Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
10188
View
371
Reply

[Tempatan] Bayi maut tertinggal dalam kereta di parkir kereta di Port Dickson

[Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-3-2018 04:48 PM | Show all posts |Read mode
Edited by EJALTI at 14-3-2018 08:49 AM

Bayi maut tertinggal dalam kereta

https://www.hmetro.com.my/utama/2018/03/321154/bayi-maut-tertinggal-dalam-kereta

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 14 Mac 2018 @ 4:19 PM

Mohd Helmi Irwadi Mohd Nor dan Mohd Khidir Zakaria
cnews@nstp.com.my


BAYI perempuan berusia dua tahun meninggal dunia selepas empat jam tertinggal di dalam kereta ibunya di Port Dickson, hari ini.

BAYI perempuan berusia dua tahun meninggal dunia selepas empat jam ditinggalkan di dalam kereta oleh ibunya di tempat letak kereta sebuah kolej kemahiran di Port Dickson, hari ini.

Ketua Polis Daerah Port Dickson, Superintendan Zainudin Ahmad berkata, dalam kejadian 9 pagi, ibu mangsa yang juga tenaga pengajar di kolej itu membawa bayi bersama ke tempat kerja.

Katanya, sebaik meletakkan kereta Proton Saga, dia terlupa bayinya dibawa bersama dan tertinggal dalam kenderaan itu.

"Wanita berusia 32 tahun itu hanya menyedari bayinya tertinggal di dalam kereta pada 1 tengah hari dan bergegas mendapatkannya, tetapi malang anak kecil terbabit sudah tidak sedarkan diri.

"Wanita itu membawa bayinya ke Klinik Kesihatan Port Dickson dan disahkan sudah meninggal dunia sebelum dirujuk ke Hospital Port Dickson," katanya.

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 04:52 PM | Show all posts
taktau nak cakap apa dah, kucing pun tak buat perangai mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
dah sampai masa kena kuatkuasakan undang2 parents cuai/ neglect segala ni... tak larat dah nak baca berita camni... bos pun kejam kadang2, anak sakit,  taska taknak terima,  bos pulak tak bagi cuti... camner nak buat...
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 04:52 PM | Show all posts
beberapa tahun lepas dah pernah ada kes macam ni

kalau tak silap cikgu sekolah

memang dah banyak kes lupa anak ada kat dalam kereta
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Stress sgt keje smpai lupa anak la tu...ape pun takziah. Kalau x stress mcm mana blh lupa, bukan anak patung, baby lagi kot kecuali mmg ada penyakit lupa atau sakit jiwa.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 04:58 PM | Show all posts
kereta saga je kot..bukan besar mana kereta tu. takkan kau tak perasan langsung kau tinggalkan anak kau dalam kereta? kalau naik alphard ke, aku faham la kau tak perasan if anak tu duduk kat last row. eh anak okay? aku ingat setiap masa mana anak aku.. tak faham betul la mak camni. dengan budak tu pakai baju tidur lagi..sah-sah tak mandi lagi.

please punish mak budak ni. sorry but not sorry.. jangan bagi alasan sebab dah ajal
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 04:59 PM | Show all posts
marumaru replied at 14-3-2018 04:52 PM
dah sampai masa kena kuatkuasakan undang2 parents cuai/ neglect segala ni... tak larat dah nak baca  ...

aku kalau boss tak bagi cuti n anak sakit, aku cuti jugak. nak buang aku sebab benda tu? silakan... aku pernah berhenti kerja kot sebab ada boss haprak camtu. keje boleh cari la
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 04:59 PM | Show all posts
benda lain lupa takpe lagi ni lupa anak. emmm
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 05:06 PM | Show all posts
dulu mak aku sllu ckp kt adik laki aku kalau anu bole cabut pn bole lupa letak mana

mmg btl la pepatah org tua..anak pun bole ko lupa ye dik

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
sedihnya baca..anak dia sampai berpuluh org ke sampai bawak yg sorang tu pun boleh lupa..
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduh sayangg
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 05:09 PM | Show all posts
aku tak blh hadam org yang pelupa mcm nie...

bawak anak tapi lupa..

kalau anak sakit pun keja tu blh ditinggal, tapi anak tu takkan kita dapat yg lain...

p/s keja aku pun stress so far buat la priority dalam hidup
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Amalkan letak beg kat tmpt duduk blkg.. kdg2 benda jarang buat, otak mudah lupa..
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Agaknya tgh2 kalut..ank plak ttdo kat blkg..so bila smpai..kluar trus lock kete..xingt lgsg..
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Allahhurabbiii...
Letak dekat car seat x?
Kalu letak car seat insyaallah boleh nampak anak tu.

Kalu biar bergolek tdo je maybelah xnampak..
Apa2 pon
Takziah..
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Empat minit dalam kereta pun dah panas, apa lagi empat jam
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kecuaian yg tak tau nk simpati ke tak... emmmm
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
fushimi replied at 14-3-2018 04:52 PM
beberapa tahun lepas dah pernah ada kes macam ni

kalau tak silap cikgu sekolah

Tahun lepas pun ada kes mcm ni. Selagi takde tindakan berat pada kecuaian parents ni, it will keep happening. Sad
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 05:40 PM | Show all posts
Dengan cuaca panas yang agak melampau sejak dia menjak ni di kawasan PD lagi mau macam dalam oven dalam keretanya tu mana tak seksa.  Apa juga alasannhya isu kecuaian sendiri tak boleh nak salahkan orang lain.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
x toleh blkg kete lgsg ke?walau sesaat? iols dh terbiase walaupun kelam kabut cemane pn akan scan blkg sbb takut ttgl brg berharge yg menarik phatian pencurik perampok sekalian..apetah lg i mmg buh segale beg kt bwh seat blkg..

ksiannye baby ni..dgn musim panas terik skrg ni..aduhaii mak nye pun..speechless
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 05:47 PM | Show all posts
kene amalkan, pandang belakang, seat kiri ke apa
sebelum kluar kete

walaupun ko tau ko bawa sorg2 kete dari rumah



JANGAN , mati enjin terus chow

papepun takziah
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah. ..tak.tau nak kata apa. ...innalillah. ..cuai
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Berlaku lagi kes macam ni..Tak tau nak cakap camne...
Kecuaian yang susah untuk tak rasa nak maki..
Anak okehhhh...Bernyawa..Kalau laptop ape gigih nak sorok2 bagai..Langsung tak pikir anak ke ape
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Pukul 9 pagi anak pakai mcm tu lg...siap lupa pulak tu..sedihnyaa
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
namieamuro replied at 14-3-2018 05:44 PM
x toleh blkg kete lgsg ke?walau sesaat? iols dh terbiase walaupun kelam kabut cemane pn akan scan bl ...


Sinar harian ada tunjuk gambar kedudukan baby car seat kereta tu.. Dkt sblh driver je baby car seat tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052655s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list