Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
4634
View
38
Reply

Cuckoo king top vs Penapis air UV

[Copy link]

Author: akubaik3       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-2-2018 11:09 AM | Show all posts |Read mode
Cuckoo king top vs Penapis air uv

Nak tanya pendapat. 14 tahun sudah saya guna penapis air uv luxor. Sekarang rosak. Berasa macam nak baiki. Tertengok iklan cuckoo rm 60 sebulan tu berasa berkenan juga nak beli sebab ada air panas dan sejuk

Persolaannya penapis air uv yg sudah 14 tahun saya pakai ni betol2 membunuh kuman ke dengan lampu uv tu

Saya bukan apa. Atas nasihat doktor kanser, saya kena minum air yg telah dimasak utk bunuh kuman tu

Air panas cuckoo ni dgr kata suhu setakat 97 darjah celcious



Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 10:34 AM | Show all posts
hi

saya agent cuckoo

cuckoo ada 6 tahap filtration.

dan ia alkaline 7.5ph

kalau nak bertanya lebih lanjut boleh whatsapp saya 016-6635736 (fiza)
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2018 10:42 PM | Show all posts
Hai,

Saya Akmal, selaku Health Planner dari Coway

Coway ada 1 model yang dapat bantu masalah awak. Penapis air mineral +alkali bernama INCEPTION.

Maksudnya, penapis air tu ada dua jenis air dihasilkan. Air mineral dengan 3 suhu (sejuk, panas dan suhu bilik) kemudian ada air alkali dengan 3 tahap P.h (8.5, 9.0 dan 9.5). Awak boleh tgk dekat link saya berikan ni untuk lihat details dia

Water Purifier Coway INCEPTION

22406152_10210446100328081_584731571925247767_n.jpg

Catalog

Catalog

Parents saya juga guna model ni disebabkan masalah kesihatan seperti darah tinggi, mild stork dan kencing manis. Saya juga ada terbaca satu artikal dimana kanser tidak boleh hidup bila kita air mengambil air alkali Penawar Air Alkali

Moga dengan penulisan ini dapat bantu awak untuk mencari penapis air terbaik untuk kesihatan awak.

awak boleh contact saya untuk bertanya lanjut

019-3671712 (akmal) HQ Coway

Moga2 kita dapat berjumpa untuk berurusan
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2018 06:18 PM | Show all posts
Atas nasihat doktor, tt kena minum air yg telah dimasak untuk bunuh kuman
Ini betul sbb takat didih air ialah 100deg celcius kan

pada pendapat saya,
tt gunalah apa jenis water filter pun, tetap kena masak semula
baru kuman betul2 mati

ini pendapat saya lah
sbb saya ada experience anak kena jangkitan kuman melalui air
so doktor nasihat camtu

untuk antibodi badan kuat mmg takde masalah
utuk yg antibodi badan lemah, better masak dl air minuman

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 09:28 PM | Show all posts
sabar_sabariah replied at 26-2-2018 06:18 PM
Atas nasihat doktor, tt kena minum air yg telah dimasak untuk bunuh kuman
Ini betul sbb takat didih ...

hurrmrrmmmm walaupun air sudah dimasak pun tapi sumber air kruh sgt2rasa loya pulak nak minum nak2 pulak rasa karak uwweeekkkk!!
betul2 sakit hati membazir gas dapur jek hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 09:43 PM | Show all posts
bunny99 replied at 11-6-2018 09:28 PM
hurrmrrmmmm walaupun air sudah dimasak pun tapi sumber air kruh sgt2rasa loya pulak nak minum nak2 ...

karak ke karat? huhuhuhuhuhhuhu .. karat tu normal lah kepala paip ko kena tukar baruklau xpun ko guna je penapis air brand apa2 pun boleh janji perut ko xmeragam ..
mcm ak, ak guna coway jek sbb cuckoo ni air rase xsedap lah macam minum air ubat ..
ke tekak ak yg problem?? ahahaha

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 09:52 PM | Show all posts
coway lah derrr lagi elok dari yg lain services dorag tiptop!ko pakai pun puas hati sebb ak bercakap atas pengalaman sendiri hihihih
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 11:08 PM | Show all posts
Kogoromouri replied at 11-6-2018 09:52 PM
coway lah derrr lagi elok dari yg lain services dorag tiptop!ko pakai pun puas hati sebb ak bercakap ...

Boleh tahu tak coway kalau nak pasang kena bayar ke?
ke harga dah masuk dalam RM 60/90 sebulan tu??
model apa yang bagus utk prang kuat minum air putih macam saya ni??
sebab model ada 3 ni, jadi tak tahu sangat hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 11:18 PM | Show all posts
chevrole replied at 11-6-2018 11:08 PM
Boleh tahu tak coway kalau nak pasang kena bayar ke?
ke harga dah masuk dalam RM 60/90 sebulan t ...

