Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16401
View
341
Reply

~Diantara Suami baru dan Anak2 kandung~

[Copy link]

Author: nina_karina18    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-2-2018 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam pernah terbaca citer mcm ni satu ketika dulu. Hujung 2017 tak silap. Nama TTnya laila apa ke nama. Last2 TTnya senyap aje lepas acik2 sini nasihat sepatah dua kata
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
ablishan replied at 15-2-2018 09:05 PM
Macam pernah terbaca citer mcm ni satu ketika dulu. Hujung 2017 tak silap. Nama TTnya laila apa ke n ...

Mungkin ceritanya sama, org berbeza
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2018 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
kaseh80 replied at 15-2-2018 05:28 PM
It happened to my sister anak anak effect smpai

Sakit jiwa

Puan boleh cerita sikit ttg adik u tu...sebagai pengajaran utk sy..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Mental torture anak2 sis tu. Tak kesian ke? Budak2 patut happy 24 jam adala nangis sikit2 sebab nakal kena marah dgn mak je. Ni kena sekeh la kena itu kena ini
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2018 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebnarnya bila suami sy buat mcm2 kt ank2 sikit2 perasaan syg sy terhakis..sy ade terfikir nk keluar dr rumah ni tp msh belum ade kekuatan...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
TT..
Bahayalah anak menumpang rumah mertua..
Tu bukan atok dan darah daging diorang.

Sedangkan keluarga sendiri pun ada jadi kes pelik2..inikan pula..?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
sy rasa TT pun tau apa yg TT kena buat. Anak2 tu aset. Pelaburan kita hari ni sampai mati diorang jaga kalau betul2 kita mendidik anak.

suami boleh dicari. anak tak dapat diganti.

Bak kata colleague i yg dah 3 kali cerai walaupun baru nak masuk 30an, biar cerai dari menderita n anak2 terbiar. anak2 semua dia angkut. kita keje opis ni lain. balik rumah nak tenang2 tp kalau dah drama kat rumah penat kak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2018 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy perasan suami sy ni klu sy blk kerja dia mrh ank2 sy mesti ade sbb...mesti ade org mengadu something kt dia...jd sy beli perakam suara letak diatas slmari lokasi berhampiran dgn mrja mkn tmpt diaorg lepak...dh sebln sy blk kerja sy dgr rakaman tersebut..mmg btl byk aduan ttg ank2 sy..termasuk sy
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2018 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Nurul8001 replied at 15-2-2018 09:34 PM
TT..
Bahayalah anak menumpang rumah mertua..
Tu bukan atok dan darah daging diorang.

Ank2 mmg sentiasa bersama sy..kemne2 kami bertiga je suami x nk ikut...ke rumahmak bpk sy pun kami pg bertiga..insyaallah diaorg slmt dgn sy...sy x pnh tinggal kt ank2 tnpa sy..ank2 mcm kembar sy..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
nina_karina18 replied at 15-2-2018 09:38 PM
Ank2 mmg sentiasa bersama sy..kemne2 kami bertiga je suami x nk ikut...ke rumahmak bpk sy pun kami ...

Baguslah kalo TT yakin..
Cuma..ni, cuma je ye..
Masa TT tidur malam2, anak2 TT tidur mana?

Cuti sekolah, mereka duduk mana? Dgn siapa?

Tak perlu jawab kat sini..saya cuma minta TT berfikir..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman sekarang ni, kan..aduhai susah saya nak cakap..org yg ala2 alim ni saya tak berapa percaya sangat..zaman sekarang ni ramai penunggang agama..

Suami awak tu acah2 alim je..kalo benar2 alim, dia mesti ikhlas..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
TT, pendapat saya, awak keluar je lah dari rumah tu..bukan bercerai..cuma bincang dgn suami untuk bawa anak keluar..

Bincang elok2 cakap tak mau menyusahkan keluarga suami..sama ada suami nak ikut atau tak tu terpulang..kalo takmau ikut, takpe..jalani kehidupan mcm org2 yg perkahwinan jarak jauh..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2018 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Nurul8001 replied at 15-2-2018 09:51 PM
Baguslah kalo TT yakin..
Cuma..ni, cuma je ye..
Masa TT tidur malam2, anak2 TT tidur mana?

Ank2 tido sekali dgn sy...x pisah tido lg..kami 4 beranak tido sekali..cuti sekolah sy selalu bawa ke office..cuma sekrg bila dh baik dgn bekas mertua sy hntr kesana...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2018 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Nurul8001 replied at 15-2-2018 09:57 PM
TT, pendapat saya, awak keluar je lah dari rumah tu..bukan bercerai..cuma bincang dgn suami untuk ba ...

Sy pnh diawl perkahwinan duduk asing..masa ni kakak ipar cucuk bpk mertua katanya buat pe berkahwin klu duk asing2 baik x yah kahwin..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2018 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu sy bercerai kakak ipar confirm akn buat kenduri besar2an sbb dia benci kami bertiga..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
nina_karina18 replied at 15-2-2018 09:34 PM
Sy perasan suami sy ni klu sy blk kerja dia mrh ank2 sy mesti ade sbb...mesti ade org mengadu someth ...

Jap,

Masuk part ni aku dah start skeptikal.

Ko ni for real ka acah2 bermasalah just untuk permainkan acik2 concern kat sini jah? Diharap ni masalah betul ya, bukan cerita inspirasi hasanah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2018 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 15-2-2018 10:10 PM
Jap,

Masuk part ni aku dah start skeptikal.

Allah hu...xknlh sy nk buat cerita..demi Allah ni cerita btl..xpelh tuan klu x percaya..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah byk baca pendapat/cadangan forumers kat sini so now u rasa nk buat apa sis ? Dah ada solution tak ?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
nina_karina18 replied at 15-2-2018 10:05 PM
Ank2 tido sekali dgn sy...x pisah tido lg..kami 4 beranak tido sekali..cuti sekolah sy selalu bawa ...

4 beranak tido sekali?

Real ke ni? Aduhai sorang 12 tahun, sorang  7 tahun..

TT, anak saya lebih kecik dari anak TT tapi diorang dah ada bilik sendiri..maksud saya, anak2 saya tidur bilik lain, tapi diorang kongsi biliklah, dah dua2 lelaki
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 15-2-2018 10:10 PM
Jap,

Masuk part ni aku dah start skeptikal.

Kan..

Saya rasa mcm rekaan je ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081595s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list