Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
4611
View
38
Reply

Cuckoo king top vs Penapis air UV

[Copy link]

Author: akubaik3       Show all posts   Read mode

Post time 14-6-2018 04:14 PM | Show all posts
NoharaShinChan replied at 13-6-2018 04:03 PM
bayangkan kawan aku yang guna cuckoo pun suruh guna cowaytak tau lah sebab apa hahhahahah
ada yan ...

ahhh2 betul lah tank cuckoo lagi kecik dari coway sebab tu murah....
kawan2 ak tgk harga je dorg tak tgk kapasiti air...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2018 04:36 PM | Show all posts
SW2828 replied at 14-6-2018 02:22 PM
Air Beralkali tu berfungsi menjaga kesegaran, membantu pencernaan dan m'geluarkan toksin badan.
...

ahahahhahaahhaaha kan dgr macam minum air alkaline macam kita ni robot pula
nak try jugak rasa air alkaline ni macam mana..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2018 04:48 PM | Show all posts
NoharaShinChan replied at 13-6-2018 03:58 PM
aku tengah usha barang coway utk mak aku kat HQ coway tadi
senang nak deal, pagi tadi order hari is ...

wow! macam senang je nak deal klau deal dgn HQ
cepat jgk dpt... kwn i kena tnggu few week baru pasang
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2018 07:35 AM | Show all posts
Rosmawa_TI replied at 13-6-2018 10:28 PM
Air Alkaline bagus, saya pun ada satu pasang kat rumah saya... Saya tak sure apa yang hebat dengan ...

Betul kan, air tu lain dengan air biasa, walaupun mula-mula tak perasaan apa, tapi lama badan akan rasa macam lebih sihat sikit, semanagat sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2018 07:40 AM | Show all posts
SW2828 replied at 14-6-2018 02:22 PM
Air Beralkali tu berfungsi menjaga kesegaran, membantu pencernaan dan m'geluarkan toksin badan.
...

Tu orang panggil atom oksigen, bagi badan rasa lebih segar. Dia ni juga boleh mengekallan PH level dalam badan kita supaya tidak sampai PH level yang akan merosakan kesihatan kita.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2018 11:34 PM | Show all posts
bunny99 replied at 14-6-2018 04:36 PM
ahahahhahaahhaaha kan dgr macam minum air alkaline macam kita ni robot pula
nak try jugak rasa a ...

Macam air magikk kan? Tp i rasa minum air alkaline lebih sihat itu saje. Lepas try share pengalaman u ya..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2018 11:38 PM | Show all posts
Tarmizi90 replied at 15-6-2018 07:40 AM
Tu orang panggil atom oksigen, bagi badan rasa lebih segar. Dia ni juga boleh mengekallan PH level ...

So apa konklusinya? Boleh pasang Cuckoo tak? Sebab nak research mana satu yg lbh baik
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2018 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam Aildifitri semua.

Saya Mazlia. Saya adalah  ejen cuckoo yang berdaftar. NE002880.

Sebenarnya coway dan cuckoo kedua2 brand penapis ada penapis air alkali.

Cumanya coway penapis untuk air alkali model tertentu saja dan lebih mahal. Model biasa mengeluarkan air RO yang mana selamat dan boleh diminum cuma tiada mineral kerana semua termasuk mineral baik ditapis.

Manakala untuk cuckoo semua model pun air yang ditapis adalah air mineral beralkali rendah.

Untuk isu tangki, setiap model berbeza tangki, jadi biasa ejen akan tanya bilangan ahli keluarga untuk lihat keperluan dan kesesuaian. Ada juga model penapis tiada tangki, namun sistem teknologi membolehkan air terus ditapis direct dari paip dan keluar dari penapis tanpa perlu tunggu lama.

Kalau berminat ataupun ada soalan lanjut boleh wassap saya: Mazlia 018 669 5294
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2018 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
heartbeating replied at 15-6-2018 11:38 PM
So apa konklusinya? Boleh pasang Cuckoo tak? Sebab nak research mana satu yg lbh baik

Salam Aildifitri. Ini penerangan lanjut daripada komen saya sebelum ini.

Fungsi penapis air cuckoo yang memiliki sijil halal Malaysia;

1. Guna teknologi nano positive - 6 penapisan - dapat tapis heavy metal, karat, pasir habuk, zarah, bakteria merbahaya, alga, kulat & sebagainya.

2. Semua model penapis air cuckoo mengekalkan mineral baik dalam air . Ada batural filter dalam penapis bantu hasilkan air mineral beralkali lembut, ph 7.0-8.0 (dlm paras natural water n mild alkaline water).

