Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4286
View
79
Reply

Adakah aku hanya anak yang baik tapi bukan isteri yang baik??

[Copy link]

Author: dayana_220388    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 27-2-2018 11:00 AM | Show all posts
Oroi8887 replied at 27-2-2018 10:52 AM
Betul tu. Rasanya ada hidden story yg kita tak tau pasal family tt ni. So yg nmpk buruk sgt husb d ...

itulah. husband dia pun nampak. orang dalam selalunya tak nampak. dia boleh habiskan duit utk family dia pastu minta nafkah pada suami kerana ada hak isteri utk minta nafkah. mmg betul. tapi kalau husband dia nampak sebahagian bahagian besar income tt utk dia sendiri mungkin husband dia tak marah. mungkin husband dia rasa nafkah yg diberi pun tt akan bagi pada family tt.

sama samalah pikul tanggungjawab. kalau bapak tt tak kerja. kenapa perlu berkereta. kalau nak beli keperluan tak boleh tunggu tt balik kerja utk beli keperluan sampai kena beli kereta baru.

ukur baju di badan sendiri lah. kalau tak mampu buat cara tak mampu. jangan sesekali menyusahkan orang lain. anak jangan susahkan mak bapak. mak bapak pun jangan menyusahkan anak (dengan tiket percuma ugut anak derhaka kalau tak tolong)

mak pak apa yg sanggup tengok anak bersusah susahan. tak considerate ke? teruk sangat ke nak downgrade lifestyle sampai sanggup susahkan anak2??? adik beradik lain mana? ask them to step up or ship out.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2018 02:09 PM | Show all posts
satu je point.. jangan merungut bab2x duit ni kat laki kau..
aku pun pantang mak ayah aku bapak metua aku merungut duit yang dia bagi kat ank2x dia kat aku..

sbb aku dah puas nasihat..
so kalau dah bagi dah beli.. kau manage sendiri..
bab nafkah laki kau kepada kau... kau ckp la elok2x..

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2018 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
maaanakautahu replied at 27-2-2018 08:07 AM
Sejak bila mereka Yang cerita dalam nee akan sebut pasal kemusibatulan sendirik?????...mesti pasal ...

Kesian husband dia. Husband dia Cakap benda betul lah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2018 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
maaanakautahu replied at 27-2-2018 08:00 AM
Hang masih tinggal berasingan dgn Tok laki Kah cheezel????

PRotection order hang against dia ma ...

Akak jawab soklan tu dengan ptuih jah yah kaki pitnah celako?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2018 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
I rasa adik beradik u lepas tangan sebab semua mngharap pada u. Apa2 pun suami adalah keutamaan. Take care tt
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2018 11:10 PM | Show all posts
apa masalah bapak u dek?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2018 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Oroi8887 replied at 26-2-2018 02:38 PM
Org kawen, awkpn nk kawen. Awk spatutnya tak payah kahwin tt sbb awak mcm tak bersedia lg galas tggj ...

Salam.. Ye,saya tahu salah.. Alhamdulillah,esok lepas gaduh mntk maaf dgn husb dia xmarah dah. Yela mcm forumer lain ckp,dia cuma kesiankan saya je..

Psl adik beradik lain,susah.. Pernah je bersuara tapi semua buat xtau.. Xkan la tiap2 hari saya nak ingatkan..risau plak dorg fed up xnak balik tgk parents sbb hal mcm ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2018 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dayana_220388 at 28-2-2018 11:51 PM
munchkin replied at 27-2-2018 02:29 AM
Tak cerita habis. Lalu nampak macam husband buruk tak betul kejam tak bertimbang rasa pada mertua

...


Eh bukan niat mcm tu pon la..husb sy baik sy tau. Cume wktu tu sy terlalu emosional kot mcm nmpak husb xpuas hati..tapi sbnrnya dia kesiankan sy je..kdg2 saya sendiri terasa hati lagi2 bab family..mgkin mcm nmpk sy membelakangkan suami tapi sbb tu sy share semua dgn dia sbb apa2 yg sy nak buat sy akan tanya pebdapat and mntak izin dia.

Pasal parents, ayah sy dah tua.xbekerja lagi. Selama ni dia guna kereta sy utk pergi surau atau beli apa2..susahla kalau kereta xde kan..mana tau ada apa2 jadi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2018 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Idgaf replied at 27-2-2018 06:05 AM
Xde sape marah tt oi. Hidup dia duit dia lantak pi la. Tp mcm over naw naw gaya nk support parents ...

Sy bukan nak burukkan husb sy..cume wktu tu rasa terkilan husb marah2 sbb sy cume nk tlg parents sy.. Sy tau sy salah..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 07:02 AM From the mobile phone | Show all posts
dayana_220388 replied at 28-2-2018 11:48 PM
Eh bukan niat mcm tu pon la..husb sy baik sy tau. Cume wktu tu sy terlalu emosional kot mcm nmpa ...

