Sorvino, Penelope Cruz,,,
malah banyak juga pelakon yang berlakon dalam filem arahan Woody Allen  tercalon oscar  seperti Jennifer Tilly, Martin landau ramai juga actress dan actor tercalon Golden Globe melalui filem Arahan Woody Allen ..

boleh dikatakan ramai pelakon pelakon Hollywood pernah berlakon di bawah filem arahan Woody...
ramai pelakon hollywood memang teringin berlakon dengan filem filem Woody..

ini list filem filem arahan woody allen yang menjadi feverat aku




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2018 02:41 PM | Show all posts
Edited by nadie90 at 19-3-2018 06:45 AM

Match Point (sja tlg tmbah)



Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2018 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu pn sy x pernah tengok
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2018 02:49 PM | Show all posts
nadie90 replied at 19-3-2018 02:41 PM
Match Point (sja tlg tmbah)

aku suka juga filem Match Point ni..

terlupa lak filem ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2018 02:52 PM | Show all posts

di suggestkan tgok lar filem filem arahan  woody ni best wooo..

jalan cerita (original screenplay) dia mmg terbaik...seringkali Tercalon Oscar untuk kategori Best original Screenplay.


This Year tak sbar nak tunggu filem terbaru arahan Woody Allen Berjudul A Rainy Day In New York...Lakonan Timothee Chalamet..


Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2018 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
mat_arof replied at 19-3-2018 02:52 PM
di suggestkan tgok lar filem filem arahan  woody ni best wooo..

jalan cerita (original screenpl ...

I will.tq for the thread
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2018 02:57 PM | Show all posts
Trivia :

Woody Allen tak pernah hadir mana mana Majlis Golden Globe dan Academy Awards .setiap kali menang anugerah golden globe dan academy awards ..wakil akan ambil piala bagi pihak Woody.

Woody lebih suka berkarya dan menghasilkan filem filem hebat daripada menghadiri majlis majlis anugerah..

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2018 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Dlm byk2 ceta Woody, my favorites are midnight in Paris and purple rose of Cairo..dua2 ceta pasal seorang insan yg terlalu mengharapkan escapism from existing one.. soundtrack midnight in Paris pun best2..time mengadap colouring book best layan sambil berangan..hehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2018 04:09 PM | Show all posts
becir replied at 19-3-2018 03:50 PM
Dlm byk2 ceta Woody, my favorites are midnight in Paris and purple rose of Cairo..dua2 ceta pasal se ...

Midnight In paris menang Oscar Best Original Screenplay di Academy Awards

feveret aku Hannah and Her Sister - kisah adik beradik Hannah dan adik beradik perempuan...menarik kisah ni....

Purple rose of cairo mmg menarik lain dari yang lain...sangat menarik...Filem ni Menang Best Film kat BAFTA (Britsh Academy Film & TV ) pada tahun 1985
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2018 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
nadie90 replied at 19-3-2018 02:41 PM
Match Point (sja tlg tmbah)

Iols penah tgk citer yg ni jer, tu pun sbb ada kt astro.. yg lain2 x penah..mana nk cari cerita2 yg lain tu, netflix ada tak?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2018 04:19 PM | Show all posts
hurmmm banyaknye movie nak kena tengok ni

bilalar bole cuti panjang ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2018 04:30 PM | Show all posts
BedahBedul replied at 19-3-2018 04:15 PM
Iols penah tgk citer yg ni jer, tu pun sbb ada kt astro.. yg lain2 x penah..mana nk cari cerita2 y ...

rasanya tidak ada di Netflix...

kena download je...ada banyak filem filem Arahan Woody Allen yang boleh download skrg...


Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2018 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
BedahBedul replied at 19-3-2018 04:15 PM
Iols penah tgk citer yg ni jer, tu pun sbb ada kt astro.. yg lain2 x penah..mana nk cari cerita2 y ...

Midnight in Paris dulu Ada Kat YouTube..cuba tengok ada lagi Tak..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2018 04:41 PM | Show all posts
aku terlupa satu lagi movie BROADWAY DANNY ROSE..

komedi citer ni....

part lawak bila Danny dan Tina kena kejar dengan Penculik lepas tu mereka berdua lari ke dalam gudang Funfair..dalam lari lari tu...penculik melepas kan tembakan dan terkena tong asap yang boleh menyebabkan suara manusia jadi cartoon...terus suara Danny , Tina dan Penculik jadi cartoon..suara jadi kecil...

lawak giler scene ni...

pandai Woody Allen mencipta scene ni...kreatif sungguh..

filem ni dapat pencalonan Oscar Best Original Screenplay
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2018 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
mat_arof replied at 19-3-2018 04:09 PM
Midnight In paris menang Oscar Best Original Screenplay di Academy Awards

feveret aku Hannah a ...

So yg paling xbest to u?

I would go with cafe society..mcm hurm..why la woody?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2018 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by umbut at 19-3-2018 04:46 PM

Woody ni walau muka ala2 seposen.. bini lawa2
Annie hall tu best ke.. x tgk2 walau ada kat iflix
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2018 04:45 PM | Show all posts
Edited by mat_arof at 19-3-2018 04:47 PM

Trivia :

Wooddy Allen mendapat 15 kali  Pencalonan Oscar Academy Awards Untuk Best Original Screenplay

Menang 3 Oscar Untuk Best original Screenplay  1.Annie Hall   2. Hannah and Her Sisters   3. Midnight In Paris

Menang 1 Oscar Untuk Kategori Best Director (Filem Annie Hall)


Woody Allen dah kumpul 4 Oscar sehingga  hari ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2018 04:49 PM | Show all posts
becir replied at 19-3-2018 04:42 PM
So yg paling xbest to u?

I would go with cafe society..mcm hurm..why la woody?

sama juga dengan saya Cafe Society ni mcam kurang sikit...dah x best...mmmmm
walaupun so so ...


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2018 04:53 PM | Show all posts
satu lagi yang aku kagum dengan Woody Allen ni...dia satu satunya pengarah yang ambil  ramai pelakon pelakon kelas A dan Oscar Nominess untuk berlakon dalam satu filem...



Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2018 07:21 PM | Show all posts
semua x pernah tgk. mcm berat jek cerita
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 12:19 AM GMT+8 , Processed in 0.090520 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list