Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16499
View
341
Reply

~Diantara Suami baru dan Anak2 kandung~

[Copy link]

Author: nina_karina18    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-2-2018 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
nina_karina18 replied at 15-2-2018 10:05 PM
Ank2 tido sekali dgn sy...x pisah tido lg..kami 4 beranak tido sekali..cuti sekolah sy selalu bawa ...

Macam mana TT bersama dgn suami kalau anak2 tido sekali? Anak2 dah besar dan berakal kan. Bahaya tu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 11:38 PM | Show all posts
Salam TT

Salah satu sbb sy takut nk ada laki, takut dia layan x baik kat anak

Tt, pikirkan masa depan anak anak dan laki ni klu spesis mcm ni susah nk handle tang tut dia okayla tp bab lain hancur. Baru sikit niiiii

Dont ever bagi ur harta pd laki, secure masa depan anak anak. Ada laki tp anak suffer and esok tt dah tua anak semua menjauh...laki blm tau nk jaga tt so pikir dgn bijak tt
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
buang mase nk lyn kalo rekaan tp kalo btl aiyoo xphm dgn pompuan mcm tt ni..dh la kawen 2 kali pilih jantan xgune, xtau nk berat suami atau anak2, la ni bertambah pelik blh tdo 4 org skal
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
NurAlia14 replied at 15-2-2018 11:38 PM
buang mase nk lyn kalo rekaan tp kalo btl aiyoo xphm dgn pompuan mcm tt ni..dh la kawen 2 kali pilih ...

terpadam plak komen td..xpela mls dh nk komen sbb mcm bodo je
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 11:43 PM | Show all posts
I ada kenal 1 couple ni...suaminya pernah kahwin sebelum ni. Kiranya ini second marriage la. First marriage, dia ada 2 anak perempuan, umur2 skolah rendah skrg ni. Tinggal dgn ibu kandung. Second marriage, anak 2 jugak tapi kecil2 lagi.  tak tahu kat mana salahnya, anak2 dgn isteri yg dulu lari dari rumah. kata dorang, dorang didera bapak tiri n dijadikan hamba dlm rumah..kena buat kerja rumah sentiasa. ayah kandung pun ambik n nak bela smpi naik court habis berbelas ribu sbb nakkan hak penjagaan penuh.
Last2, dpt tahu rupanya budak2 ni buat cerita je. I rasa budak2 ni nakkan attention from both parents smpi mcm2 kes jadi.   Mak ayah masing2 dah ada family baru, budak2 ni rasa unwanted. I dah suggest utk bawa budak2 ni pegi jumpa psychiatrist or something tapi ayahnya  taknak.
End up, budak2 ni skrg tinggal dgn nenek sebelah mak kandung skrg. macam unwanted child.
kak, buat masa skrg ni saya rasa akak lebihkanlah anak2..kesian dorang.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2018 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt.

Aku rsa smua yg forumer ckp tu ada btulnya. Ank2 tu amanah Allah. Kenapa aku nmpk mcm kau takut suami kau tinggalkan kau ? Rasanya tt sendiri dah tau nak buat apa tp u still in denial sbb tkut kena tinggal.

Mkck aku tu elok je jaga 3 ank yg masih kecik smpai besar sorg2. Ni nafkah pun culas, semua benda nk tersedia, nmpk sgt dia gunakan tt je.

Ank2 ni tgok je tau apa yg berlaku. Jgn ckp dorg tu kecik lg xde perasaan ke apa. Tolong lah keluar dri rumah tu n build ur own space. Jgn smpai ank2 u memberontak dah la. Mybe ada hikmah jgk why u gugur. Nnti ada ank baru, u kna tggung sorg2. Klau dri sekarang pun dia culas bab nafkah, apatah lg nnt bila ada ank2.

Dont try to fool urself la ckp nnti ada ank dia berubahlah

No ! If dia betul2 nk jd baik, dia ptut mula dri skrg. Dia bkn tanaman yg klau kta jaga dgn baik, akn bg hasil yg baik. He is an adult ! Dah tua dah pun. Blh berfikir. Same goes to u. Jgn smpai sbb kan dia, ank2 u menjauh dri u. In case one day dia dua kan u, mana tau ! U dah hilang ur kids. U yg rugi. I x doakan tau tp just imagine je apa yg blh jd in future.

Maaflah klau tt rasa aku ni kasar skit tp aku fedup tgk org lembik yg mcm x reti nk but decision ni padahal the solution is there. Jgn ckp psl taat kt suami klau suami tu sendiri ingkar psl hal nafkah.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2018 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tanya aku.. aku mmg pilih anak.. hidup mati aku adalah dgn anak2.. dgn laki aku sebelah mata pun xheran.. so kau pikir lah.. sanggup kau ehh nmpak laki kau kasari ank2 kau diam? kau pendam? Kau bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2018 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Suami tuh guna akak utk dapat zuriat jaa.. kalau dia ikhlas dgn akak konfem anak2 akak pun dia layan dgn baik.. rajin solat pun perangai mcm apa jaa suami akak tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2018 12:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Nurul8001 replied at 15-2-2018 10:21 PM
Kan..

