CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2939|Reply: 11

Kredit banyak nak buat apa?

[Copy link]
Post time 14-3-2018 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hai. Saya ada masalah lagi. Nak tanya, tahu tak badan2 kebajikan yg terima derma melalui SMS ? Boleh share tak kalau ada ?

Saya nak tukar line postpaid, sebelum ni pakai prepaid. Dari UMobile nak tukar ke Digi sebab kt tempat kerja line UMobile tk brp clear. Tapi kredit saya ada lagi RM70 lebih. Macam sayang je nak burn macam tu saja ada kredit RM70 tu.

Dulu Bersamamu ada buat derma melalui SMS tp sekarang dah tak ada kan? Sy cuba Google tapi tak jumpa pula mana-mana badan kebajikan yg terima derma melalui SMS... Kalau tak ada, any suggestion kredit RM70 ni sy boleh buat apa?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-3-2018 06:02 PM | Show all posts
digi boleh transfer duit ke celcom tak
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 06:13 PM | Show all posts
habiskan dulu baru transfer la..
but jangan sampai rm0..
coz nak transfer pun kena ada kredit sikit..
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakailah dulu, beli data lps tu download movie ke apa ke sampai habis data tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 06:28 PM | Show all posts
Kurangkan kredit tu sampai tinggal rm1 jer dengan cara:
a)  call parent kat kampung, borak lama2 sikit tanya khabar
b) contact balik kawan2 yg dah lama tak contact
c) derma melalui program realiti. Minggu depan dah start mentor otai kat tb3suku

Dulu i pakai umobile jugak. Since umobile punya coverage hanjeng mungholazoh i dah bertukar ke one xox prepaid. Ok sikit la sebab tumpang coverage celcom. Tak expired selama 2 tahun 4 bln gitchu. Eh ter promote pulak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-3-2018 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 14-3-2018 06:24 PM
Pakailah dulu, beli data lps tu download movie ke apa ke sampai habis data tu

Sy ada 2 phone. Lg 1 sy pakai webe. Unlimited dan laju. Di rumah pula ada unifi. Mcm nonsense je kalau sy beli data.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-3-2018 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 14-3-2018 06:13 PM
habiskan dulu baru transfer la..
but jangan sampai rm0..
coz nak transfer pun kena ada kredit siki ...

Tak tahu nak habiskan mcm mana. Sebab nak beli data sy ada webe. Rumah ada unifi. Tmpat kerja ada streamyx. Tak perlu data pun.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-3-2018 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
iwan007 replied at 14-3-2018 06:28 PM
Kurangkan kredit tu sampai tinggal rm1 jer dengan cara:
a)  call parent kat kampung, borak lama2 si ...


Sy ada pakai webe. Call free ke mana2 nombor. Mcm nonsense je la kalo perhabis kredit utk buat call sdgkan sy boleh je buat call free. Sy tak layan program realiti Malaysia la huhu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-3-2018 07:13 PM | Show all posts
Margarita replied at 14-3-2018 06:37 PM
Sy ada pakai webe. Call free ke mana2 nombor. Mcm nonsense je la kalo perhabis kredit utk buat c ...

Umobile masalahnya x boleh nak share kredit kpd kawan2.  Burn jer la. Derma kat umobile
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Margarita replied at 14-3-2018 06:37 PM
Tak tahu nak habiskan mcm mana. Sebab nak beli data sy ada webe. Rumah ada unifi. Tmpat kerja ada  ...

apa perlu ada 2 nombor?
nak cara habiskan kredit gitu je la..
beli data then download apa-apa untuk habiskan..
put aside ada webe ada unipai bagai..
sekarang fokus cara untuk habiskan kredit..
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
guna la onexox
ada 28 bulan
kredit tu beli je data pastu pasang utube
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Talian zakat ada buat melalui kredit kannn...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Anugerah Grammy dikecam mempromosikan penyembahan syaitan
JoyahMengayahAnugerah Grammy dikecam mempromosikan pe
Views : 939 Replies : 19
Suami Miera Leyana sekat Whatsapp isteri pertama lebih setahun
aqua_marineSuami Miera Leyana sekat Whatsapp isteri
Views : 20998 Replies : 336
anak soleh
KumbangPoIkaDotanak soleh
Views : 6643 Replies : 53
Peti Ais Baru
vanilla_vellPeti Ais Baru
Views : 16920 Replies : 83
Nak 1000 kacang kalau lawak..plssss
krustykrabNak 1000 kacang kalau lawak..plssss
Views : 3207 Replies : 33
berita baik berita buruk
budi_jentayuberita baik berita buruk
Views : 9643 Replies : 63
[SALAH FAHAM]
Laracrop[SALAH FAHAM]
Views : 9092 Replies : 60
Hati hati bakar lemang takut rentung jadi arang
Lavender85Hati hati bakar lemang takut rentung jad
Views : 11896 Replies : 30
Aduh, sakit kepala bapak!!
chicozinnAduh, sakit kepala bapak!!
Views : 8749 Replies : 38
[JANGAN PUSING BELAKANG]
Laracrop[JANGAN PUSING BELAKANG]
Views : 6627 Replies : 46

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 09:09 AM GMT+8 , Processed in 0.095489 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list