JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1772
View
36
Reply

[Dunia] Lahir anak dalam Laut Merah

[Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-3-2018 10:07 AM | Show all posts |Read mode
Lahir anak dalam Laut Merah

https://www.hmetro.com.my/utama/2018/03/320920/lahir-anak-dalam-laut-merah

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 13 Mac 2018 @ 10:39 PM

Daily Mail


BAYI dilahirkan wanita (gambar kecil) masih bertali pusat dibawa keluar dua lelaki dengan uri ditadah dalam mangkuk kecil.  FOTO Daily Mail

DETIK mengagumkan seorang bayi dilahirkan di dalam Laut Merah di Mesir menjadi tular di media sosial negara itu, hujung minggu lalu.

Beberapa gambar menunjukkan bayi yang masih bertali pusat itu dibawa keluar dua lelaki dengan uri ditadah dalam mangkuk kecil di Dahab.

Seorang daripadanya dipercayai ayah kanak-kanak itu manakala yang kedua lebih berusia.

Ada pihak merumuskan lelaki yang berusia yang menemani mereka adalah ayah wanita terbabit atau doktor yang jika benar bererti kelahiran dalam laut itu memang dirancang.

Gambar kemudian menunjukkan wanita terbabit menyusuli dua lelaki berkenaan. Semuanya dipercayai pelancong Russia.

Tidak jelas sama ada wanita itu memang berniat melahirkan anaknya di dalam laut ataupun kelahiran itu tidak dijangka.

Gambar berkenaan diambil dari balkoni apartmen berhampiran, dan tidak jelas sama ada keluarga itu tahu detik indah mereka sedang dirakam. Identiti keluarga itu tidak diketahui, tetapi ibu dan bayinya nampak dalam keadaan sihat.

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
barai nya puki kau dek. terberanak masa swimming??
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
tak ngilu ke cekpit kena air masin dengam merekah beranak bagai??
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 10:42 AM | Show all posts
Changa replied at 14-3-2018 10:17 AM
tak ngilu ke cekpit kena air masin dengam merekah beranak bagai??

haruslah ngilu dan pedih sis.. selamba je dia..
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 10:43 AM | Show all posts
dlm surat beranak

Tempat Kelahiran: Laut Merah


Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 10:43 AM | Show all posts
eeiii aku plak rase ngilu
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 10:49 AM | Show all posts
lelaki tua tu nampak mahir pegang baby baru lahir
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Wah..kenapa perut dia slim
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Pelik2 org rusia ni.. kira bapak nampak pxxx ke
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 11:01 AM | Show all posts
pedih kut mata kena air laut merah nak2 lg baby. nasib baik ada dua orang sorang pangku kepala sorang pangku punggung untuk sambut baby
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 11:06 AM | Show all posts
Changa replied at 14-3-2018 02:17 AM
tak ngilu ke cekpit kena air masin dengam merekah beranak bagai??

bimbonya sister....air garam ada healing property bukan? moga luka2 cekpit sheoul cepat sembuh


"Salt water helps to clean and promote healing by a process called osmosis. The chemical comprising salt C sodium chloride C forces the liquid in cells to move out of the body when it comes in contact with them. If those liquids are bacterial, they'll be forced out too, effectively helping cleanse the skin."
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 11:07 AM | Show all posts





Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 12:04 PM | Show all posts
myakayina replied at 14-3-2018 10:42 AM
haruslah ngilu dan pedih sis.. selamba je dia..

mgkin cepat sembuh kot sbb air garam....

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 12:08 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 14-3-2018 12:04 PM
mgkin cepat sembuh kot sbb air garam....

yes..mmg luka cepat sembuh..but kena tahan pedih tula..  wahh..ngilu sis..
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 12:12 PM | Show all posts
Mesti dah plan nak beranak kat situ sebab dah sesiap bawak bekas
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 12:56 PM | Show all posts
amboiii.. ni klau dola doli(unsafebirth) nampak ni..
mau seantero sosial med dia canangkan beranak dalam air nih bagus..

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 01:20 PM | Show all posts
kalu mati la masa beranak tu, kompom ramai tak sabar nak komen
"laa...!! nape la tak bersalin kat spital?? kan da mati!"
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 14-3-2018 10:43 AM
dlm surat beranak

Tempat Kelahiran: Laut Merah

Pergh, rare abis tu! If ai anak tu harus ai bangga kay!
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 04:22 PM | Show all posts
supernaturalee replied at 14-3-2018 10:43 AM
dlm surat beranak

Tempat Kelahiran: Laut Merah


Pookey ditoreh dan berdarah....dan kemerahan jugak area tu...so boleh gak diandaikan lautan merah jugak pe
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 14-3-2018 03:06 AM
bimbonya sister....air garam ada healing property bukan? moga luka2 cekpit sheoul cepat sembuh

...

memang ler ada healing property.. tapi sambil2 dia sembuh tu, merasa juga kesakitan pedih air garam kena luka..
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
kiranya dia ne beranak secara natural kan.. hebat pompua  ne.. dahla sakit waktu beranak, pookey kena laut, siap boleh berjalan pulang cuci muka pula.. so poohkey koyak atau sedia barai? kalau koyak, bravo
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
bangcak replied at 14-3-2018 05:20 AM
kalu mati la masa beranak tu, kompom ramai tak sabar nak komen
"laa...!! nape la tak bersalin kat  ...

selayaknya lah bangcak
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
btw yg doula douli ne menggalakkan benda ne kan...
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 07:46 PM | Show all posts
takde ombak.kuat ke?

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 08:42 PM | Show all posts
huntunglah, pergi berdua... balik drpd berpiknik, bertiga.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049608s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list