Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
782
View
10
Reply

Sofi Jikan Mengaku Tak Bersalah Masukkan Dadah

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-2-2018 11:49 AM | Show all posts |Read mode
Pelakon Sofi Jikan mengaku tidak bersalah memasukkan dadah jenis 11-nor-delta-9-tetrahydrocannabinol-9-carboxylic acid (THC), minggu lalu.




Foto: BH Online




BH Online melaporkan, Mohamad Shoffi Jikan, 48, kebih mesra disapa Sofi membuat pengakuan itu di Mahkamah Majistret Petaling Jaya hari ini selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Nurulhuda Zakariya.


"Saya tidak mengaku bersalah dan minta dibicarakan," katanya ketika prosiding.


Sofi didakwa menggunakan dadah jenis 11-nor-delta-9-tetrahydro cannabinol-9-carboxylic acid (THC) di Pejabat Narkotik Ibu Pejabat Polis Daerah Petaling Jaya pada jam 11.15 malam, 6 Februari lalu.




Foto: Kosmo!




Mangikut laporan, Sofi didakwa mengikut Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya yang membawa hukuman penjara maksimum dua tahun atau denda RM5,000 atau kedua-duanya jika sabit kesalahan.


Sofi dibenarkan ikat jamin RM3,000 dengan seorang penjamin dan kes akan dibicara semula pada 14 Mac hadapan. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari ni ke bicara..Dah tertinggal track
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Gambar Sofi Jikan kat atas tu kemas dan rapi
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 12:35 PM | Show all posts
Elok sambung thread ni kat board gossip je
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 12:37 PM | Show all posts
elok juga s0fi jikan buat laporan yg  dia pun di beri dadah tanpa sedar...ke guana?
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 12:42 PM | Show all posts
espri6006 replied at 13-2-2018 12:37 PM
elok juga s0fi jikan buat laporan yg  dia pun di beri dadah tanpa sedar...ke guana?

kira cenggini la...masing2 tak tau yg masing2 dah spiked minuman masing2

elok gak tu, pusing2 semua sekali kena

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 01:18 PM | Show all posts
oh betul juga tu... pusing2 balik semua org kena.. dah senang
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 02:30 PM | Show all posts
shark mane?
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:16 PM | Show all posts
buruknyer dia ni...who are yusss?
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 04:28 PM | Show all posts
hmmmm....tidola
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 04:42 PM | Show all posts
busuk lah ko
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049843s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list