Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
3548
View
42
Reply

Pernah Kena Scam????

[Copy link]

Author: lonso       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-2-2018 07:58 PM | Show all posts |Read mode
Salam semua, meols buka benang ni cuma nak tau sapa2 ada pengalaman discam, atau keluarga di scam atau kawan2?. Lately scammers ni makin menjadi2. I takdelah pernah kena tp kawan i husband dia pernah kena, beli barang tp barang tak smpi tahu2 dah kena scam.tp yang kasihan, scammer tu guna nama dan ic husband kawan meols nih kalau nak buat kerja2 scammer. Sekarang dia guna muka husband kawan pula .. create fb n letak muka husband kawan. So kasihan jugaklah sebab scammer punya keje husband dia yang dicari.. dah ramai cari husband dia sbb keje scammer nilah. dah buat report polis bagai tapi tak boleh tangkap. I pernahlah soksek2 ngan anggota pasal scammer and setiap hari org buat report tp benda nih takde penyelesaian. Kesian tgk kepada mangsa2 nih.
Satu lagi kakak kawan i pernah kene scammer dgn mat nigger. Mat nigger ni ckp nak kahwin bagai. Melayanglah rm3k. Tapi kira hebatlah scammer ni sampai org percaya  dan bagi data n maklumat bulat2... tulah skrg jgnlah bagi personal info sesuka hati.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 08:28 PM | Show all posts
sbb tu ic apa semua kena buat cross palang supaya xboleh salah guna. ic original kaka pun ada palang tau
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 08:39 PM | Show all posts
dik, ada cara nak trace scammer fb, kena guna dua cara hacking dengan social hacking. dpt jumpa pukul ramai2.

ada scammer yang bakal di pukul oleh mangsa xlama lg . akak sabar 3 tahun. moga makbul impian hajat akak
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 21-2-2018 08:39 PM
dik, ada cara nak trace scammer fb, kena guna dua cara hacking dengan social hacking. dpt jump ...

haiyooo sistur, meols baru nk tag sis pasal scammer..rpnye lg pantas sis komen
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 08:51 PM | Show all posts
multinicky replied at 21-2-2018 08:47 PM
haiyooo sistur, meols baru nk tag sis pasal scammer..rpnye lg pantas sis komen

google je sis hazizatun aishah ada register bisnes . tp tu tak legal sebab sekarang dia orang ada buat kesalahan kt oz bukti video tengah dikumpulkan laki bini. insya allah ada video live laki bini ni kena tangkap jumpa mangsa mereka tipu. video mereka akan viral 7 keturunan lahanat .

scammer shukri ramlan dan hazizatun aishah mokhtar /maisarah sabrina/maisarah solehah merupakan scammer pelarian daripada malaysia apply bridging visa di australia
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 21-2-2018 08:51 PM
google je sis hazizatun aishah ada register bisnes . tp tu tak legal sebab sekarang dia orang ada  ...

meols pray the best buat sister n all the mangsa2 penipuan..Moga dipermudahkan segalanya.Amin
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2018 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 21-2-2018 08:39 PM
dik, ada cara nak trace scammer fb, kena guna dua cara hacking dengan social hacking. dpt jump ...

Moga2lah..makin beeleluasa scammer ni..siapa boleh mengaku dr bukit amanlah..dr bank sekian2lah...kdg2 kesian yg kene...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah setakat ni takde kena scam.. Waima beli di ig, fb, online dll.. Tq allah
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Sampai skrg aku pelik.. nigger2 hitam arang tu pun ramai terjebak.. selera pulak
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 10:16 PM | Show all posts
Sebut pasal scammer ni iols dah kena beberapa cubaan scammer.
1) emel  suruh login update maybank2u
2) sms menang cabutan bertuah astro/maxis
3) emel scammer dr oversea konon harta berbillion2 nak bg kat i sebab xder waris
4) panggilam telefon dr pihak kastam konon amaran terakhir gst

Semak betul la scammer yg semakin membiak dengan x terkawalnya. Tu belum lg MLM haioo la.

Btw kawan iols terkena love scammer. Mula2 cakap nak kawan. Pastu kenal2 mintak address rumah, office, propaganda dia nak bg present so nak pos sbg tanda persahabatan, pastu cakap dia dtg malaysia dekat sabah/sarawak. Bawa usd byk sgt kena tahan. Minta tolong bank in duit utk release kan dia. Mintak kawan i topup fon lg.

