Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
2441
View
30
Reply

[Tempatan] Keluarga mahu NST, BH mohon maaf

[Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-2-2018 11:27 AM | Show all posts |Read mode
Keluarga mahu NST, BH mohon maaf

https://www.malaysiakini.com/news/412195

13 Feb 2018, 9:49 pm      13 Feb 2018, 9:57 pm



Keluarga M Vasanthapiriya mengeluarkan notis tuntutan kepada New Straits Times Press untuk menarik balik dua artikel yang diterbitkan dalam akhbarnya, New Straits Times dan Berita Harian.

Notis itu ditujukan kepada editor kumpulan NST dan wartawan berpangkalan di Pulau Pinang, Shamsul Munir Safini.

Artikel-artikel tersebut bertajuk CCTV footage shows Vasanthapiriya taking iPhone, yang disiarkan di NST dan CCTV rakam pelajar ambil telefon guru, yang diterbitkan di Berita Harian pada 11 Feb.

Kedua-dua artikel melaporkan dakwaan bahawa rakaman CCTV menunjukkan Vasanthapiriya mengambil telefon bimbit gurunya.
Remaja itu sebelum ini dilapor menggantung diri selepas didakwa mencuri telefon bimbit milik gurunya.

Muniandy mengadakan sidang akhbar di Nibong Tebal, Pulau Pinang, sejurus selepas artikel itu disiarkan dan mendesak semua pihak supaya tidak "menjatuhkan reputasi" anak perempuannya yang telah meninggal dunia.

Sementara itu Parmjit Singh yang mewakili R Muniandy berkata anak guamnya "terkejut, marah dan kecewa" apabila membaca artikel yang disiarkan NST.

Parmjit berkata artikel itu mengandungi pembohongan menandangkan Ketua Polis Pulau Pinang Datuk A Thaiveegan memberitahu pemberita bahawa identiti individu yang ditunjukkan dalam rakaman CCTV masih disiasat.

Peguam juga menuntut agar NST menarik segera artikel berkenaan dan membuat permohonan maaf di media cetak dan dalam talian.
"Kami mengharapkan penarikan balik dan permintaan maaf yang sama seperti artikel asal," katanya.

Malaysiakini telah menghubungi editor Yushaimi Yahaya dan Shamsul Munir serta sedang menunggu maklum balas mereka.

Muniandy menemui anak perempuannya tergantung dengan sehelai selendang di biliknya pada 24 Januari.

Remaja itu meninggalkan nota menafikan dakwaan mengambil Iphone milik gurunya.

Dia meninggal dunia seminggu selepas itu pada 4 Februari selepas mengalami kecederaan otak di Hospital Seberang Jaya.
Polis dan Kementerian Pendidikan masih menyiasat kes itu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Bertabahlah
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Editor paper pun mcm lanchow. Tls berita ikut sdp je. Saman jgn x saman.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 11:38 AM | Show all posts
kesiannnn..
cntik jugak budak nyaa...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 12:27 PM | Show all posts
kalau terbukti memang budak tu amik hp cikgu tu, apa pulak nak dipusingnya nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku sokong family tu saman
Siasatan pun xabis lg, memandai je
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
anak dah mati sekurang kurang parent dpt  letak harapan kut dapat buat duit plk.ta' kan nak biar mati katak .
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 01:13 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 14-2-2018 04:27 AM
kalau terbukti memang budak tu amik hp cikgu tu, apa pulak nak dipusingnya nanti..

cofident benar bapak cikki hindu itu yg dlm cctv tu bukan anaknya....walhal polis sedang menyiasat imej yg kabur tersebut...
nanti kalau terbukti itu anaknya, kakak syak bapanya pulak akan membunuh diri kerana kemaluan yg teramat sgt

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 14-2-2018 01:13 PM
cofident benar bapak cikki hindu itu yg dlm cctv tu bukan anaknya....walhal polis sedang menyiasat ...

sampai hati kamu tuduh bapanya akan membunuh diri
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 02:47 PM | Show all posts
Modngengade replied at 14-2-2018 01:13 PM
cofident benar bapak cikki hindu itu yg dlm cctv tu bukan anaknya....walhal polis sedang menyiasat ...



nst saman balik la familynya sampai tinggai spenda

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 03:19 PM | Show all posts
Boleh ke nak menyaman atau keluarkan artikle lain sedangkan kes masih dlm siasatan... jgn nakal sgt tau.... cubit dek mahkamah nanti.... lgi sakit
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 14-2-2018 01:13 PM
cofident benar bapak cikki hindu itu yg dlm cctv tu bukan anaknya....walhal polis sedang menyiasat ...

Dia akan pusing ikut lain lak. Adat manusia mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun pelik nape wartawan tu yakin nak tulis budak tu yg dlihat dlm rakaman cctv padahal cctv x clear n masih dlm siasatan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Saman aje, nanti boleh join club Guan eng, Anuwart, jadi kaya hasil pitenah Nst, BH, utuseks metroseks, kosmo kondom semua tuh
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
erm rajin pulok cakna ank yg dh mati
masa idup tak bawa berubat kat psikiatri
budak2 ni dia ikutjr cakap parents
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Chiki rasa.... bapak dia tu berniat nak buat duit gak tu.... ada plak macha loyer kat belakang tolong perhangat...raya indu lah pasni...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 01:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Cikgu tak check ke beg budak priya tu....
Tak jumpa kan....
Knp beriya iya dia kata priya yg curi....
Klu betul dia curi, mesti ada dlm poket atau beg dia....

Tu aku pelik tu....
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 02:20 AM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 15-2-2018 01:55 AM
Cikgu tak check ke beg budak priya tu....
Tak jumpa kan....
Knp beriya iya dia kata priya yg curi. ...

Pencuri xkn simpan brg diaorg curi dlm beg/poket sdri (kalau dia curi)
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 14-2-2018 12:29 PM
Aku sokong family tu saman
Siasatan pun xabis lg, memandai je

Tapi secara amnya, prinsip undang2 fitnah (defamation) ialah you cannot defame the dead. Orang yang dah mati tak kira mempunyai reputasi yang boleh difitnah dari segi undang2 tort walaupun the memory of the dead can be defamed dlm realiti.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 10:04 AM | Show all posts
minta maaf secara terbuka jelah
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 15-2-2018 02:20 AM
Pencuri xkn simpan brg diaorg curi dlm beg/poket sdri (kalau dia curi)

Kalau ya pun dia curi x kan sampai bunuh diri, paling tidak esok datang sekolah campak je Iphone tu dlm semak bg org jumpa. X der la sampai gantung diri depression sgt sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 12:53 PM | Show all posts
Sebab tu kalau kes dalam siasatan tak perlu gigih nak umum itu ini kang ada pulak kes saman menyaman
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 03:10 PM | Show all posts
anony-mous replied at 15-2-2018 02:20 AM
Pencuri xkn simpan brg diaorg curi dlm beg/poket sdri (kalau dia curi)

Budak 13 tahun Aiman......
Mana le dia blh pikir....
lg pun dia kat sek kan....kat mana dia nk sorok hnphone tu....

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 15-2-2018 07:43 AM
Tapi secara amnya, prinsip undang2 fitnah (defamation) ialah you cannot defame the dead. Orang yan ...

Oh gitu
Tq infonya
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 15-2-2018 03:10 PM
Budak 13 tahun Aiman......
Mana le dia blh pikir....
lg pun dia kat sek kan....kat mana dia nk s ...

Erkk i ada pngalaman masa sek ren lg tau. Org yg mncuri ni pnjg akal. Dlu bdk tu sorok dlm blik air yg xrmai org n kunci
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052064s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list