CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 4976|Reply: 22

[2018] FILEM FILEM HEBAT LAKONAN CATE BLANCHETT

[Copy link]
Post time 12-3-2018 10:47 AM | Show all posts |Read mode
Edited by eddlisa_uyuk at 14-3-2018 07:14 AM

Semua kenal Actress Cate Blanchett..salah seorang actress terhebat di Hollywood...malah ada yang samakan taraf diva Cte n dengan Meryl streep.Meryl steep pun pernah cakap kalau ada filem biografi ttg dirinya...actress yang layak lakonan watak meryl streep adalah Cate Blanchett


aku mmg minat semua filem filem lakonan Cate Blanchett..beri je apa sahaja watak..romantik, comedy, sedih , jahat...semua cate lakonan dengan berkesan ...

aku listkan filem filem kesukaan aku

Elizabeth - aku suka giler lakonan cate dalam filem ni....lakonan terhebat dari cate...cara berjalan cara bercakap british accent mmg terbaik

Bandits - filem Genre comedy lakonan Cate ni mmg lawak..aku suka part sewaktu cate bawa kereta laju laju dan langgar penjenayah...lakonan cate sebagai suri rumah yang sedang stress mmg menjadi....lawak scene dalam kereta..'dont care..shoot me'..

The Gift - filem ni pun aku suka..suspen thriller..scene terbaik adalah scene bila cate berlari dari dapur ke pintu depan rumah dan terpijak air di lantai dan jatuh tergolek terlentang..dah tu nampak lak spender putih...sakit tu jatuh terlentang...tapi scene tu mmg rare

The Talented Mr Ripley - watak cate dalam filem ni santai je...tapi santai2 pun lakonan tetap hebat..

The Aviator - aku suka aku suka...mmg betul2 menjadi lakona cate sebagai katherine Hepburn...sehingga aku rasa yang berlakon adalah kattherine hepburn bukan cate

The Curious Case benjamin Button - aku suka filem ni..sebab aku suka teknik makeup cate blanceht yang nampak muda remaja di awal filem...mmg nampak sisi remaja cate..makeup yang awesome...aku sedih dengan lakonan cate bila ending filem ni...

Robin hood -  walaupun filem ni flop..tapi aku suka lakonan cate sewaktu tangkap anak anak kecil di hutan...gaya dia bercakap tu mmg gaya seorang ibu yang sayangkan anak anak ....seronok tgok lakonan cate dalam filem ni..x stress...tapi filem ni mmg bongok dan bosan..nasib aku cate ceria lah sikit nak tgok

Blue Jasmine - lakonan hebat cate blanchett sehingga menang oscar best actress..mmg pun lakonan terbaik dan hebat..dan banyak kali aku tgok filem ni...

Thor- Ragnarok - wow...amazing...Hela is coming...Cate Blanchett jadi Evil mmg menjadi....Aura dia mmg terasa jahat...bila muncul je dia aku dah ternganga mulut....wow...cate ....aku suka part dengan muka selamba...dia cakap Kneel...kneel...part dia cakap fake sambil tolak benda ukiran tu...wow...mmg gempak....



So korang ada tak yang filem filem lakonan Cate Blanchett yang korang minat...



Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 10:53 AM | Show all posts
lord of the ring trilogy....walaupon watak dia kecik tapi filem tu memang best...hahaha...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2018 11:02 AM | Show all posts
Edited by mat_arof at 12-3-2018 05:23 PM
skystrike replied at 12-3-2018 10:53 AM
lord of the ring trilogy....walaupon watak dia kecik tapi filem tu memang best...hahaha...

watak sebagai Galadriel kan...bunian rasanya..

hampir terlupa.

aku suka lirikan matanya bila bercakap...

tersangattt Bunian....
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 04:03 PM | Show all posts
cate ni lawa kan wpun dah tua .. siyes
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 04:54 PM | Show all posts
suka giler blue jasmine

lg satu movie yg dia jadi cikgu pedo tu

byk lagi movie dia x tengok sebab baru kenal time movie cinderella
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2018 05:26 PM | Show all posts
shanew3stga1z replied at 12-3-2018 04:03 PM
cate ni lawa kan wpun dah tua .. siyes

ye dia mmg lawa... umur dah tua dah 48 tahun tapi 48 tahun kira muda lagi kan ...dan dia happy family

dia ni bagus sebab x terlibat dengan scandal dan apa apa #meetoo atau #timeup bagai itu semua

cate jenis bawa hal dia sendiri dan x masuk campur urusan artis lain..

suka dengan low profile dia...bila dia senyap mmg hilang

tapi bila dia muncul dengan filem baru yang hebat ...mmg Wow ..terasa Aura nya tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2018 05:28 PM | Show all posts
dekmieDandy replied at 12-3-2018 04:54 PM
suka giler blue jasmine

lg satu movie yg dia jadi cikgu pedo tu

yup blue jasmine mmg best kan..

banyak lagi filem filem lakonan cate...g lar tgok yang lama lama tu..mmg x akan puas...lakonan dia mmg best giler...



yup.movie kisah pedo tu...

movie ni ok lah bagus...tapi aku x suka sangat...ntah lar...

lakonan cate mmg mantap dalam filem ni ..dpat calon oscar tu..


Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 06:18 PM | Show all posts
mat_arof replied at 12-3-2018 05:28 PM
yup blue jasmine mmg best kan..

banyak lagi filem filem lakonan cate...g lar tgok yang lama lam ...

