Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
3562
View
42
Reply

Pernah Kena Scam????

[Copy link]

Author: lonso       Show all posts   Read mode

Post time 2-10-2019 11:21 AM | Show all posts
pernah kena scam duit ngan kawan sendiri sampai rm27000..sedeyhhhhh namati tapi aku harap ada pengakhiran yg baik2 pasni sbab  kes tu da lama da 6tahun lepas tapi still takde pape tindakan dari pihak berkuasa walaupun mangsa2 da buat report polis..
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:19 PM | Show all posts
masalah scammer sekarang ni tahu pulak aim warga emas.
parents iols dah banyak kali kena, scammer ni call guna landline.
org tua biasalah, gelabah bila dengar nak kena saman, blacklist nih semua.
nasib parents iols bila ada apa2 akan tepon dulu, sbbnya dioarg nih kuno sikit, nak transfer2 online tak reti, masih guna kaunter. so bila apa2 dia akan mitak iols adik beradik tolong bayarkan.
bila iols tahu benda2 mcm ni, mmg iols akan nasihatkan diaorg suruh letak je phone.

lepas tu skrg scammer pun bijak dah, sbb tak berjaya pujuk guna phone, diaorg hantar surat rasmi pulak kat rumah. ni terjadi dekat kwn.

yg ada kes jugak parents i dpt delivery barang dari N**ja Van, kata kena bayar COD. padahal parents i tak pernah order barang online pun. tapi alamat dgn nama penerima mmg legit. siap no ic lagi.

gile la scammer sekarang. kesian dekat warga emas yg tak tahu apa-apa kena tipu.
kadang2 kita yg muda nih pun ada jugak time bodoh ditipu.
smlm i dapat call katanya dari DHL, cakap ada barang yg i hantar ke Brunei xdapat nak deliver sbb kena bayar lebih. Dah la yg call tu Cina mainland, English ke laut dalam. I ignore je, tapi no tu takde pulak register dlm trucaller. tu yg i angkat.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 11:15 AM | Show all posts
baru je laki iol citer member kampung kena scam ramai2 mface..  aku cakap je... kan dah kata.. mana ada shortcut.. eleh laki aku kalau tak hari tu nak masuk jugak tu.. aku tka sokong.. aku kedekut jugak.. kau nak masuk masuklah... jgan  nak guna duit aku... kang yang rugi aku bukan dia.. mintak nak masuk sampai masam2 muka.. nak masuk sangat masuk lah... bitcoin pun sama..  degil...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.065340s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list