Rasanye kalau nak tgk model & harga kat wesite dia,,  https://www.coway.com.my/productskalau pasang free lah kot hehehehe much better lah harga dia dari yg lain



Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 02:57 PM | Show all posts
bunny99 replied at 11-6-2018 11:18 PM
Rasanye kalau nak tgk model & harga kat wesite dia,,  https://www.coway.com.my/productskalau pasan ...

dulu masa pasang coway time tue tgh promo, jadi pasang free katanye
nak jugak try pakai air purifier dia sbb memandangkan udara sekarang tercemar
belum lagi jerebu yg Indonesia nak import ke kita hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 03:02 PM | Show all posts
chevrole replied at 11-6-2018 11:08 PM
Boleh tahu tak coway kalau nak pasang kena bayar ke?
ke harga dah masuk dalam RM 60/90 sebulan t ...

awk suka air rasa mineral ke rasa biasa je? sebab lain2 model ada function lain2 gak
kena tau tu consult dgn agen or staff coway kalau awk nak tau
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 03:35 PM | Show all posts
apekcool replied at 13-6-2018 03:02 PM
awk suka air rasa mineral ke rasa biasa je? sebab lain2 model ada function lain2 gak
kena tau tu  ...

saya tgk design petit simple tapi cantik je
ingat kan ada 3 je model coway ni rupa nya byk jga
saya lebih suka air tu rasa biasa je tak suka yang beralkali dah macam minum air bateri
hehehehehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 03:58 PM | Show all posts
aku tengah usha barang coway utk mak aku kat HQ coway tadi
senang nak deal, pagi tadi order hari isnin dapat lah agaknye water filter

cd6527da-0a8b-4894-a9f5-cf4d50892abe.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 04:03 PM | Show all posts
Kogoromouri replied at 11-6-2018 09:43 PM
karak ke karat? huhuhuhuhuhhuhu .. karat tu normal lah kepala paip ko kena tukar baruklau xpun ko  ...

bayangkan kawan aku yang guna cuckoo pun suruh guna cowaytak tau lah sebab apa hahhahahah
ada yang kata cuckoo tak sejuk macam air coway lah
tank kecik lah apa lah kalau family ramai, pakai coway
disebabkan kat rumah aku je dah 8 orang duduk, pakai lah coway
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 09:54 PM | Show all posts
apekcool replied at 13-6-2018 03:02 PM
awk suka air rasa mineral ke rasa biasa je? sebab lain2 model ada function lain2 gak
kena tau tu  ...

minum lah air alkaline, bahan dia dapat menbantu badan mengeluarkan toxic, bagi kamu nampak sihat dan ceria sikit. Tapi minum air alkaline ada teknik dia, tak boleh panaskan air tu, kalau tak bahan minerial dalam air tu akan hancur.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 09:59 PM | Show all posts
NoharaShinChan replied at 13-6-2018 04:03 PM
bayangkan kawan aku yang guna cuckoo pun suruh guna cowaytak tau lah sebab apa hahhahahah
ada yan ...

Yang saya tahu Cuckoo bukan expert dalam mesin air... tapi dalam bidang periuk nasi lagi famous
Kalau Coway, memamg dia yang pandai dalam menghasilkan mesin aair yang bagus. Dia ada sentiasa menambahbaikan fungsi-fungsi mesin air, jadi orang lain biasa kata Coway baik sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 10:28 PM | Show all posts
Tarmizi90 replied at 13-6-2018 09:54 PM
minum lah air alkaline, bahan dia dapat menbantu badan mengeluarkan toxic, bagi kamu nampak sihat  ...

Air Alkaline bagus, saya pun ada satu pasang kat rumah saya... Saya tak sure apa yang hebat dengan air tu. Tapi saya rasa lebih segar lepas minum  air Alkaline, family i pun suka.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2018 01:04 PM | Show all posts
Edited by Cameron_chu at 22-6-2018 10:40 AM
Tarmizi90 replied at 13-6-2018 09:54 PM
minum lah air alkaline, bahan dia dapat menbantu badan mengeluarkan toxic, bagi kamu nampak sihat  ...

air beralkali macam seram je bunyi dia. ape rase air tu? ade effect ape2 ke kalau minum?
cth macam kalau perut kite tak mampu nak terima lepastu sakit perut nanti susah..
tpi i mmg thu yg coway air die gud for our body and health
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2018 01:08 PM | Show all posts
Tarmizi90 replied at 13-6-2018 09:59 PM
Yang saya tahu Cuckoo bukan expert dalam mesin air... tapi dalam bidang periuk nasi lagi famous
K ...

hmmmm saye rase pun macam tu jgak sbbnye saye gune rice cooker cuckoo
nasi tahan lame, rase lagi lembut dari rice cooker biase
sesuai utk org2 yg ade jage parents yg dh tak ade gigi hehehehehe
tpi kalau bab2 dispenser alamak! fail laaaahhh! hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2018 02:22 PM | Show all posts
Cameron_chu replied at 14-6-2018 01:04 PM
air beralkali macam seram je bunyi nye ape rase? ade effect ape2 ke kalau minum?
cth macam kalau  ...

Air Beralkali tu berfungsi menjaga kesegaran, membantu pencernaan dan m'geluarkan toksin badan.

Namanya seram tp amat benefit untuk sihat badan.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099693s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list