Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
2525
View
43
Reply

Parents tak setuju course yg dipilih untuk sambung belajar

[Copy link]

Author: Magnum8       Show all posts   Read mode

Post time 22-3-2018 05:59 PM | Show all posts
Bagi aku. Kalau kau rasa kau minat course tu.  Amik je even kena tentang sekali pun. Dulu aku pun macam tu. Family aku tentang aku habis habisan taknak bg aku amik course tu. At last aku ikut kepala aku. Aku amik . And now aku dah lepas PHD in communication punya course. Sebab kalau kau amik atas paksaan tanpa rela kau. Aku yakin kau takkan kekal lama kat salah satu institusi tu. Lainlah tetiba kau dapat hidayah amik course family kau nak tu. Itu lain cerita. Hahaha. Tapi aku pesan jangan sia siakan zaman belajar kau. Pilih course yang bebetul. Kalau dah nak habis sem tetiba quit. Rugi beb bertahun kau belajar. Tak dapat apa2. Better kau kerja. LOL
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2018 06:12 PM | Show all posts
amik kos menjahit dik, zaman sekarang ni menjahit ramai warga asing yg take over... kemeja baju etc... kalau kat butik2 tu... harga potong baju lain, harga jahit baju lain, kalau reti jahit a-z sesilap boleh buka kedai jahit sendiri... sekian nasihat carly yg baru merangkak belajar menjahit... dan senang2 je sehari boleh dpt beratus kalau dh master jahit baju kurung, telekung... dan kerja tu boleh buat sesambil masak, tgk anak, bergosip kat forum.... huhu... dan menjahit ni, x de istilah basi... kalau makanan.. mmg ada expired date nya...  
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2018 09:41 PM | Show all posts
ikut minat dan juga kena kaji peluang kerjaya untuk kos yang di ambil
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2018 10:56 PM | Show all posts
Orix replied at 18-3-2018 04:51 PM
Ikut kata hati sendiri dan minat sendiri. Berapa ramai yg ambil medic sebab mak bapak suruh ujong2 h ...

meols dahulu ala ala " all survive " sebegitu.. tak tahu nak kena jadi apa..

may be sbb confident boleh survive dalam semua fields kot. lols

sometimes kita tak tahu pun apa yang terhidang di kemudian hari.. so just go with the flow jah.. janji mantain talented.. hagiteewww
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097001s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list