Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16469
View
341
Reply

~Diantara Suami baru dan Anak2 kandung~

[Copy link]

Author: nina_karina18    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-2-2018 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada hikmah sis gugur 2x... cuba bayangkan nasib anak2 sis kalau ada adik? Pasti pak mertua & suami lebihkan anak baru. Lagi x bebas anak sis. Kesian mereka..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 05:14 PM | Show all posts
pilihlah anak-anak.

suami macam tu, merisaukan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu je nak cakap, kesiannye anak anak awak tt oi.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tengok kawan2 aku yang tak berbapa dari kecik, elok jer bila besar..jangan nak jadikan alasan sangat la anak2 dapat menumpang kasih sayang kalau akak sendiri yang selfish nak berlaki..ape motif bapak mentua dgn abg ipar suruh buat loan pulak?? Diorang ni spesis biawak ke?? Patut pun semua nak stay satu rumah jer..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Patutnya seorang IBU AKAN SYG ANAK JANDUNG

sebab nak berlaki sanggup u biar org buat kat anak u tu

Belum kena dera dan mental torture

U tanggung diri sendiri ada rumah kenapa nak kawin lain lah
Kalau husben u tanngung keluarga pekekerjaan tak tetap

u are SO SELFISH JANJI ADA LAKI ANAK MENDERITA TAKPE
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
It happened to my sister anak anak effect smpai

Sakit jiwa
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 05:38 PM | Show all posts

TT, u kena bertindak sekarang jangan tangguh2 lagi.

dengarla tips/ nasihat2 dari forumer2 kat atas tu.

berbincang dengan suami sekali lagi & TT kena bertegas.

kalau suami still reject anak2 TT, TT kena bertegas protect anak2 & selebihnya hanya TT yang tahu apa nak buat.

suami yg tak tinggal solat sepatutnya berakhlak mulia bukan seperti suami TT.  Please la TT, jangan cepat termakan gula2 orang2 yg acah2  solat tak tinggal ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Inilah cbrn kalo nk kawen buat kali ke2. Tt patutnya da ready situasi ni dr awal
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Asalkan berlaki konsepnya
Anak2 sume bleh tolak tepi
Gittuuhh
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
nak belajar mendalami agama
pergi lah kelas agama/usrah/mengaji
bukan pergi angkut buat laki kak oiii
ko nak belajar ke nak berlaki?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 06:54 PM | Show all posts
dik bg details laki dik, nanti skuad sis vokuru datang ambil karung guni pukul suami adik sampai dia jadi suami mithali.

dont worry dijamin tiada patah riuk, tiada cacat cela. yang hanya keinsafan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau sy sy duduk rumah sendiri. Suami tu kucing.. kita ikan. Kalau dia nak, dia menurut la ikut kita. Ajak dia duduk skali.. sediakan la spot utk dia dlm rumah tu. Tapi kalau dia xnak, dia akan buat rumah mcm hotel lah. Itu pun ok bg sy.. Janji x tengking2 anak kita..sbb anak2 bukan dia jg.

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
nina_karina18 replied at 15-2-2018 02:28 PM
saya ni agama tak begitu pandai..bila bercerai saya belajar agama sikit2...jmpa dgn suami tgk dia  ...

Dah ok dah u punya niat nak kawen tu tp tak kukuh sgt sbb kalau nak belajar2 agama tu lagi best bila kita alone . Blh bebas pi mana2 kuliah agama, boleh baca quran bila2 masa even boleh bangun tahajud solat hajat bagai tanpa gangguan . Rasanya kalau dah bersuami ada tanggungjawab lain dan kena sesuaikan dgn masa/keperluan lbh2 lagi you tinggal dgn big family.

Camnilah sis , u dah kawen before so you should dah ada detector kalau ada sesuatu yg tak kena . Whatever it is benda dah jadi now u have to find solution which ramai forumers dah bagi . Either u nak buat or tak jer . Satu lagi i agree dgn few forumers yg ckp its partly your fault sbb spoilkan hubby dr awal . Again benda dah jd and try to betulkan keadaan ikut u rasa sesuai . Byk sgt solutions kat sini pilih ajer yg mn satu.

Now its time utk u take control . Hopefully tak too late . Pity ur girls sis , kalo i jd u i spend time shoppin travellin and gossipin wth them . Tu harta kita dunia dan akhirat . Jaga harta tu jangan bagi tergadai atau terluka atas kesilapan kita sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt kalau nak bimbingan agama dsb tak semestinya melalui suami. Kawan2, institusi masjid jumpa la org baik2 ni. Jgn sebab konon laki culas tanggungjawab spesis biawak tu alim & beragama tt rasa rendah diri banding dengan dia. Ada je kawan aku tak kawen, mualaf, helok je pekerti dan amalan agama dibimbing oleh kawan perempuan. Berbuih porumer cakap entah tt ada niat nak tinggalkan laki tu ke tak
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Pilih anak dari suami. Suami boleh tukar ganti. Kesian anak tu. Didera dari segi mental. Biar tak bersuami..jgn tak de anak. Suami esok esok tak syg kita dia boleh buang kita. Fikir2 kan lah dan selamat beramal.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Sis kerja x? Kalau mampu x payah kahwin bela anak sendiri x bolehkah.. anak kecil2.. risau diapa apa pulak.. terutama anak pompuan..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
nina_karina18 replied at 15-2-2018 12:06 PM
perempuan..darjah 6 dan 1...

Perempuan.. jg baik2 sis.. skrg byk setan bertopengkan manusia..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
malutapimahu replied at 15-2-2018 12:23 PM
Pikir la mana yang baik TT.
Saya anak dari penceraian mak bapak, mak bapak kawin baru, sy dijaga o ...

Pengorbanan ibu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
malutapimahu replied at 15-2-2018 12:23 PM
Pikir la mana yang baik TT.
Saya anak dari penceraian mak bapak, mak bapak kawin baru, sy dijaga o ...

Kesiannya nasib uols
Kalau uols ada simpan dendam dgn bekas pak tiri tu, harap uols pegi pulak terajang dia skang ni sbb uols dah dewasa..lagi banyak tenaga dr dia... Biar dia rasa
Geram lak ai baca citer u ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Utk mak2 yg waras semua akan memilih anak dr suami baru... biar xdpt kasih syg bapak dr Di dera Oleh ayah tiri...  anak tt tu kecik lg... dah la 2-2 perempuan, kasar betul bahasa bapak Tiri dorg tu ikut Peraturan Rumah la bukan Rumah bapak korg la... amboi...  suami tu blh bertukar ganti tt, anak2 tetap amanah kite samp la dah kawen kan...  Klu blh duduk asing .. blh migraine Pakai tudung 24 jam... utk belajar agama tu kite blh join ceramah2 agama Di masjid2 yg ada. Sekarang dah mudah...  suami tt solat x tingal Belum tentu org tu kuat agama... ada je Pak lebai solat x tingal Tp pedo.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.073350s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list