Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14242
View
305
Reply

~Diantara Suami baru dan Anak2 kandung~

[Copy link]

Author: nina_karina18       Show all posts   Read mode

Post time 7-3-2019 10:00 AM | Show all posts
nina_karina18 replied at 15-2-2018 12:06 PM
perempuan..darjah 6 dan 1...

macam diorang cakap lah..

anak2 yg utama.
klu sampai merosakkan kebahagiaan anak-anak, baik blah


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-8-2019 08:57 AM | Show all posts
Assalamualaikum...dah setahun berlalu..sy masih cuba menjadi isteri dan ibu ygn terbaik utk anak2 saya...saya dah jarang duduk di rumah mertua..sy hnya blk hujung minggu anak2 pulak saya hntr ke rumah bekas mertua...kdg2 sy x hntr kerumah mertua saya beritahu suami yg sy kena outstation sedangkan sy hbskan masa dgn anak2 tgk wayang,jln2, shopping...

keluarga mertua pula sering mencari salah saya..apa yg sy buat serba x kena jd bila sy di rumah mertua sy byk duduk dlm bilik..


Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 10:33 AM | Show all posts
salam, sy sgt simpati dengan sis..namun stil tabik sebab sis masih bg yg terbaik untuk anak2...
anak2 masih xmengerti ape2 sis.. niatlah terus perjuangkan keselesaan, pendidikan untuk anak2.. kite boleh bahagia dengan anak2 je... lelaki skrg tak tahu nk ckp cane... mungkin sis juge perlukan perhatian dr seorang lelaki, namun kalau suami masih xberubah, xnak terima anak2, maknenye dia tak terima sis seadanye....

dah setahun sis, xkan lah sis  sanggup tinggalkan ank2 terus untuk daptkan pujian dr mertua? keadaan xberubah, malah makin teruk... sebenarnye sis, pedulikan ape yg mereka nak cakap... teruskan beri yg terbaik untuk ank2 kite... huhu, nak ngis terkenangkan ank2 sy kalau sy da xde nnt...
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Jagalah anak anak tu dari suami. Anak anak ni mak bok dah bercerai mmg kesian la hidup. Dah xde tempat la nak bermanja mcm org lain. Lagi bila mak bpk msg2 dh kawen baru. Em.

Satu je la. Kalau ms anak anak kecik kita pk kelurga baru je. Bila anak dah besar jangan marah kalau anak pulak abaikan kita dan lebihkan keluarga dia sendiri. Sebab apa ? Sebab kita pun layan dia mcm tu dulu. Ni realiti yg btol2 jadi tau.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-8-2019 12:55 PM | Show all posts
dlm tempoh sethn ni sy ade buat 2x iui utk dptkan anak..sbb mertua sy dh desak untuk dpt cucu dr zuriat suami sendiri...suami pun dh mendesak sy..iui tu tidak berjaya...berhabis duit jga saya jmpa doktor check rahim dan mcm2 treatment lg...doktor ckp rahim sy dh tinggi kesan dr czer bersalin 2 kali...doktor cadangkan sy buat operation utk turunkan rahim dikedudukan yg btl dan kos nya dlm 14k ke 16k...sy terduduk dgn amount yg perlu sy byr utk operation tu..mne nk cr duit...

Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 09:29 AM | Show all posts
Edited by adila39 at 29-8-2019 01:36 AM
nina_karina18 replied at 28-8-2019 04:55 AM
dlm tempoh sethn ni sy ade buat 2x iui utk dptkan anak..sbb mertua sy dh desak untuk dpt cucu dr zur ...

eh ..kakak..aduhaiiii

boleh tak jgn aniaya diri and buang duit sbb laki nak anak. ye la tu, nnt dpt anak buat perangai lain.

suami klu jenis lelaki yg budiman takdenya dia buat semua tu kat kakak. Bila akak nak bangun ni...stress saya baca.

Anak kita tu, dia yg akan urus jenazah kita tau...laki...klu dpt laki baik. Ni laki jenis letak syarat mcm mcm tolongla kak...masih ada ya zaman ni mak mertua decide apa nak buat

i tak rasa kakak akan hidup aman, at the end kakak akan xde duit..sbb berhabis nak happy kan laki, mertua..kakak akan jd tua ...sbb asyik pikir cari duit...and end up bertambah jenis penyakit. Kita ni perempuan mudah dpt mcm mcm jenis penyakit sbb stress tau.

Kak, xble ke fokus anak anak tu..anak tu long life to go tauuu...kita ni lg 20 tahun je hidup or 30 tahun...ikutla so be a fair mum la.

I tak rasa langsung dia suami yg baik. Kita klu nak re marry cari suami yg ble menjadikan kita wanita yg lbh baik, protect kita and make us feel safe bukan ni...suh buat itu la ini lah...ehhhh i jarang marah tauuuu tp ni rasa nak ketuk kepala kakak ni sbb pikir laki je manjang.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.106527s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list