Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12249
View
205
Reply

Doktor Online perangi pantang

[Copy link]

Author: noraidil_06    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-4-2018 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
armin replied at 8-4-2018 01:37 PM
thanks u i baru search ni. kenapa doc jaki dgn dia? ni dorang punya website eh? http://blessedbeau ...

At least buat yg lepas bersalin & penutup pantang
Diorg guna Produk Nona Roguy
Kalau nak consultation bagus uols beli produk NR tu dgn Susylawati Faisol, search nama tu kt fb sb kalau u beli dgn dia, dia provide consultancy free & dia pun train under BBC gak
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2018 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mrsjones at 13-4-2018 11:54 PM
noraidil_06 replied at 8-4-2018 09:18 AM
Tu lah.kalau yg bercakap tu body solid x pe gak. Ni x nak pantang, tp badan 100kg.lps tu gigih atk ...


td baru je baca tweet koktan pasal pantang2 ni. dia retweet tweet sorang husband yg nak tau pantang ni perlu ke..? ada ke dlm islam..? mat salleh ok je tak pantang..
pastu the end of the thread, ada one lady ni tweet, mat salleh mmg ok tak pantang tp diaorg la paling byk ada kes tombong..

weee, i pun google la apa tu tombong. mak oiii, seramnya!!!! syukur la kita dulu kuat pantang, tak kena tombong2 ni semua.. yes to pantang!!
terus rasa semangat nak kegel

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-4-2018 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
mrsjones replied at 13-4-2018 11:52 PM
td baru je baca tweet koktan pasal pantang2 ni. dia retweet tweet sorang husband yg nak tau pant ...

Mat salleh x pantang mcm kite.tp dia pun ade do's & dont.

Pantang, makan minum ni berkait juga dgn geografi. Bagaimana hal2 setempat, keadaan ekonomi mempengaruhi how we lead our life. Sy sdri suke membaca buku pasal healthy food.

Cth org2 di Arctic, kaum inuit derang dapatkan vitamin A & D dr minyak dan hati (liver) ikan2 & mammals. Sbb derang x dpt access utk mkn cereals n buah2an segar.

Nusantara kaya dgn flora n fauna. Semua ade kegunaan tersendiri. Flora dlm hutan kite ade seribu satu guna.

Seiring dgn masa juga kite boleh improvise cara berpantang. Dulu mom lsg x dibenarkan ke mana-mana. Tp kite skrg x dapek la kak oi nk buat mcm tu. Dgn ank kuningnye. Nk cucuk itu ini.

N still we can stay true to our root. Sy berharap sgt sy dpt turunkan amalan pantang sy kepada anak2 sy. InsyaAllah amin.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-4-2018 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
mrsjones replied at 13-4-2018 11:52 PM
td baru je baca tweet koktan pasal pantang2 ni. dia retweet tweet sorang husband yg nak tau pant ...

Chup koktan tu sape?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-4-2018 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni antara buku rujukan saya berkenaan makanan. Nanti sy share buku2 lain yg sy rujuk.
15236676734401111998042.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2018 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 14-4-2018 09:00 AM
Chup koktan tu sape?

alaaa bff ketat mokcikkskb
intan or tweet handle dia love_shak stgh like that..
mak gad kan musuh ketat kok tan ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-4-2018 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
mrsjones replied at 14-4-2018 11:20 AM
alaaa bff ketat mokcikkskb  
intan or tweet handle dia love_shak stgh like that..
mak gad  ...

Ok ok ingat2.she is forumer also kan
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2018 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 14-4-2018 08:58 AM
Mat salleh x pantang mcm kite.tp dia pun ade do's & dont.

Pantang, makan minum ni berkait juga  ...

ummah kokosen yg aware, mmg ada la praktis good eating n pki corset.
yg ala2 ppr, idok la diaorg kesah apa2..

i amiiiinkan doa uols kaka
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2018 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 14-4-2018 11:21 AM
Ok ok ingat2.she is forumer also kan

forumer tp i tak tau apa user id dia..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2018 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
I ikut fb dr ni..tp kebelakangan ni mcm makin kasar pulak bahasa dia.tak boleh terima lansung pendapat layman.yalah..dia md.she knows evrything.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2018 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Dr mmg ckp boleh makan apa saja..

Tp apa salahnya kita melalui pantang in moderation in order to give way to your body to heal faster?

9 bulan mengandung x de pantang makan minum pun..why not take a confinement as one way to pamper your body when you have the chance, right?

Org2 asia mmg terkenal dgn berpantang..tetapi tidak bg westerners..tp, dorang care for themselves through their style juga..cuma tak strict mcm asians..

