JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
24918
View
411
Reply

KL SPECIAL FORCE KUTIP 4.7JUTA HARI KE 4 TAYANGAN ATASI FILEM ABGLONGFADIL2

[Copy link]

Author: Badigol    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-3-2018 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Badigol at 12-3-2018 03:32 PM

IMG_20180310_005140.png ..........JPG

KUALA LUMPUR 12 Mac- Empat hari memasuki panggung, filem KL Special Force membuktikan kehebatan apabila berjaya mencatat kutipan RM4.3 juta mengatasi kutipan filem pecah panggung, Abang Long Fadil 2 dalam tempoh yang sama sebelum ini.




Produsernya, Datuk Yusof Haslam berkata, beliau sudah menjangka filem arahan Syafiq Yusof itu bakal menggegarkan panggung namun tidak menyangka sehebat itu.



Malah, beliau juga meletakkan harapan yang tinggi kepada filem yang menampilkan gandingan hebat Syamsul Yusof, Datuk Rosyam Nor dan Fattah Amin itu.
Alhamdulillah, setakat semalam, kutipan melebihi catatan sejarah Abang Long Fadil 2 dengan berjaya mengutip RM4.3 juta. Satu perkembangan yang sangat baik untuk sebuah filem.
Memang ada tanda-tanda mahu pecah panggung tetapi kita tunggu dan lihat. Saya sendiri sebagai ayah, kagum dengan kemampuan pengarahan Syafiq, katanya kepada UTUSAN ONLINE di sini hari ini.
Dalam pada itu, filem KL Special Force juga mendapat reaksi positif pengguna media sosial yang menyifatkan filem itu sebagai satu tanda aras baharu bagi industri perfileman tempatan. - UTUSAN ONLINE



Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/hiburan/kl-special-force-kutip-rm4-3-juta-1.625701#ixzz59VDPl9tu
Utusan Melayu (M) Bhd

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2018 02:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Review plis.best ke tidok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2018 02:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Badigol at 10-3-2018 03:24 AM
hasniey replied at 9-3-2018 06:55 PM
Review plis.best ke tidok

Nk review byk kt twitter..so far rmai yg bg komen positif siap trending lagi. If nk lebih lanjut bleh buka subforum fattah. Diorg byk bincang kt sana.hehe.
Ni review dr blog femes KAKIMOVIE http://kakimuvee.net/review-kl-special-force/
RATING;7/10


Ni semua i ambik review bukan dr karat fanatik fattah,tapi dr kalangan lelaki2 yg suka tgk movie.

  

  


Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2018 09:00 AM | Show all posts


Aii nak tau kualiti lakuanan Encik "Roslan"  atau lebih dikenali dgn memegang watak "Danish" dlm filem/drama syok sundiri arahan beliau. :-)
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2018 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
kawan aku ckp ok not bad.. cuma ada part slow time shamsul ckp pasal kejahatan.. tp org nak dengar ke.. kikikki
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2018 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Best... meolls dh tgk.. tak ngantuk..
Takde scene meleret...
scene fight paling meolls suka.. nmpk tangkas..
Meolls rate 8/10
Sekian
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2018 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
bru tgk smlm. ok la not bad
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2018 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Filem action anak yusop selam jarnag mengecewakan...to x lari dod "polis"..."gangster"....
Tgk trailer ala2 new police story....
Cuma bbrp plakon mcm bubling bla kluar dialog....huhu
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2018 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
hasniey replied at 10-3-2018 02:55 AM
Review plis.best ke tidok

Best kalau nak tengok kelainan sikit dari cerita melayu. Better la dari genre cinta2 yg malaysia released. Cerita ni takleh la lawan cerita omputih punya action ngan film effect tapi mmg better. Itu je boleh ckp hahahah try lah gi tengok and bagi review jugak
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2018 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru first day dah almost 1mil. Another successful piece by anak beranak Haslam. Film maker lain yg lately asyik kecewa karya tak dpt sambutan, kutipan teruk, kena tarik daripada tayangan etc tu maybe boleh learn a thing or two from them?
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2018 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok la.Not bad
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2018 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh masuk sini utk baca review.
https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1079524&extra=&page=14&mobile=2
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2018 10:41 AM | Show all posts
best yang berlakon pun asal usul kayu tp watak antogonis berjaya di ketengahkan dengan baik. harga tiket brape ye?
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2018 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Fattah ni walaupun selalu dikecam tp hakak dpt lihat skill lakonan dia makin mantap.  Xdela mcm sesetgh retis mendatar je skill diorg.  Sesetgh pelakon asalkan ada fanbase yg setia ngan diorg, dpt jadi duta itu ini,  ok sampai sini je diorg gilap bakat diorg.  Tp fatah lain.  He's here for the long run.  Sis dpt rasakan fatah is going somewhere one day

#BukanKaratSesape
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2018 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 10-3-2018 02:41 AM
best yang berlakon pun asal usul kayu tp watak antogonis berjaya di ketengahkan dengan baik. harga t ...