Ok la kalau macamtu. Jaga hati husb tu, jgn manjakn sgt adik bradik laki tu nnt ambil kesempatan pada awak tt.  Semoga rumahtangga tt elok2 je
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
dayana_220388 replied at 28-2-2018 11:55 PM
Sy bukan nak burukkan husb sy..cume wktu tu rasa terkilan husb marah2 sbb sy cume nk tlg parents s ...

Yee tapi mesti ada sbb kn husb awk marah. Maybe terlampau sgt ke tlg. Sis kene fikir ye sis da kawen so patutnya korg majukan ekonomi keluarga korg sendiri dlu baru la start tolong yang melampau2 kt parents sis ye. Husb yang baik susah nk cari ye sis. Parents pon of course la ada sepasang tu je tp tugas utama sis kt husb sis ye n keluarga sis
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
dayana_220388 replied at 28-2-2018 11:55 PM
Sy bukan nak burukkan husb sy..cume wktu tu rasa terkilan husb marah2 sbb sy cume nk tlg parents s ...

Yee tapi mesti ada sbb kn husb awk marah. Maybe terlampau sgt ke tlg. Sis kene fikir ye sis da kawen so patutnya korg majukan ekonomi keluarga korg sendiri dlu baru la start tolong yang melampau2 kt parents sis ye. Husb yang baik susah nk cari ye sis. Parents pon of course la ada sepasang tu je tp tugas utama sis kt husb sis ye n keluarga sis
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
dayana_220388 replied at 28-2-2018 11:48 PM
Eh bukan niat mcm tu pon la..husb sy baik sy tau. Cume wktu tu sy terlalu emosional kot mcm nmpa ...

Kalau pegi surau tak perlu berkereta. Sembahyang saja kat rumah. Bukan sembahyang tu tuhan tak terima.

Pergi kedai tunggu u balik kerja tak boleh?

Apa apa hal emergency 999 ada. Grab ada.

Tak mampu kena buat cara tak mampu. Ukur baju di badan sendiri.

Perlu sampai orang lain nak pikirkan logik sampai suami sendiri kena kesian diri sendiri.

Tapi kalau u want to look for solution mmg tiada. Sebab u nak cara u and ur parents tak mahu faham.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Untung mak bapak.
Ada anak sara hidup sampai merungut.
Selain kereta, apa lagi tanggungjawab TT kat parents?
Tukar langsir baru setiap 6 bulan?
Tukar perabot setiap kali nak raya?
Belanja makan minum adik beradik anak beranak yang sesekali balik kampung?
Bayar hutang rumah?
Cukai pintu, cukai itu ini?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-3-2018 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Idgaf replied at 1-3-2018 08:23 AM
Yee tapi mesti ada sbb kn husb awk marah. Maybe terlampau sgt ke tlg. Sis kene fikir ye sis da kaw ...

Kalau psl ekonomi saya dgn husbnd mmg takde mslh sbb husb sy mampu tanggung even kalau sy xbekerja.

Takkan la sebagai anak nak biarkan je parents mcm tu lps kahwin..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-3-2018 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 1-3-2018 04:00 PM
Untung mak bapak.
Ada anak sara hidup sampai merungut.
Selain kereta, apa lagi tanggungjawab TT ka ...


Bukan merungut cuma hanya share shj and mntk pendapat je..rasanya tu perkara biasa..

Apa la salahnya kalau jd ank yg tanggungjwb smpai awak persoalkan semua tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-3-2018 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 1-3-2018 01:29 PM
Kalau pegi surau tak perlu berkereta. Sembahyang saja kat rumah. Bukan sembahyang tu tuhan tak ter ...

Bukan psl xmmpu..sbb mampu la sy boleh nk belikan..isu bkn psl duit kat sini.. Cume husb je xsetuju sbb sy buat semua.. Saya mmg xpenah mntk duit husb utk fmly sy.. Duit husb bagi sy buat saving utk masa dpn kitorg.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
dayana_220388 replied at 1-3-2018 04:36 PM
Kalau psl ekonomi saya dgn husbnd mmg takde mslh sbb husb sy mampu tanggung even kalau sy xbekerja ...

Xsuruh uols biarkan  pom~~ tp overnya smpai kereta pon nk sponsor~~ bapak u x keje ke
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
dayana_220388 replied at 1-3-2018 04:43 PM
Bukan psl xmmpu..sbb mampu la sy boleh nk belikan..isu bkn psl duit kat sini.. Cume husb je xsetuj ...

Amboi bongkaknya. Alhamdulillah la sis murah rezeki tp duit husb u untuk spend n savings kn? Maybe lg bagus duit u pon savings ntk anak2 u jgk? Or future kids if u dont have any right now. N of course spend untuk parents u but berpada pada la. I masih x faham ok ape masalah bapak u . Slalunya parents berusaha xnk amek harta anak2. Ni siap senang hati guna kereta u.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
dayana_220388 replied at 1-3-2018 04:40 PM
Bukan merungut cuma hanya share shj and mntk pendapat je..rasanya tu perkara biasa..

Apa la s ...

Masalahnya itu bukan tanggungjawab anak perempuan tapi tanggungjawab anak lelaki.
Tanggungjawab TT kepada suami, itu sahaja.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.072957s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list