Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
957
View
3
Reply

Soft Skills penting atau tak?

[Copy link]

Author: Rebecca       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-3-2018 03:52 PM | Show all posts |Read mode
Ramai org cakap skills macam critical thinking, communication etc sgt penting bagi pelajar. Sy takut sikit lah kerana sy punye critical thinking x ape baik, sedang belajar lagi...

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2018 04:12 PM | Show all posts
Hai Rebecca,

Saya rasa soft skills amat penting kerana dia adalah satu advantage bagi kamu dalam kerjaya kamu. Skill yang kamu tulis is also part of HOTS (Higher-order thinking skills). Pendidikan Malaysia sudah ada tambah pelan KBAT untuk test kefikiran tinggi pelajar-pelajar. Selain itu, employer juga mahu cari orang yang mempunyai HOTS.

Tak paya takutlah, kamu boleh belajar skills ni. Pergi menyertai aktiviti-aktiviti di sekolah dan di luar, ataupun boleh tanya guru-guru kamu. Good luck
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2018 04:20 PM | Show all posts
skill kat malaysia paling asas skill mengampu dan kipas boss. soft skill ni wajib dipelajari kalau nak berjaya dalam kerjaya
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2018 08:58 AM | Show all posts
Soft skills ni penting for your career lebih-lebih lagi when you're involve in project. Lagi besar project, lagi banyak peranan soft skills ni untuk manage project tu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085958s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list