Saya rasa mcm rekaan je ni

Tu la. Macam ajinomoto pelbagai perisa penyedap cerita sangat bila sampai tahap pasang perakam suara. Lagi tak logik dia ngan anak2 dia tido sebilik dengan laki/pak baru. Tapi ai husnuzon rumah barangkali tak banyak bilik. Still... Anak tu dah nak masuk usia remaja kot? Tatakut something happen between anak ngan suami baru ka? Hmm...
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2018 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
ablishan replied at 15-2-2018 09:05 PM
Macam pernah terbaca citer mcm ni satu ketika dulu. Hujung 2017 tak silap. Nama TTnya laila apa ke n ...

Komen uol ni juga yang buat ai syak ini cerita rekaan.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2018 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam pernah ada thread cerita masalah ni..
Serupa sangat, kisah menumpang rumah mertua, ipar biras perangai hamjadah, rebut makan kfc bagai..
Malas nak cari thread lama tu..
I ni bila dah membaca, TT siapa kadang tak perasan tapi jalan cerita tu memang ingat sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2018 01:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi nak komen juga dalam ni..
TT ni mak sejenis mak yang asal berlaki kot.
Apatah lagi ada lelaki muda bujang nakkan dia yang janda anak 2.
Nak sedapkan cerita, katalah konon kahwin sebab nak dibimbing belajar agama... ptuihhhh
I ludahkan aje...
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2018 02:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebagai perempuan iols rasa bengang baca cita sis ni. Jgn asalkan berlaki sis... kesian kat anak2 sis tu. Utk apa ada laki kalau sara biawak hidup n x dpt terima anak2 sis. Cinta terhadap suami hanya antara cincin sebentuk, boleh berubah n boleh dikhianati. Cinta terhadap anak ialah hubungan antara darah ibu n anak.. x akan dpt dileraikan. Jgn sampai ada lagi kes dera mcm arwah adik Aina...
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2018 02:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt ni jahil bab agama la sbb anak dah besar pun tdo sekali lg..anak drjah 6 tu dah tau kot psl sex.. masa tgh projek xmustahil anak terjaga dan dengar.. lg 1 klo tt mati, pencen dpt kat suami..rumah tt pun klo tak hibah atas nama anak..dpt kat suami gak.. tt ni mmg bodoh dan zalim pd anak2..ni la konsep asal berlaki.. tp sbb byk sgt perkara bodoh dlm cerita tt ni..aku anggap ni cerita rekaan je dari tt yg nk perhatian gitu..bye2
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2018 02:22 AM From the mobile phone | Show all posts
nina_karina18 replied at 15-2-2018 10:08 PM
Klu sy bercerai kakak ipar confirm akn buat kenduri besar2an sbb dia benci kami bertiga..

Ni la sbb tt xnak tinggal laki dia..dia rasa dia akan kalah klo dia bercerai..ipar dia akan menang..apa kata tt yg buat kenduri besar besaran meraikan perceraian..biar diorg tau tt lg bahgia.. tt ni ego..demi ego snggup pertaruhkan masa depan anak2.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2018 03:02 AM From the mobile phone | Show all posts
betul kata nasihat forumerss semua... anak2 paling utama.... jgn sbb asal berlaki.. anak2 plak yg terluka nnt...
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2018 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
awekjepun replied at 16-2-2018 02:22 AM
Ni la sbb tt xnak tinggal laki dia..dia rasa dia akan kalah klo dia bercerai..ipar dia akan menang ...

Biar la kakak ipar nak buat kenduri 40 hari 40 malam pun takde kaitan dgn TT...lain kalau dia guna duit TT buat kenduri...haa itu kojiaqq
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2018 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
malutapimahu replied at 15-2-2018 12:23 PM
Pikir la mana yang baik TT.
Saya anak dari penceraian mak bapak, mak bapak kawin baru, sy dijaga o ...

Saya doakn yg baik2 untuk mak awak...
Dia mmg buat yg terbaik utk awak dan abang awak...
Mak awak tak selfish...
Comel sangat mak awak..
Kirim salam pd mak ehh..
Jaga dia baik2 tau...
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2018 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Elok takde laki.. dari berlakikan orang yang ngabeh boreh je.. utamakan anak2.. anak2 tu tanggungjawab dunia akhirat.. kalu laki ni, bila dah cerai takde dah ikatannyaa kak
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2018 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
manehnya replied at 15-2-2018 12:04 PM
1. anak2 paling utama

2. klu laki x leh terima anak, tinggalkan ajer.. dia cuma seketol daging ,  ...

Betol. Byk laki lain kat luar nun. X kawin pu xpe kak oiii. Ank2 lg pntg
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.138761s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list