Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2659
View
17
Reply

Tv led sony ada titik hitam

[Copy link]

Author: adda001       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-2-2018 09:11 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum, selamat malam semua. Nak tumpang tanya kalau ada siapa2 yang ada pengalaman tv tiba2 ada titik hitam besar, saiz lebih kurang bola golf. Tiba2 ja baru perasan ada dot hitam tu kat hujung kiri atas tv. Tu tanda2 tv nak rosak ke? Boleh baiki ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Mengikut pengalaman dulu, yes. Tanda2 nak rosak. X baiki pun terus beli baru. Tapi boleh dibaiki, cubalah tanya kedai
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2018 09:22 PM | Show all posts
Edited by adda001 at 14-2-2018 09:23 PM
samperit replied at 14-2-2018 09:18 PM
Mengikut pengalaman dulu, yes. Tanda2 nak rosak. X baiki pun terus beli baru. Tapi boleh dibaiki, cu ...

Emm... Kalau boleh baiki, ingat nak baiki dulu, tapi klu kos nak baiki mahal bagus  beli baru.. Harap2 dot hitam tu x membesar...hahaha... Tq reply
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 10:18 PM | Show all posts
kalau nak jual kt kaka tv tu rogerlah. kaka beli tv secondhand letak kt rumah sewa jimat sbb ada adik yang tahu repair
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2018 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 14-2-2018 10:18 PM
kalau nak jual kt kaka tv tu rogerlah. kaka beli tv secondhand letak kt rumah sewa jimat sbb ada adi ...

Sanggup ke datang sabah ambik tv ni...hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 10:26 PM | Show all posts
adda001 replied at 14-2-2018 10:22 PM
Sanggup ke datang sabah ambik tv ni...hehehehe

maaf, tak sanggup
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Harga tukar skrin pung dh separuh harga tv
Baek.beli baru aje...
Iols.dolu rosak power board
Kos nya separuh dr harga tv
Trus iols.ke.aeon big beli tv baru kebetulan ada sale 20%
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2018 10:29 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2018 10:32 PM | Show all posts
shernazz replied at 14-2-2018 10:28 PM
Harga tukar skrin pung dh separuh harga tv
Baek.beli baru aje...
Iols.dolu rosak power board

Iyalah, klu bgitu bagus beli baru
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada broken pixel kat skrin tv tu. Memang tak boleh buat apa dah. Beli baru je lah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
tv zaman ni bukan macam tv peti dulu..
rosak tak yah repair la.. tak berbaloi..
kalau tv sony, gi kedai sony dapat diskaun 20% tak salah kalau beli tv sony baru..
amik gambar tv depan belakang tunjuk kat orang sony..
kedai sony je ye.. sengheng hengseng semua tak termasuk..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2018 07:42 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 15-2-2018 01:02 AM
tv zaman ni bukan macam tv peti dulu..
rosak tak yah repair la.. tak berbaloi..
kalau tv sony, gi  ...

kena beli baru lah nampaknya... tapi tempat saya ni tak ada kedai sony...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 09:59 AM | Show all posts
Ada specialist tv bg taw aku

mmg tv lcd led ni jangka hayat 2, 3 tahun je skrin nye

kalo tak depa2 yg tukang repair sume susah cari mkn maa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2018 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 15-2-2018 09:59 AM
Ada specialist tv bg taw aku

mmg tv lcd led ni jangka hayat 2, 3 tahun je skrin nye

KEna cari tv zaman dahulu lah, yg besar gedabak tu.. Ada ke org jual lagi...huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2018 03:21 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 15-2-2018 01:02 AM
tv zaman ni bukan macam tv peti dulu..
rosak tak yah repair la.. tak berbaloi..
kalau tv sony, gi  ...

betui tu kak kejaplawakejapburuk

eh nak tanya, kedai sony kat kl ni kat mana? biasa iolls beli kat kedai letrik biasa je

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2018 03:22 PM | Show all posts
adda001 replied at 15-2-2018 01:46 PM
KEna cari tv zaman dahulu lah, yg besar gedabak tu.. Ada ke org jual lagi...huhuhuhu

tv zaman gedabak ni lama betui tahannya kan, tv mak aku dekat 30 tahun elok lagi, beli je dekoder sambung sb nak tgk elok sikit

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2018 05:58 PM | Show all posts
krustykrab replied at 13-3-2018 03:21 PM
betui tu kak kejaplawakejapburuk

eh nak tanya, kedai sony kat kl ni kat mana? biasa iolls beli  ...

sony store biasa dalam mall.. kat kl i tau kat klcc or curve..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2018 10:10 AM | Show all posts
kalau nak beli baru , baik kau pergi kedai berhampiran dgn rumah, kalau tv ada masalah senang je settle dekat kedai tu~ lagi satu jangan beli mahal mahal sebab tak berbaloi lah kalau bermasalah.
zaman tv sekarang ni pelik sikit, kos repair mahal betul, spare parts tak keluar lagi, warranty tak termasuk komponen yg rosak macam macam hanya sharp bagi insurance 1 tahun je bagi segala kerosakan yg dialami, so kalau beli mahal sgt nanti akhir hayat tv tu pun masuk tong sampah je...

so jaga jaga bila nak beli tv, sebab screen tu memang mudah sgt nak rosak ~
baik pasang cabinet tv bila habis wayang je tutup.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093867s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list