CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 2436|Reply: 6

[Edisi #Metoo] Pelakon S.Korea dibawah pertuduhan penderaan sexual ditemui bunuh

[Copy link]
Post time 10-3-2018 04:35 PM | Show all posts |Read mode
Edited by melinda_kerr at 10-3-2018 04:37 PM

Pelakon veteran Korea Selatan yang masih dalam penyiasatan polis atas pertuduhan penderaan sexual pelajarnya ditemui mati Jumaat lalu.
Polis mengesahkan pelakon tersebut, Jo Min-Ki, 53 ditemui pada tengahari Jumaat dan agensi beliau mengesahkan ianya adalah mati mengejut akibat bunuh diri. Polis yang sebelumnya dalam siasatan kes beliau yang telah melalukan penderaan sexual ke atas beberapa pelajar semasa beliau menjadi seorang pengajar di Cheongju University.

Jo sebelumnya menegaskan beliau tidak bersalah namun kemudiannya memohon maaf atas pertuduhan tersebut. Beliau juga telah meletak jawatan sebagai professor di Universiti terbabit. Kes beliau juga dilaporkan digugurkan selepas kematian beliau.
Jo adalah antara figura berpengaruh yang dilaporkan atas pertuduhan salah laku seksual kepada wanita setelah kesedaran #Metoo movement telah tersebar di S.Korea sejak January lalu. Pertuduhan salah laku seksual yang lain
dibongkarkan
melibatkan golongan wanita iaitu dalam bidang seni hiburan dan juga politik.





This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2018 04:58 PM | Show all posts
tak kenal pun. blakon movie apa?.malas google.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 10:48 AM | Show all posts
Sejak kempen #Metoo ni makin ramai yang berani buat pendedahan.  Yang ni memang dah kantoi berat sebab tu pilih jalan singkat dari terus malu nak berdepan dengan masyarakat
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 12:13 PM | Show all posts
Yg ceq tau dia berlakon jd king dlm drama Scarlet Heart...takziah...#MeToo movement mmg dok menular kat South Korea skg....nie tggu sapa plak lps ni yg kna bongkar...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-3-2018 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 14-3-2018 10:48 AM
Sejak kempen #Metoo ni makin ramai yang berani buat pendedahan.  Yang ni memang dah kantoi berat seb ...

i hope kt Malaysiapun rsmai wanita yg tampil diri dedahkan perbuatan lelaki mcmni.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 06:03 PM | Show all posts
melinda_kerr replied at 14-3-2018 01:22 PM
i hope kt Malaysiapun rsmai wanita yg tampil diri dedahkan perbuatan lelaki mcmni.

Betul tu harap kat Malasia pun ada yang berani buat pendedahan macam ni.  Mereka ni pun makin semangat nak buat pendedahan sejak geng2 Hollywood mulakan dulu.  


Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2018 07:11 PM | Show all posts
bru perasan yg dia ni yg jd raja dlm scarlet heart..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 02:12 PM GMT+8 , Processed in 0.189094 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list