Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1416
View
3
Reply

UPSR 2018 (BM BI MATH SAINS)

[Copy link]

Author: zaziot       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-2-2018 10:29 AM | Show all posts |Read mode
Assalam smua,
puas aku belek nk cari any thread berkaitan dgn upsr (ke aku dad yg over..huhuhu)
aku nk cari any cikgu yg sgt2 bagus yg ada buat set2 soalan exam (skali dgn skema jawapan) utk smua subjek upsr ni
dok gugel2 ada gak jmpe set soalan tp xdisertakan skali skema jawapannye pulak
ada la jmpe 1 cikgu math ni, cikgu rauf nama dia, ngajar kt kl ni..and dia ni as tutor also, bg ceramah2
if anyone of u ada kenal any cikgu subjek lain yg bagus, bole la info2 kt sini
or anyone of u ada tau memane seminar upsr yg worth antar anak (nak area kl) , can also inform here


Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2018 05:17 AM | Show all posts
saya pernah berbual dengan seorang ibu yang  mengajar sendiri anaknya dirumah  (ibu ni akauntan, bukan cikgu), dan anaknya adalah pelajar upsr terbaik di sekolahnya.  Malah semasa exam biasa, peratusan markah anaknya dengan pelajar kedua terbaik  disekolah itu pun ada jurang yang besar.    Anaknya ambil upsr semasa tahun pertama konsep baru dilaksanakan (2015?).

Ibu tu berkata, masalah utama sekarang ialah ramai ibubapa, malah ada guru pun, yang tak faham perbezaan konsep upsr  terkini dengan dulu2.    Sekarang penilaian pentingkan analytical thinking,  how you support your argument using facts and concepts that you have learnt at school.   Anak2 kena betul2 faham konsep, bukan sekadar hafal dan  tahu, baru boleh jawap soalan yang diberikan.    Kadang2 ada soalan tu,  there is no right or wrong answer, but how you answer it.   


Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2018 11:35 AM | Show all posts
anak saya calon upsr 2018...mak yg bedebar , anak relex ja...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2018 03:14 PM | Show all posts
bmi replied at 23-7-2018 11:35 AM
anak saya calon upsr 2018...mak yg bedebar , anak relex ja...

hehehe...kan..sama la..stress tgk dia leh tido je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081707s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list