JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
2970
View
93
Reply

[Tempatan] Siapa bugil di Kinabalu ni? UPDATE: Trail sah selamat, besok dah boleh climb

[Copy link]

Author: tanakkampung1x       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-3-2018 09:38 PM | Show all posts |Read mode
Edited by tanakkampung1x at 9-3-2018 06:23 PM

KK bergegar lagi sebentar tadi. Kuat sangat.
Mohon makcik makcik yg mendaki Kinabalu tidak berbogel lagi ya.

Chikgu @Chazey selamat kah?? Sila lapor lintas langsung dr Kundasang.


Untitled.png
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2018 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha

Silaka betul tadi. Tiba2 bagagar dunia.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2018 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
@Simunggu

Adakah ini gagaran malam sumaat?
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2018 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
@tanakkampung1x

Keadaan di Kundasang selamat2 adja. Setakat ini belum hada yang derama kween bilang kiamat sudah dekat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-3-2018 09:41 PM | Show all posts
chazey replied at 8-3-2018 09:39 PM
@Simunggu

Adakah ini gagaran malam sumaat?

Kau orang mandi bugil di puncak Nabalu kah??

Terpaksa panggil aunti Bobolizan keluar dr persaraan lagi ni buat upacara sogit
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2018 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
tanakkampung1x replied at 8-3-2018 09:41 PM
Kau orang mandi bugil di puncak Nabalu kah??

Terpaksa panggil aunti Bobolizan keluar dr pers ...

Inda tau la kalau ada yang berbugil di puncak Nabalu sempena malam sumaat.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2018 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Setakat ini tiada laporan kerosakan reta benda berlaku. Cuma hada tokeh kedai yang kena gotong royong bersihkan kedai sedikit disebabkan gegaran malam sumaat tadi menyebabkaan tin2 sadin dan sekutu-sekutunya bergelimpangan di lantai.

IMG-20180308-WA0013.jpg

IMG-20180308-WA0014.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2018 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chazey at 8-3-2018 10:10 PM

Live from Laban Rata (gugel kalau tatau).

IMG-20180308-WA0015.jpg

IMG-20180308-WA0022.jpg

IMG-20180308-WA0021.jpg

Semoga semua pendaki/malim selamat hendaknya....
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2018 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang dari ranau ka punca dia tuh? Ka kena tempias dari indon gitu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-3-2018 09:53 PM | Show all posts
cHimo replied at 8-3-2018 09:49 PM
Memang dari ranau ka punca dia tuh? Ka kena tempias dari indon gitu?

Kalau ikut kronologi gempa sedunia memang gempa Ranau selepas gempa Indonesia tetapi jarak masa sangat jauh so rasanya memang Ranau lah bukan gempa susulan.
Untitled.png
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-3-2018 09:54 PM | Show all posts
chazey replied at 8-3-2018 09:48 PM
Live from Laban Rata (gugel kalau tatau).

Adoi. My brother said geng pulis diurang malam ini ada eksesais di sana.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2018 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
tanakkampung1x replied at 8-3-2018 09:53 PM
Kalau ikut kronologi gempa sedunia memang gempa Ranau selepas gempa Indonesia tetapi jarak masa sa ...

Ohh camtu terima kasih... KK pun gagar jugakan nasib sekejap saja tidak sekuat dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2018 10:01 PM | Show all posts
vokuru shake booty
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2018 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga semuanya selamat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-3-2018 10:05 PM | Show all posts
Dalam whatapps kata ada runtuhan di Kinabalu tapi tidak serius.

Sedang melakukan pengiraan pendaki di Laban Rata

Kemungkinan tidak dibenarkan sambung pendakian esok pagi

Ramai menunggu heli
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2018 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
tanakkampung1x replied at 8-3-2018 09:54 PM
Adoi. My brother said geng pulis diurang malam ini ada eksesais di sana.

Mudah2an semuanya selamat. Macam sedang diusahakan tu mo bawa para pendaki turun.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2018 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
tanakkampung1x replied at 8-3-2018 10:05 PM
Dalam whatapps kata ada runtuhan di Kinabalu tapi tidak serius.

Sedang melakukan pengiraan pendak ...

Even now masih rasa gegaran kecil tu di atas, menurut mereka2 yang berada di sana.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2018 10:12 PM | Show all posts

heshes wat twerking
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2018 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga semua selamat
IMG-20180308-WA0004.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2018 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 8-3-2018 09:41 PM
@tanakkampung1x

Keadaan di Kundasang selamat2 adja. Setakat ini belum hada yang derama kween bila ...

ribut sudah my family di kk. inda jd mo naik gunung bulan depan
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2018 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chazey at 8-3-2018 10:40 PM
Peterpan17 replied at 8-3-2018 10:22 PM
ribut sudah my family di kk. inda jd mo naik gunung bulan depan


Apa inda ribut, dari Tambunan ke Keningau ke Kota Belud ke Sook ke KK - semua  merasa gegaran ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2018 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
terpana bila rumah tiba2 bergegar. info dr family di ranau terutama yg dekat mesilau, ada beberapa gegaran susulan
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2018 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Stay safe org2 sabah disana ye...sila ikut arah pihak berkuasa demi keselamatan anda.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2018 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Login_ID replied at 8-3-2018 10:40 PM
terpana bila rumah tiba2 bergegar. info dr family di ranau terutama yg dekat mesilau, ada beberapa g ...

Atas gunung masih rasa gegaran2 kecil dengan batu gunung berjatuhan katanya. Ada 130 orang pendaki sedang tunggu untuk diturunkan tadi.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2018 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
25 minit lepas, ada pendaki yg update, tengah turun dr gunung.

https://www.facebook.com/mestiana.ell/videos/2073130072969026/
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.068125s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list