Psl tu org2 kita nampak lg muda dr kebanyakkan westerners..dorang teran pg ptg dh drive pick up anak from school sambil kilik baby baru dlm carrier..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-4-2018 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
pinksarah replied at 16-4-2018 01:26 PM
Dr mmg ckp boleh makan apa saja..

Tp apa salahnya kita melalui pantang in moderation in order to  ...

X perit ke en? I pantang ye ye sbb ms ni jelah blh nk manja mengada pelbagai
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2018 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 16-4-2018 05:51 AM
X perit ke en? I pantang ye ye sbb ms ni jelah blh nk manja mengada pelbagai

Selamba je tgk dorang ni..

Klu kasta atasan x de la mcm gitu..kan..

I plak rasa semcm tgk dia..

Dh la pg tu masa send anak perut buncit lg..ptg pick up anak dah siap bwk carrier angkut bukan tolak stroller..

I dont think i could ever be like her..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2018 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
pinksarah replied at 16-4-2018 02:02 PM
Selamba je tgk dorang ni..

Klu kasta atasan x de la mcm gitu..kan..

mcm sama je apa yg my sil citer masa dia buat phd kat uk dulu.
mak kokosen yg htr anak sama tadika dgn anak buah i. pg tu pregnant lg... tiba ptg je, ehh dah bwk baby still merah2 dlm carrier, dtg ambik anak dia, driving lagi..

my sil pun confused, dia ni ok ke tak, tak de sakit apa2 ke? relaks je..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2018 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
IMG_3390.JPG

kate ni baru je beranak pagi smlm. pkl 6 ptg sana, dahhh pun balik rumah.
i wonder dia mkn/buat apa la time pantang dia..
selalu je cepat kurus, dia pun mmg sporty type.
a lady who lunges, not lunches..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2018 12:18 PM | Show all posts
i pun ikut pantang selagi mana yg larat
masa first baby mak i risau i minum air byk2
dah kita fully bf, mestilah haus & lapar sepanjang masa kan
oren pun i makan
ais je lah tak minum, sbb mmg tak suka

i lak suffer from Pelvic Symphysis, memag jalan pun sakit la first week tu. so mmg kena rehat banyak-banyak

yg seronok kena urut, mandi akar kayu bagai
yg tak best pakai bengkukng tu.. susahnya nak p toilet

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-5-2018 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
smurfetz replied at 7-5-2018 12:18 PM
i pun ikut pantang selagi mana yg larat
masa first baby mak i risau i minum air byk2
dah kita ful ...

I kan bile mls sgt, i pakai girdle.hehehhe.tp towards the end of confinement la.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2018 06:26 PM | Show all posts
ikut juga pantang.. selagi boleh diterima akal..

pantang2 kuno mcm baby takleh pijak tanah selagi tak umur setahun tu idok le teman ikut
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2018 04:07 PM | Show all posts
awanearisu replied at 17-2-2018 03:51 PM
Kita pantang juga tapi kita lebih kepada atas pagar. Ada perkara yang kita ikut, ada yang tidak. Yan ...

Akak setuju...ada pantang larang yang elok diikuti dan ada yang tak perlu. Contohnya bab pemakanan, akak prefer ikut saranan doktor iaitu boleh makan apa jua yang berkhasiat, tak kira ayam, daging, dsb dan perlu minum air secukupnya. Sebab badan perlu kembali sihat serta perlu menghasilkan susu dengan baik.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2018 10:01 AM | Show all posts
carly masa berpantang anak pertama, mmg strict... sbb berpantang sendiri, sendiri kena jaga badan... borak2 dgn kawan2... kalau depa makan makanan yg ada effect kt badan depa aje, terus carly x makan masa pantang, sbb takut kang kalau bentan sapa nak jaga carly.. dh la x de pengalaman kan... takut jugak... tp bila berpantang anak ke2- ke 4... balik kg mertua pantang kt sana... mak mertua masih amalkan berpantang ni, mcm urut, tungku, pantang makan... mmg kn ikut la...  tp yg bestnya... dia x had kan menu.. cthnya.. dh 20 hari ke atas... dh mkn nasi lemak, kari ikan... kurma... sbb dia kata tgk masakan... mcm kari ada rempah2... ikan pun guna ikan yg org pantang boleh makan... sayur mmg x tukar lah.. hari2 kalau x lobak putih, sawi... rotate sayur2 tu aje... dan bab makan pun dia x had kan... makan carly, jgn malu2... carly menyusu badan... penat... makan lg... ... mujur lah carly berpantang berat badan turun...  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.422854s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list