JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1767
View
31
Reply

Disangka Diculik, Rupanya Dua Beradik Dilarikan Ibu Kandung Sendiri

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-3-2018 11:51 AM | Show all posts |Read mode
Insiden dua beradik yang dilaporkan telah dilarikan oleh tiga individu dari sebuah tadika di Seksyen 16, Petaling Jaya disahkan polis sebagai tidak berunsur jenayah.


Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor SAC Fadzil Ahmat berkata Raheel Khan Mohd Saleem, 6, dan adiknya Aleya  Reyhana, 4, sebenarnya telah diambil oleh ibu kandung mereka.


Kita meminta ibu kepada dua kanak-kanak itu tampil bagi menjernihkan keadaan dan merujuk isu kekeluargaan ini kepada pihak berkenaan," katanya.


Foto: mStar Online


Menurut Bernama, Fadzil juga menggesa orang ramai agar menghentikan sebarang spekulasi berkenaan kes tersebut demi kebaikan kanak-kanak itu.


Sebelum ini, media melaporkan kedua-dua adik beradik itu telah dilarikan oleh tiga individu, salah seorangnya wanita dengan alasan untuk membawa mereka menjalani pemeriksaan kesihatan.


Perkara itu disedari oleh ibu saudara kanak-kanak tersebut ketika mahu menjemput mereka pulang dari tadika. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 11:53 AM | Show all posts
mcm mn pihak tadika boleh benarkan ye, atau emak bebudak tu mmg pihak tadika kenal?
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 12:06 PM | Show all posts
cuainya pihak tadika.. ke pihak tadika mmg kenal emaknya so biarkan aje? kalau kenal, kenapa pakat ckp ni kes culik? maknanya x kenal la.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
waktu kes ni viral d fb ada ummah fb dah syak mak budak ni yg ambik sbb no contact bapak nenek n mak saudara je..kesian tadika serba salah jd mcm ni.mak kandung kot yg jemput xkan sekolah x bagi.lain kali kalau ada mak bapak bercerai mohon sekali pihak ibu bapa bagi srt hak penjagaan anak supaya senang skolah larang sapa yg ambik.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalahnya belum confirm pon mak dia yg ambil. Pihak tadika pun takda bukti itu mak dia. Sampai skg family dia tak tau anak tu kat mana n dgn siapa?selamat ke tak. Perkara mcm ni mana bole ambil remeh. Suka2 jek bagi kat org. Polis pn belum hubungi fmily budak2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Mengikut kajian aku, anak kena bawa lari pasangan mmg jarang dpt jumpa balik. Kawan aku separuh gila laki bawa lari anak keluar negara sampai skg tak jumpa. Kesian..
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Makcik dia acom tu bgtau mmg mak dia yg ambik..polis pun da xnk masuk.cmpur masalah keluarga..mak bebudak ni new Zealand citizenship katanya..
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 01:14 PM | Show all posts
I rasa I ada baca the aunt's IG ni katanya the mother memang dah lama lepaskan hak sebagai ibu pada anak2 ni. Tak pernah cari pun the kids selama ni. Katanya the family sendiri tertanya2 whereabouts adik2 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 01:18 PM | Show all posts
aku pon x rasa tadika tu bodoh sgt nak lepas budak2 tu kat org yg x dikenali..nak mampos gamaknya owner tadika tu duk men lepas budak n bg org luar masuk sesuka hati..skrg ni duk dgr citer sebelah pihak jer..bekas isteri menghilangkan diri laa apa laaa..mesti ada kisah lain jgk ni...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Maknya yang ambil.
Budak2 tu dah besar, kenal orang.
Depa kenal mak depa.
Budak2 mestilah excited maknya datang.

Lainlah diambil dan dibawa secara paksa.
Itu baru culik.
Bila polis dah bagi statement tak nak masuk campur sebab masalah domestik, kemungkinan tiada arahan dari mahkamah yang bapa budak2 ni ada hak penjagaan secara sah.

Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasa nak nangis baca kisah budak2 ni...kesian emak ayah bergaduh....kesian jiwa mereka. ...perasaan derang. ..
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Jagalah perasaan anak2 kita. ....jangan pisahkan mereka dengan ibu kandung. ...bapa kandung. ...dan bagi lah kasih sayang secukupnya. ....
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap bebudak tu ok.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 02:53 PM | Show all posts
mula kuar berita ari tu da agak dah mesti kes parents bercerai ni
kalau bercerai sekali pun
knpa x nak bg ank2 jumpa bekas masing2 tu
yg bergaduh/bercerai bukan ank2..kenapa nak pisahkan
jgn jadikan ank2 mangsa..
aku dulu masa tu ank2 kecil lg..ex suami aku yg x nk jumpa ank2..x nak ambil tahu
tp aku bukan ibu yg kejam
aku x hasut ank2..aku pulak ckp kt ex laki aku
jgn nk tambah dosa..kecuali nnti dlm kubur atau time nak mati boleh lari dr seksaan
kalau dr kecil dia abaikan ank2...tinggal ank mcam tu
nnti bila ank da besar jgn nak ckp ank derhaka kt dia
mula2 dulu ank2 merajuk dgn dia, x nk jumpa dia sbb rasa diabaikan
tp aku selalu ckp jahat/salah mcam mana pun dia ttp ayah dia org
yg bercerai kita org
ni bila ank2 da besar.. ank aku da x kisah kat ayah dia org pun
x jumpa pun dia org da x heran..
ank aku x kisah pun ayh dia org kahwin lain
sbb dia org rasa da ada org jaga ayh dia org
dia org x yah nak risau kut2 kena jaga dia nnti..
dia pun da tua..biar je la bini baru jaga

Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 03:57 PM | Show all posts
khan + oz = mcm shahida lak aku tgk



Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga budak-budak ni happy selalu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Comel budak2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 04:19 PM | Show all posts
chumil anak anak kecil nih
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
ell768 replied at 12-3-2018 01:18 PM
aku pon x rasa tadika tu bodoh sgt nak lepas budak2 tu kat org yg x dikenali..nak mampos gamaknya ow ...

Mak dia bg alasan nk bwak gi klinik check up....

Dah bebudak tu pun kenal mak dorang, tadika tu pun benarkn lah
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 04:38 PM | Show all posts
kesiannya kat anak2 ni..ibu bapa bercerai anak jadi mangsa.moga sentiasa dilindungi Allah SWT
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 12-3-2018 03:57 PM
khan + oz = mcm shahida lak aku tgk

Mak budak ni mesti lawa. ..dan bapanya hensem. ..tengok budak ni lawa. ..hensem
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 05:03 PM | Show all posts
haryatie replied at 12-3-2018 02:53 PM
mula kuar berita ari tu da agak dah mesti kes parents bercerai ni
kalau bercerai sekali pun
knpa  ...

kekadang budak2x di jadi kan trofi utk menyakitkan hati sebelah pihak. sbb tu kekadang smpai kemahkamah pi nye..

huhuhuhuhuh ..
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 05:14 PM | Show all posts
anak sedara pojiah gaus katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Ketuanan pakistan
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
kucen_miang replied at 12-3-2018 05:14 PM
anak sedara pojiah gaus katanya.

Bukanla..ank saudara vie shanti khan.jandanya si eizlan yusof tu..aku ada tgk kat adik vsk razziah khan...ikut cerita mak vudak ni lari..jg bapak budak ni jg la..tup2 skrg datang amik.aku rs xpatut jg polis lps tgn semata2 ni kes keluarga.bygkan perasaan fmly yg jg selama ni..cr mak tu then brla lps pd fmly utk bincang.

Yg tadika plk bg aku salah.tetap kn sahkan dgn penjaga. Iaitu contact no if kes kecemasan
Dah la xde cctv.tadika apa la org kaya ni hantar.sengkek btol.cctv pun xde.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058513s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list