JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
9050
View
113
Reply

Jangan Panjangkan Isu Ini Lagi! - Bapa Elfira Loy Beri Amaran

[Copy link]

Author: Cari-Amirah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-3-2018 04:56 PM | Show all posts |Read mode
Isu pertunangan Sufian Suhaimi dan Elfira Loy yang telah putus masih hangat lagi diperkatakan sehingga ke hari ini. Status mereka kini hanyalah kawan baik sahaja.


Foto: Carian Internet


Namun disebabkan isu ini seperti dipanjangkan lagi, bapa Elfira Loy sudah mula bersuara dan memberi amaran. Tambahan lagi Sufian Suhaimi baru-baru ini memuatnaik ucapan Happy Birthday di laman twitter yang ditujukan kepada Elfira.


Foto: BH Online


BH Online melaporkan bahawa perkara ini telah menyebabkan bapa Elfira iaitu Ahmad Sabri Ariffin menegur Sufian agar segala kenyataan berhubung putus tunang ini dihentikan demi menjaga hati kedua-dua belah pihak.


Sejak cincin tunang dipulangkan kepada keluarga Sufian di Muar, Johor pada 18 Februari lalu, saya fikir, hal ini tidak akan berpanjangan.


Malah, bapa saudara yang mewakili keluarga Sufian ketika itu pun berharap tak perlu diperbesar dan dipanjangkan lagi isu putus tunang ini.

Foto: IG Sufian Suhaimi


Namun, perkara di sebaliknya terjadi. Saya lihat Sufian terus bercerita dan anak saya, hanya beberapa kali memberi kenyataan. Saya fikir, kenapa dia perlu main lagi isu itu?


Anak saya juga tidak mahu memanjangkan lagi perkara itu. Bagi saya, ayah atau bapa saudara Sufian elok menasihatinya supaya tidak memanjangkan perkara itu Benda ini sudah tamat, katanya kepada BH Online.


Foto: IG Elfira Loy


Dalam kenyataan Sufian sebelum ini dia menafikan khabar angin punca memutuskan pertunangan ini adalah disebabkan hantaran tinggi yang diminta pihak keluarga Elfira.


Cukuplah Sufian. Jangan terbawa-bawa perasaan kecewa tersebut. Fokus pada kerjaya dan mengadulah pada Tuhan. Bimbang ianya akan merosakkan hubungan baik kedua-dua belah pihak. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Bosanlah! Nextttt
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Ntahnya pian ni.. x reti2 nk move on.. dek pian oiii,, bulu bukan sehelai je.. pegi la cari, selak kat mana2, dlm perpustakaan pun boleh. Kosserrrr
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Entah, menyampah iolls dgn si pian ni, muka mcm nobita!!! Amek kesempatan pulak ek kau pian sejak putus ni...bajet taylor swift, choiii
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kan...........dah kena kau Pian...nasib apaknya yg bg statement... dapat ke mak El yg merempan lagi masak kau
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Fadan muka. Nextttt
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Move on la Pian.. kalau tak leh move on lagi pun,  senyap2 dah jgn publish kat social media, jgn mengadu kat reporter. Some men yang ala2 cinta mati memang macam ni. My fren sampai tak gi kuliah,  gagal exam  gara2 mak ayah girlfren tak restu.sudahnya kawan2 semua grad,  dia masih di tahun akhir. Sib baik  jadi orang.
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
kiah_mai_pulak replied at 9-3-2018 09:06 AM
Ntahnya pian ni.. x reti2 nk move on.. dek pian oiii,, bulu bukan sehelai je.. pegi la cari, selak k ...

bulu elpira lebat.. bulu kening..
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 05:32 PM | Show all posts
dik pian mohon baca forum
supaya acik2 forun leh beri anda snap biar sedor
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
move on je la pian oiiu... klu xblh move on, pg main bigo..
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Macamlah anak pompuan dia tu hot gilerrr.
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 05:39 PM | Show all posts
shin chan bukan sorang, sis vokuru pun shin chan juga masa muda2 mudi dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Dek pian haruslah meratap kan
Hilang lubuk emas
Ehhh
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
kah dek pian.. cash sgt.. meratib lagi lah..
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
anak dh diam elok ayah lak byk bunyik
dendiam dahle
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 06:30 PM | Show all posts
sila nasihatkan sekali bini pakcik tu yea... dia pun banyak berkompang...
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Lah wujud bapaknyee. Asyik mak nyee berbunyii
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kata kawan
Wish birthday pun xbleh dah
Bkn nye pian tulis happy birthday ex-tunang
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 06:33 PM | Show all posts
x pnh tau el ni ada bapak lg tetibe je muncul hehee
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 06:35 PM | Show all posts
Ala rileksla Uncle.. dulu masa memula diorang announce the relationship kan melalui public juga..so bila berakhir kena jugalah melalui public medium.. sangat terbuka masa tu.. birthday naik helikopter kemudian berbalas 23 kuntum bunga.. update di Insta story semua.. adatlah bila anak tu orang terkenal.. memanglah jadi perhatian. Si Sufian ni saya rasa hanya sekadar menjawab soalan reputz yang choi sangat suka tanya benda obvious. Kedua-duanya pun figura awam, jadi kena terimalah ya attentions too..either good or bad. in happy or sad times.
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai Pakcik
Rasanya El naik balik sbb kawan ngan SS yg top masa tu .. walhal apa aja drama le filem EL? La ni jadi duta maybelline dah perasan top sangat .. nan ado ..
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 06:51 PM | Show all posts
biasalah tu....sufian pihak yg di reject, anak pacit pihak yg mereject, tentulah lain penerimaannya
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 06:58 PM | Show all posts
ni bapak dia yg cerai dgn mak dia ka
meninggalkan ibu tunggal dan budak2 bekerja cari wang lebih
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 07:01 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 9-3-2018 06:33 PM
x pnh tau el ni ada bapak lg tetibe je muncul hehee

mak bapak bercerai sejak anak last bayi



Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 07:06 PM | Show all posts
yg family perempuan lak beria2 kenapa?dah lerr..dari mak, anak ke ayh sume nak ckp..

pian selayaknyalah ambik masa dh org sana tu mcm2..dah2 pasni move on je..majukan diri lam industri kalo nk kekal relevan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057672s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list