Dia ajak kawan i video cam buat benda x senonoh. Sebenarnya dia dah rakam yer. Pastu mintak duit lg kat kawan i, byk jugak habis almost bebelas k yer dik. Last sekali kawan ignore scammer tu. Tp scammer tu pos video x senonoh tu ke rumah dan ofis yer. So scary. Last sekali kawan i buat report polis.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Kwn i pernah kena.. mo cintan cintun ler.. kenal thru fb.. climax nye die ckp nk kasi hadiah tp kena byr kastam etc.. awal2 i dah ckp sumtin wrong tp my fren cam dah fall in love.. sib baik die mintak byk opinion dan jenis kedekut..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan iols pnah kena scam kat mudah beli hpone dapat habuk. Report polis xde ape yg jadi pon.
Penah nak kena scam org menyamar kkm nak sembur nyamuk mintak bayaran. Hapehal kau yg sukarela spray kami pulak kena bayar. Bayaran siap boleh diskaun smpai rm80. Last2 me mtk no phone ofis n bagitau nak datang sana settlekan bayaran. Org tu setuju then nak g amik resit rasmi yg ada no tepon ofis kat kawan dia (datang berdua). Smpai sudah x muncul. Labahau betul
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kisah. Lain mocik iols kena scam beli pinggan sampai sudah x muncul2. Sian dia tertunggu2 smpai petang. Habis riban2 jugakla.
Cubaan gores dan menang selalu berjaya ditepis. Yg kelakarnya kekadang tu dtg buat survey n cabutan bertuah, mmg kebetulannnn sgt2 barang2 letrik rumah iols sama brand dgn produk dieorg. Puii
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg ni sedih sketla. Arwah kawan i beli tepon Nokia pe tah ngan classmate weols merangkap sekampung+crush.
Memula pegang tepon tu rasa ringan mcm dummy x padan ngan beli ribu riban. X smpai berapa lama tepon tersebut rosak. Coz under warranty of coz la htr balik utk repair kan? Classmate tu deal la ngan kawan dia utk repair (classmate tukang introduce pembeli la).
Berbulan2 tunggu repair.
Sampai satu hari penjual tu call kawan i suruh amik phone kat Nokia Centre The Curve. Time tu i ade skali temankan dia. Bila check2 phone resit semua x wujud pon. Kawan iols senyap terus x berani nak tanya lebih2 ngan classmate weols merangkap crush dia nih.
Panas jugakla time tu kami classmate yg lain sampai bergado2 ngan classmate hangsuang tu. Last2 kawan i beralah mcm tu je. Dia mmg berhati lembut sket. Classmate hansuang tu sampai sudah memback up kawan dia. Mmg smpai habis stdy kami berantakan.
Sedih bila ingat semula. Kawan i pon dh xde sebab kanser. I just tertanya2, mampu ke mamat tu tdo lena bila aniaya org smpai mcm tu sekali? Lagi2 org yg dia aniaya tu dh xde..
Terasa cam kawan i tu masih ada. Mcm dia balik kg. How i miss u so..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2018 11:12 PM | Show all posts
missinpiece replied at 21-2-2018 10:50 PM
Yg ni sedih sketla. Arwah kawan i beli tepon Nokia pe tah ngan classmate weols merangkap sekampung+c ...

banayaknye pengalaman kawan2 chuollss kene..

btw i selalu dpt panggilan telefon dari bank.. pasal insuran semua.. i terus tutup takot scammer. n scammer ni mmg ada data kita.. no tepon so on.. taktau cmne nak bendung.. i baca dkt isu semasa ada scammer ni target org baru pencen. yelah duitkan banyak masa tu. mcm manalah deme dpt data kita nih...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
lonso replied at 21-2-2018 11:12 PM
banayaknye pengalaman kawan2 chuollss kene..

btw i selalu dpt panggilan telefon dari bank.. pas ...

Banyak je lagi cerita2 picisan pasal scam kengkawan nih.
Yg iols perasan sekarang org pas pencen jadi sasaran, asnaf, org yg de akaun 2 kwsp berkepuk2, terbaru pemilik akaun wang x dituntut.
Yg jadikan asnaf sbg sasaran tu mula2 depa offer utk bantuan sara hidup dan modal niaga. Tp permohonan yg diproses perlu dibayar. Org susah lagi ditambah susah kekdahnya
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Takat ni syukur mampu tepis salah satu gores menang, kat tesco booth suruh labur tanaman apa ntah.. bln2 dpt dividen.. phuiii
Aku kalau no tel pelik, angkat lain mcm terus aku putuskan dan block.. selamat hidup
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2018 11:34 PM | Show all posts
mereka yang kene scam ni pernah iols dgr cari scammer tu sampai kerumah.. tup tup... rupanya mangsa jugak.. sebab scammer guna muka org tu.. jadi kasihan tau..x senang hidup org yg muka digunakan utk tujuan scammer ni. so nasihat meolslah kurangkanlah tayang gambo dan kesenangan hidup.. banyak org boleh buat niat jahat.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 07:35 AM | Show all posts
pengalaman mak aku orang kampung tp ada la bisnes kecil2. Ada orang datang kedai offer nak buat bisnes on9 tak macam LAZADA, SHOPEE, 11STREET bagai.

Tapi kena bayar lah kalau nak dapat jual on9 pakai website dia. Nasib baik mak aku tanya aku dulu kalau x burn duit kena tipu.. Lupa la nama apa scammer tu pakai.

Padahal free je kalau nk jual barang dekat platform di atas ni. Bila barang jual baru diorang ambil commission.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 08:36 AM | Show all posts
scam beli online x pernah lg la.

i pernah kena scam. dia cakap barang i kena tahan ngan kastam KLIA. i cakap bg nama officer y tahan barang i, skrg jugak i pg settle. sebab i seorng kastam. n guest what? i mmg keja kat KLIA. terus dia letak telefon. boleh jek nak jejak scammer pakai no phone tp malas la sbb bukan bidang i. lg pon panjang ceritanya nnt.

i keja KLIA hari2 org call mengadu pasal brg kastam tahan n scammer mtk vbank in duit. tu belom lg y walk in mengadu. mati2 dia ckp betul kastam y tahan. dah kena ceramah ngan i menangis2. bukan setakat melayu, cina, india pon ada. lelaki ada, perempuan pon ada. kdg2 kesian, kdg2 nak maki jek kenapa percaya sgt.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.109406s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list