Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
11311
View
201
Reply

"Selagi Saya Hidup, Jangan Buat,"-Rizalman Warning Artis Keluar Jenama Baju Sendiri

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-3-2018 12:43 PM | Show all posts |Read mode
Kebelakangan ini memang ramai golongan selebriti yang mengeluarkan jenama sendiri dan apa yang menyedihkan mereka sebenarnya tiada ilmu pengetahuan yang lengkap dalam bidang fesyen.

Tidak mahu berdiam diri, pereka fesyen tersohor,  Datuk Rizalman Ibrahim  tampil menyelar golongan ini.

Foto: IG Rizalman



Katanya dia kurang setuju jika mereka hanya 'tangkap muat' sahaja terjun ke bidang perniagaan pakaian dan fesyen hanya semata-mata kerana wang sahaja.

"Fesyen adalah satu industri yang serius dan dipandang tinggi, jadi bagi segelintir artis yang kurang tawaran berlakon atau jualan album tidak memberangsangkan, kemudian cuba untuk menjual baju.

"Tolonglah jangan! Selagi saya masih hidup dan ada dalam industri ini, jangan pernah berani.

Foto: IG Rizalman


"Jangan perkosa industri fesyen sebab fesyenlah yang boleh membina tamadun, mengubah ekonomi negara, mengubah watak seseorang individu dan memberikan pelbagai jaminan dalam aspek kehidupan manusia.

"Oleh kerana itulah, adanya program seperti Gen F yang akan memaparkan betapa sukar dan ada banyak kriteria untuk menjadi seorang pereka fesyen," katanya kepada Astro Gempak.

Foto: IG Rizalman


Betul juga apa yang Rizalman cakap. Setuju tak? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 12:52 PM | Show all posts
Kalau retis tu ada ilmu dalam fesyen ... voleyhh tak???  Tapi tak dinafikan ramai jer retis yg mengambil kesempatan atas tiket dah ada nama kat industri seni ... ditambah dengan kurangnya job ... mrk terjun ke bidang yg dianggap boleh mendatangkan hasil kpd karier mrk ...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:06 PM | Show all posts
Kenapa aku benci je tengok muka Rizalman ni? Muka pondan jahat
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
elok he ko hdp banm mannn ooii disaat rmi je retis keluar label sndr.. motifff fefeeling fashion police.. dh ade demand mstlah ade supply... klu mcm tu ko pon xpyh fefeeling interior designer sgt..selagi masih ade qualify ID yg hidup dkt bumi ni ko jgn sesekali twrkan prkhdmatan yg berkenaan..gitteww voleyyyhh
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Poyo nya heolss
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Hek eleh dia pun fefeling artis blh pulak  Mcm la dia ja yg ada idea mendesign
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
program gen f tu apa? motif fashion polis alih2 nak promote progrem ke, mak? tapi betul yach apa mak hayam kata.. lagi2 yg order kat luar pastu post kat ig acah2 hasil sendiri.. yg lagi teruk, katanya ada hasil kajian bertahun2 walaupun anak baru setahun dua siap klaim itu ini (bukan fesyen ye).
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
dh mcm amyza adnan marahkan alep sukri
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
alah.. kalau baju yg artis tu reka cantik, apa salahnya? tak semestinya kena masuk sekolah fesyen (ke apa namanya?) baru boleh jual baju? sama jugak mcm makanan, asalkan pandai masak dan sedap boleh je nak jual, tak semestinya kena ambil kursus masakan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:23 PM | Show all posts
kang ko wat baju rakyat marhen x mampu beli plak......baju retis tu murah skit...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:23 PM | Show all posts
Wahh...Poyonye ...

So arrogant ... biarlaa org nk buat ape pon ... this is open market ... consumer decides ...

Fashion .... by all definition ... is ART ...and EXPRESSION ....  SENI pon nk kene control by this so called "elite"

Anyone can be a designer, even without formal education, most trends comes from the streets not the studio ... we should encourage people to design, create and build .... bukan bodo2 pegi beli kt kedai/ boutique / factory ... we should encourage entrepreneurship bkn consumerism.  

as more celebrities coming into the fashion world, baguslaa .... nt depa jugak yg hire fashion designer ... especially yg baru graduate..., Let them use whateva edge they have ... let the market flourished not only with competition but also new insight.

This is kind bullshit, comes from people who wish to monopolized the market  and reduce competition .... kiter open up the market and let more people in ...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:25 PM | Show all posts
Satu masa dulu Chef Wan ada marah dgn kak nita kerana keluarkan buku masak......buat program memasak. kak nita merajuk terus bawak diri menghilang.....




Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
LembingDayanti replied at 1-3-2018 01:06 PM
Kenapa aku benci je tengok muka Rizalman ni? Muka pondan jahat

Samaa.... mmg nampak muka jahat gila. Acah acah humble tapi bragging bout all things. Awal2 nampak fun to see lama lama nampak hurm... craze for cheap publicity gak mcm alif syukri.

Tak boleh ke lek lek mcm jimmy choo or bernard chandran. Diam tapi powerful.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Habis tu dia bukan asal interior design bukan asal hotel management tapi boleh pulak buka business in that area?

Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:29 PM | Show all posts

dia pung tiru design designer lain
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Who the f are you? U dont own the industry. Ko pegi belajar balik lah selendang pun telah diperkosak jadi tosei tu. Stupid.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 1-3-2018 01:28 PM
Habis tu dia bukan asal interior design bukan asal hotel management tapi boleh pulak buka business i ...

Precisely!!!!

Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:44 PM | Show all posts
Terus teringat kat Alep Sukuri jual tudung katanya heshe sendiri yang lukis
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia sorg je boleh perkosa pkai kebaya biru. Kami wanita2 ni xde keluar stetmen lelaki jgn la pkai kebaya pon.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:48 PM | Show all posts
Ayat dia macam sombong yer.

Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:49 PM | Show all posts
eh dia pun pernah keluar kebaya gucci style siap dengan reben i present you myself for christmas.

Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:51 PM | Show all posts
makita replied at 1-3-2018 01:46 PM
Dia sorg je boleh perkosa pkai kebaya biru. Kami wanita2 ni xde keluar stetmen lelaki jgn la pkai ke ...

akak rijal yg start pakai kebaya dgn seluar kan?
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:53 PM | Show all posts
statement ala2 pelakon senior vs kayu kayan


Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:54 PM | Show all posts


sharing is caring lol .... rilek2 aja lah, semua org kan ada rezeki masing2 ...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Dude, take a chill pill. Why all the rage? Business not doing so well ke?

Youre not going to live forever..one day you masuk kubur, jadi debu then siapa lagi nak design baju?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055530s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list