3. Tangki air stainless steel tahan karat dan setiap kali service akan di-sterilize for safety.

4. Pakej harga sewaan rendah bermula kurang RM60 ikut tempoh dan model. Boleh pilih model ikut keperluan keluarga. Kalau tak mahu sewa boleh beli outright ( cash ataupun ansuran tanpa interest)

5. Pakej sewaan adalah termasuk warranty, service dan penukaran filter. Tak perlu bayar extra dalam tempoh kontrak.

6. Filter ditukar setiap 4,8,12 bulan bergantung pada jenis filter.

Kalau ada soalan lanjut boleh wassap direct saya: Mazlia NE002880, di 018 669 5294.

Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2018 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Kogoromouri replied at 14-6-2018 04:14 PM
ahhh2 betul lah tank cuckoo lagi kecik dari coway sebab tu murah....
kawan2 ak tgk harga je dorg  ...

Maaf menyampuk. Ada banyak model penapis cuckoo (malah penapis brand lain pun) dengan kapasiti tank berbeza. Sebab tu ejen biasanya akan tanya dulu jumlah ahli keluarga, untuk disesuaikan dengan model.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2018 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Cameron_chu replied at 14-6-2018 01:04 PM
air beralkali macam seram je bunyi nye ape rase? ade effect ape2 ke kalau minum?
cth macam kalau  ...

Air alkali bagus untuk diminum. Air zamzam sendiri adalah air beralkali.bph air zamzam antara 8-9.


Antara khasiat air alkali:
- imbang ph badan, kadang2 baran kita terlebih asid akibat cara pemakanan
- bekalkan oksigen dalam air utk tenaga
- buang toksin dalam badan
- sebagai anti-oksidan
- boleh guna untuk kecantikan: cuci muka cthnya

Kalau berminat boleh contact saya untuk tahu lebih lanjut tentang penapis sir cuckoo. Tqvm.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2018 06:41 PM | Show all posts
heartbeating replied at 15-6-2018 11:38 PM
So apa konklusinya? Boleh pasang Cuckoo tak? Sebab nak research mana satu yg lbh baik

brand ni i rasa ok je , i dengar member i sharing Coway lagi best la based on pengalaman pengguna dia sendiri lepas dia dah guna dua2 jenis purifier
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2018 06:45 PM | Show all posts
akmalhilmihusin replied at 25-2-2018 10:42 PM
Hai,

Saya Akmal, selaku Health Planner dari Coway

wauu Penjalasan yang agar clear dan details , lagipun i dengar di servis setiap 2 bulan kan , effisen sangat la ni , i suka
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2018 06:54 PM | Show all posts
migujem replied at 16-6-2018 06:41 PM
brand ni i rasa ok je , i dengar member i sharing Coway lagi best la based on pengalaman pengguna  ...

i pun pengguna Coway ni , so far ia x hampakan i lagi , semua servis dan produk dia ok je . Boleh je cuba Coway, harga dia reasonable also
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2018 07:33 PM | Show all posts
migujem replied at 16-6-2018 06:45 PM
wauu Penjalasan yang agar clear dan details , lagipun i dengar di servis setiap 2 bulan kan , effi ...

saya setuju dengan ni , dengan servis yang effective baru la ni boleh menang hati kita senagai pengguna kan hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2018 07:42 PM | Show all posts
heartbeating replied at 15-6-2018 11:38 PM
So apa konklusinya? Boleh pasang Cuckoo tak? Sebab nak research mana satu yg lbh baik

bagi i , i rasa yang penting mesin tu sesuai untuk pengguna tu sendiri jadi klaw nak amik jenama yang lagi famous boleh cuba je la Coway
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2018 10:58 PM | Show all posts

Perbezaan

Edited by amirahusna202 at 23-6-2018 10:59 PM




saya dah guna coway kira2 6 tahun dah , tapi teringin nak tahu beza coway and cuckoo ? Tengok promo macam lagi murah . Cuba suggest sikit
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2018 02:16 PM | Show all posts
Kena faham beza antara penapis air, air RO dan UV light.

UV light ni dia ada lifespan. Sinaran UV akan berkurangan dengan dengan masa.. tak ingat dah effective running time dia berapa hours.
Setakat penapis air dengan UV light, tak effective sgt utk bunuh kuman. Melainkan tahap penapisan air tu mencapai tahap reverse osmosis (RO), dimana partikel2 asing betul2 terasing dengan molekul air.

Tak perlu didihkan air untuk bunuh kuman bawaan air kalau kualiti air dah mencapai tahap RO. Air masak hanya membunuh kuman, tetapi kandungan mineral yang berbahaya pada tubuh seperti copper, magnesium dan lain2 tidak berubah..

Dari segi ketulenan air pulak, air RO sebenarnya melebihi air suling; dari segi pH (air suling agak berasid).

Jadi, pilih la mesin air jenama apa2 pun. Tapi pastikan penapisan air mencapai tahap RO, atau lebih ok lagi yang ada feature tambahan- penghasilan air RO yang beralkali.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2019 08:09 AM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083186s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list