Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
4896
View
54
Reply

"Harap Kau Tak Dirogol Dalam Penjara,"- Aliff Satar Beri Amaran Keras

[Copy link]

Author: Cari-Amirah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-2-2018 04:40 PM | Show all posts |Read mode
Kes penderaan kanak-kanak makin melampau sejak kebelakangan ini. Zalim sungguh sifat manusia yang dikurniakan akal oleh Tuhan namun berperlakuan lebih terkutuk lagi daripada binatang.


Foto: IG Aliff Satar


Rasa marah ini turut dikongsi oleh Aliff Satar yang mengeji perbuatan kejam seorang anggota tentera yang membunuh anaknya yang berusia 9 tahun, Nur Aina Nabihah pada bulan lalu.

Foto: Hangat.com


Wajah tertuduh telah tersebar di media sosial dan didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan. Perbuatan kejam ini membawa kepada hukuman gantung sampai mati jika disabitkan kesalahan.

Sebaik sahaja wajah pembunuh telah tersebar di akhbar, Aliff Satar mengecam dan memberikan peringatan kepada si pembunuh supaya berjaga-jagalah di dalam penjara jika tidak mahu diliwat oleh banduan lain.


Perumpamaan Dont Drop That Soap When Youre In There tersebut menceritakan tentang seorang lelaki yang berada dalam bilik mandi di penjara menjatuhkan sabun dan kemudian dipaksa membongkok untuk mengutipnya di lantai. Akhirnya mereka tersebut dirogol oleh banduan lain.


Aliff juga menggunakan tanda pagar 'Hentikan Perogol Dalam Rumah' sebagai tanda protes kepada perbuatan yang sangat keji ini dan berharap ianya tidak berlaku lagi.


Foto: IG Aliff Satar


Untuk pengetahuan, adik Aina telah rosak buah pinggang, terkoyak ususnya dan tulang rusuk juga patah hingga membawa kepada kematian akibat didera oleh bapa kandung dan ibu tiri menurut laporan akhbar.


Bapa sepatutnya menjadi pelindung dalam keluarga malangnya bapa pula bersifat lebih hina daripada binatang yang tidak ada akal. Memang patut pun dihukum gantung! - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 04:49 PM | Show all posts
ish..apahal mamat ni sebut2 pasal rogol pula ni....apa kena mengena rogol dgn pendera tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
macamana nak kena rogol
sel dia campur laki puan ke
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok alip , kejap! iolls pun ade baca news ni...setau iolls budak ni kene dera ...biler pulak kene rogol nya......
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena dera lah Aliff

Tapi mungkin dia pesan secara umum
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 13-2-2018 04:49 PM
ish..apahal mamat ni sebut2 pasal rogol pula ni....apa kena mengena rogol dgn pendera tu

Mana ada dia sebut rogol kn? Tajuk porumer je over. Ke i tlepas?
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:00 PM | Show all posts
onexox97 replied at 13-2-2018 04:54 PM
macamana nak kena rogol
sel dia campur laki puan ke

innocent nye kau nyah...
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
she replied at 13-2-2018 04:58 PM
Kena dera lah Aliff

Tapi mungkin dia pesan secara umum

Tapi kot ye pun pesan secara umum, tp kene hati2 , takut alip ni boleh buat org salah faham....org yg tak tau berita , boleh ingat lelaki ni perogol pulak....boleh beri kesan kpd family dia jugak chuolls....kang ade budak2 duk mengejek bapak kau perogol .....
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:03 PM | Show all posts
anony-mous replied at 13-2-2018 04:58 PM
Mana ada dia sebut rogol kn? Tajuk porumer je over. Ke i tlepas?

cuba kau duduk dalam bilik air kau jatuhkan sabun nyah....masa kau pungut sabun tu kau cuba toleh belakang nyah..agak2 thrill tak kau rasa nyah?
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduradura replied at 13-2-2018 05:00 PM
Tapi kot ye pun pesan secara umum, tp kene hati2 , takut alip ni boleh buat org salah faham....org ...