I'm Not There tak de erk?  
yg jd mcm jantan dlm filem tu


Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 07:32 PM | Show all posts
paling suka Cate Blanchett sebagai Elizabeth.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2018 08:07 PM | Show all posts
dauswq replied at 12-3-2018 06:18 PM
I'm Not There tak de erk?  
yg jd mcm jantan dlm filem tu

x minat filem ni...

serabut kepala aku....x kena citarasa aku.....

walau ada cate...tapi filem ni aku x minat...xde wow factor

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2018 08:12 PM | Show all posts
Rhyno replied at 12-3-2018 07:32 PM
paling suka Cate Blanchett sebagai Elizabeth.

yes...

saya suka sangat Cate Blanchett dalam Elizabeth.

lakonan dia ...gerak geri dia ..lontaran suara dia...nada suara dia.....hampir semua pergerakan dia dalam filem ni ..mmg menjadikan dia betul betul Queen Elizabeth..

dia ada aura...sampai skrg aku  still tgok filem ni bila ada masa terluang


dan SAMPAI SKRG AKU TTG KECEWA SEBAB CATE GAGAL MENDAPATKAN OSCAR UNTUK WATAK NI...

off topic jap

* so far hanya 2  pelakon  yang aku betul2  frust giler2 x dapat oscar untuk watak yng mmg selayaknya menang

Cate Blanchett - Elizabeth
Timothee Chalamat - Call me by your name


Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 09:41 PM | Show all posts
kekuatan cate ni ...
tone sore yang jelas ... very articulate biler berkomunikasi...
ekspressi wajah yng menyer;ah in what ever character yang dia bawak ....
lawa...shantek....

apa yang iole peratikan ... mostly english actors non american mmg very talented especially pelakon pelakon british dan Aussie
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2018 09:53 PM | Show all posts
Edited by mat_arof at 12-3-2018 09:57 PM
MissNigga replied at 12-3-2018 09:41 PM
kekuatan cate ni ...
tone sore yang jelas ... very articulate biler berkomunikasi...
ekspressi wa ...

yes ..aku setuju...betul tu...

non american actors and actress mmg mempunyai lontaran suara yang bagus...dapat dengar sebutir sebutir percakapan mereka...


aku masih belum move on lagi dengan lakonan Cate Blanchet sebagai Hela....masih lagi aku teringat percakapan dia yang tegas dan padu pada loki dan thor

...Kneel... Kneel..

percakapan lontaran suara yang tegas padat dan padu...Lakonan Cate menenggelamkan semua pelakon pelakon dalam Thor-Ragnarok..

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2018 08:14 AM | Show all posts
mat_arof replied at 12-3-2018 05:26 PM
ye dia mmg lawa... umur dah tua dah 48 tahun tapi 48 tahun kira muda lagi kan ...dan dia happy fam ...

wooo. no wonder la. dia kira mnjalani khidupan yg sihat la yer ... bgs2. sbb nmpk dia mmg healthy la, compare actress len .. iols pon ske charisma dan aura cate .. bila jd villain mmg menjadi sgt

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 07:51 PM | Show all posts
kenapa takde sapa list kan carol?dia agak 'masqulinity'....sesuai sgt berlakon watak lesbian
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-3-2018 06:58 AM | Show all posts
alesandra replied at 14-3-2018 07:51 PM
kenapa takde sapa list kan carol?dia agak 'masqulinity'....sesuai sgt berlakon watak lesbian

belum sempat lagi tgok Carol...

dah download tapi x sempat tgok..

itulah ramai review cakp mmg sangat menarik filem ni....lakonan Cate pun sangat mengagumkan.

sebab aku lom tgok..jadi aku tak listkan dlm senarai feveret aku
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2018 01:43 PM | Show all posts
mat_arof replied at 15-3-2018 06:58 AM
belum sempat lagi tgok Carol...

dah download tapi x sempat tgok..

dah lama citer tu.sampai dia dapat oscar nomination.motep tak tengok2 lagi
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-3-2018 03:58 PM | Show all posts
alesandra replied at 15-3-2018 01:43 PM
dah lama citer tu.sampai dia dapat oscar nomination.motep tak tengok2 lagi

yup aku lom belum tgok  lagi...x sempat lagi.

rasanya beberapa tahun lepas kan...

Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2018 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Aahh..cate blanchett the mother queen of all actresses..adore gilaaaa..admire gilaaaa..so talented..so articulate..intelligent..hot mama..n she’s so humble n hela funny..i luv watching her interviews..so spontanious n also the way she answers all the questions just damn brilliant n smart..first time i noticed her when one day I stumbled with 2 of her movies in just one day, babel n the missing..terus search pasal dia n terus fell in love till now..her acting is just wowowoww like i wanna cry..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2018 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MsJaneDoe at 16-3-2018 10:33 PM

My favorite performance from her.... queen elizabeth of course, im not there, babel, aviator, blue jasmine, n carol..  byk yg i x tgk lg, especially filem lama2 dia like charlotte grey, the gift, n heaven x silap yg dia botak dlm filem tu..
Ingat lagi dulu i punya nk tgk benjamin button siap join contest by media prima, lps tu dpt free 4 tickets, then jenuhlah ajak bdk ofis tgk cite ni.. pelik betul diorg kenapa i nk sgt tgk cite ni..pastu i ckplah i minat cate blanchett ni..trs diorg panggil cate melecet..lol.. tp lps tu any films yg ada cate semua i tgk je sorg2 malas nk ajak org dh..indiana jones, hannah,robin hood antara filem yg i tgk sensorg sbb ada cate blanchett..lol
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-1-2022 11:56 PM GMT+8 , Processed in 0.086396 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list