Dlm rm15 kot.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2018 11:11 AM | Show all posts
PongKang replied at 10-3-2018 09:51 AM
kawan aku ckp ok not bad.. cuma ada part slow time shamsul ckp pasal kejahatan.. tp org nak dengar k ...

tak tahu kenapa nyah..mak rasa lebih berminat tengok monolog kejahatan filem marvel daripada filem melayu...bunyi dan bahasa poyo sangat...nak lagi filem mak hayam haslam..mesti seselit dalam filem anak dia ni nyah...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2018 11:12 AM | Show all posts
iolss dah repeat dah..first time tengok ngan memember office...dari awal sampai akhir dok berborak kat sebelah macam tengok kat umah tak focus aku...plus gegadis gediks kat row depan bila kuar muka fattah je gediks semacam

mmg best citer dia..kena tengok bebetul ..sume element ada...komedi, action, pengajaran..mantap !

endup aku tengok lagi sekali semalam sebab nak bebetul focus! kali ni baru puas!

aku suka villain cam sol yg hati kering
fattah plak memang deliver weiiii character dia..memang berjaya buat penonton annoying rasa cam nak belasah  je mamat ni..body and muka mmg dah cun dah untuk jadi hero action movie
aku rasa fattah pas ni memang kena memilih karya..cari cerita and pengarah yg bagus baru orang bole bukak mata ngan lakonan dia

seriously ni movie melayu pertama aku tengok ngan husband aku

#WORTHIT
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2018 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 10-3-2018 10:53 AM
Fattah ni walaupun selalu dikecam tp hakak dpt lihat skill lakonan dia makin mantap.  Xdela mcm sese ...

Org klu akhlak ada,ank soleh insyaallah ada rzk..dia plk jns ada hala tuju.biz ada..pendek kata ada ms dpn la nant.bdk xde perangai aku pun nk tlg doa yg baik baik.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2018 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Haaa, tak payah pakai suit bodoh murah pun, kutipan meletops.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2018 11:28 AM | Show all posts
.
  

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2018 11:28 AM | Show all posts
.
  

Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2018 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Film anak2 yusof haslam ade ke yg sejuta kebawah??

Lagi2 bila abam sol meolss adaa..
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2018 11:29 AM | Show all posts
hasniey replied at 10-3-2018 02:55 AM
Review plis.best ke tidok

I dh tgk. Part action mmg meletop tergolek kete nth brp bijik, tembak2 smpi seriau rasa mcm kna tembak skali plak, tp ada la flaw here and there nothing perfect but their effort mmg terbaek. Ditambah isu2 family cukup rasa ths filem. I salute giler tgk Dato Rosyam Noor mmg terbaek la hebat hebat.. emosi dia action dia mmg OTAI MASIH BERBISA.. for Fattah i yakin dia mmg ada bakat dlm genre action, dia pnya stunt nmpk so smooth and aduhhhhh mmg kena langgar keta bas sooo real, melompat mmg nmpk tangkas NO NO NO kayu. sebenaq Fattah ni kayu dlm PISA je, sbb i tgk watak psiko dlm bayangan kemelia ke apo nth mmg very good acting. even dlm klsf ni his expression , face gestures as young annoying policeman mmg nampak.. kita mmg jadi meluat kat dia.. overall akak bg 8/10. #filemwajibtonton
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2018 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Kek rul xde ke dlm cite ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2018 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
I tggu je so called pelakon kelas AAAAA nak komen.. mana nabil? Kemain hrtu duk compare FA dengan johnny depp. Sepah amani mana? syukri yahya amacam filem surf apa kebenda dah ok dok?
Tak sesia jadi karatz FA. Mmg bole pegi jauh dia ni. Semalam i dh tgk tomb rider, mamat daniel wu tu berlakon dlm tu. I terbayang one day insyaAllah FA akan berlakon filem hollywood, hongkong ke. Korea ke. Perghh. Cukup pakej kot.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054939s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list