Baiklah

Sob sob sob kenapa ekau reply skolahkan macikkkk...macik bukan Aliff

Huwaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:04 PM | Show all posts
Aduradura replied at 13-2-2018 04:55 PM
Ok alip , kejap! iolls pun ade baca news ni...setau iolls budak ni kene dera ...biler pulak kene rog ...

prison rape lah nyah..kau ni ayat macam bebagus padahal benda macam ni pun tak tahu..ke kau bajet innocent je ni nyah?
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Haritu knp gambar blur, skrg muka jahanam ni dpt tgk..
Harap kau kena liwat hari2 kat penjara
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Aduradura at 13-2-2018 05:09 PM
she replied at 13-2-2018 05:04 PM
Baiklah

Sob sob sob kenapa ekau reply skolahkan macikkkk...macik bukan Aliff


Hahaha, bukanlaaa, iolls nk ckp utk alip la tu...sbb iolls tengok alip siap buat #stopperogoldalamrumah utk post pesalah ni....iolls macam sedih laaaa, walhal budak tu kene dera, takmo la org ingat kene rogol sekalik....maap la iolls teremo yach....
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:09 PM | Show all posts
adoilah forumer tersayang, he didnt say that guy raped his late daughter.  He was pissed at that guy sbb kill anak dia -- refer to as "child killer". Tapi adalah common thing for people to associate, kalau kau dah masuk prison, x kesah la kesalahan kau ape pon, kau kne rogol/liwat dlm tu. Sbb org dlm prison mana ade laki pompuan duk skali, so ngn sesama laki je la.

sekian, for clarification. to forumers kat atas yg mungkin sedikit naive.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Sbnrnya skrg ada kempen awareness #stopperogoldalamrumah ni. Alip ni salah sorang artis yg terlibat. Ada ramai sbnrnya. Tp tula kang x pepasal org igt si pendera ni perogol sekali. Tp idok pon. Alip harap supaya heolss tidak dirogol banduan lain   
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
wutever_blabla replied at 13-2-2018 05:09 PM
adoilah forumer tersayang, he didnt say that guy raped his late daughter.  He was pissed at that guy ...

#StopPerogolDalamRumah tuh ape yg dia maksudkan?????
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduradura replied at 13-2-2018 05:08 PM
Hahaha, bukanlaaa, iolls nk ckp utk alip la tu...sbb iolls tengok alip siap buat #stopperogoldal ...

Baik sayammmmm

Ekekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
tomaz replied at 13-2-2018 05:14 PM
Sbnrnya skrg ada kempen awareness #stopperogoldalamrumah ni. Alip ni salah sorang artis yg terlibat. ...

Oohhhh... ok baru phm....
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Aduradura at 13-2-2018 05:19 PM
tomaz replied at 13-2-2018 05:14 PM
Sbnrnya skrg ada kempen awareness #stopperogoldalamrumah ni. Alip ni salah sorang artis yg terlibat. ...


Khenn, this is my point, pasal hashtag tu, tau laa heolls berkempen , tp jgn main guna je hashtag tu kat mane2 hahaha...boleh misleading kot...

boleh pulekkkk ade forumer lain ingat iolls benak  kakaka...
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduradura replied at 13-2-2018 05:16 PM
Khenn, this is my point, ade forumer lain ingat iolls benak pulekkkkk kakaka...

Hahaha. Baca ayat sabun pon dah tahu maksud khen. Kang tetiba ada pulak yg igt budak tu kena rogol sbb hashtag tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:23 PM | Show all posts
dia maksud kan semua kes kot. tp finally npk pn muka dia. xpyh nk blur sgt muka spesis mcm ni. dia dah pijak anak dia sendiri smpai terkencing kot. sory la nk kesian
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:25 PM | Show all posts
dia lum sum sekali la...ada kes rogol kanak2, bunuh kanak2 lately..
ada kempen lg....
tp yg gmbr tu dia mention child killer je pun...
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:40 PM | Show all posts
mungkin dia bengang dengan child abuse. kes2 macam ni memang tak boleh brain.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:46 PM | Show all posts
dia marah sangat kot sampai menggigil upload status
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
mizruncing replied at 13-2-2018 05:23 PM
dia maksud kan semua kes kot. tp finally npk pn muka dia. xpyh nk blur sgt muka spesis mcm ni. dia d ...

Choi, i kenot imagine, pijak smpai terkencing.....banduan ni bekas tentera khennn.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054885s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list