Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1495
View
31
Reply

"Berpurdah Tapi Terkinja-kinja Di AJL, Takut Mak Nampak Muka Masuk TV Ke?" - Netizen

[Copy link]

Author: Cari-Nurulain       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-2-2018 12:38 PM | Show all posts |Read mode
"Dahlah berpurdah, menari pula di AJL. Tolonglah jangan malukan warga niqabis, penat kami jaga pakaian ni!"

Alamak, kenapa pula tu? Dalam kemeriahan Anugerah Juara Lagu ke-32 (AJL), rupanya ada insiden disebaliknya yang mencetuskan kemarahan orang ramai.



Foto: Youtube



Tindakan beberapa penonton wanita terkinja-kinja di majlis berkenaan menjadi bahan kecaman di laman sosial.

Lebih memalukan, terselit seorang wanita berpurdah dalam kelompok itu! Apa lagi, naik minyak lah warga siber sekalian.


Tak malu ke!?







Wanita itu kelihatan begitu teruja hingga timbul spekulasi dia berpurdah kerana ingin menyembunyikan identitinya, mungkin kerana segan dikenali jika mukanya 'masuk TV'.

Yalah, mana tahu mungkin dia hadir ke majlis berkenaan tanpa izin orang tua terlebih dahulu.



Kerana nila setitik, rosak susu sebelangan

Foto: Twitter




Aduhai, macam-macam kerenah peminat ya. Apapun, janganlah disebabkan dia seorang, habis semua wanita berpurdah lain dipandang serong. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan pakai purdah kat luar tu..saja cover sbb takut org kenal..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 01:03 PM | Show all posts
memang ada ye.. ingatkan mata i yang kelabu..
i pun agree minah tu bukan berniqab pun kat luar..
kalau ye berniqab pun only nak berfashion atau muka tak lawa..
tengok baju dengan tudung ketat mencekak je..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 01:23 PM | Show all posts
Tujuan purdah memang supaya tak dikenali tujuan keselamatan.



Jadi memang betul pakai purdah menari.
Jangan kolot sangat sampai menari pun tak boleh.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Niqabiss yg lain pun takyah la galak buat video makeup konon2 walaupun berniqab still mata & kening perlu dimakeup sempurna..belum lagi selfie & berootd caption islamik..

Jagalah sikit adab berniqab tu ye niqabis..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 01:36 PM | Show all posts
Aku rasa either parent atau boyfriend dia tak bagi pegi tapi hadap nak pergi so dia pun tau camera akan attack kat penonton2 yg menginjer.. so tutup la muka dik...
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 01:57 PM | Show all posts
tu nak cover muka je pun..klu niqabis habis balut satu badan then takde nak pegi ajl bagai..bagi aku, aku prefer lagi pakai topeng muka ala2 korean tu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 02:07 PM | Show all posts
hmmm...aku speku ada kurap tumbuh kat muka
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 02:10 PM | Show all posts
pakai la mask  ke buruk naw rupa gitu terkinja
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 02:21 PM | Show all posts
time lagu ape dia ni menari? nk tgk jgk..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 02:25 PM | Show all posts
double standard
pakai jilbab xleh terkinja kinja joget
abis klu teringin nk berdansa kne pakai mini skirt/ legging la?
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 02:26 PM | Show all posts
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Ni pakai niqab masa tu je ni.  True niqabis,  AJL pun dorang tak follow daa.  
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
gedik plak..pakai purdah tp terhegeh2 tgk ajl
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse: Niqabiss yg lain pun takyah la galak buat video makeup konon2 walaupun berniqab still mata & kening perlu dimakeup sempurna..belum lagi selfie & b ...

setuju sesangat!! Lagi satu,xyah pakai niqab y berkaler2 striking sgt,berfesyen2 lak purdah tu..malu wehhh..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 13-2-2018 02:25 PM
double standard
pakai jilbab xleh terkinja kinja joget
abis klu teringin nk berdansa kne pakai min ...

Tujuan pakai purdah tu apa ye? Decency kan. Kalau dah terkinja-kinja macam tu mana decency nya? Nak elak pandangan orang yang tak elok, kalau buat perangai tu bukan ke menarik perhatian? Kan dah contradict dgn tujuan asal pakai niqab tu sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:12 PM | Show all posts
aku rasa niqab nie patut di banned...sbb seolah2 mcm mask..

nanti ada pulak org guna niqab utk menyeluk saku dan buat aktiviti yg terlarang.. muka pun tak nampak kan?
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:19 PM | Show all posts
so, sapekah pemiliknya. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:53 PM | Show all posts
lahh kalau setakat nak tutup muka taknak org kenal baik pakai topeng hello kitty je.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
ninjago replied at 13-2-2018 03:53 PM
lahh kalau setakat nak tutup muka taknak org kenal baik pakai topeng hello kitty je.

Betul.

Jg la maruah niqabis lain yg jaga pergaulannya.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 13-2-2018 01:32 PM
Niqabiss yg lain pun takyah la galak buat video makeup konon2 walaupun berniqab still mata & kening  ...

Aah ada cmtu kt friendlist fb aku. Mmg suka melawa.. Founder jamu. Baru2 ni je pakai purdah. Purdah dan jubah dia cantik2 plak niqab dia mcm tergulung2 berfesyen dan kaler terang2 bukan hitam je. Ok tu xjadi masalah sgt..
Yang xleh belah tu.. Klu selfie mata tetap mcm mnggoda.. Ala2 kuyu.. Kira berhias la jgk mata dan kening tu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:22 PM | Show all posts
perhimpunan manusia dan syaitan....selari dan sehati...
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
leylapple replied at 13-2-2018 03:12 PM
aku rasa niqab nie patut di banned...sbb seolah2 mcm mask..

nanti ada pulak org guna niqab utk me ...

Dah ada pun mod.
Banyak juga kes yang case curi handbag duit orang kat surau shopping mall?
Rupa- rupanya lelaki.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Xpeliklah skang zaman berpurdah pon leh make up.. aku tgk kat ig siap ber eyeshdaow lagik, aku yg xpkai purdah pon xpkai eyeshadow.. ntahpape skang ni org berpurdah ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Purdah ni budaya arab.

ada beza budaya arab dan budaya islam.

bnykn tgk ceramah dr maza kat utube yer
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu msa kat kolej...ada lecturer baru grad dari obesi...ajar akaun...dia ckp dia x bg ank dia tgok tv sbb hiburan melalaikan bla bla bla.
Tp part pling best..dia la satu2 nye lecturer yg rajin umpat lecturer lain depan student.
Agak2 nk start ngumpat tu..dia bukak la tutup muka dia tu. Bila da abes ngumpat...tutup balik.
Kami semua igt lecturer ni cun la...sekali dagu dia sejenis mcm chef wan yg style suka sniff sniff guna dagu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051032s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list