Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
4835
View
71
Reply

[Tempatan] susu dutchlady pulak jadi bahan tiruan??

[Copy link]

Author: missyqaldina       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-2-2018 11:52 AM | Show all posts |Read mode
Edited by missyqaldina at 12-2-2018 11:54 AM



banyak gak baca kes dkt fb anak2 dorang mengalami simptom yang sama...
27752004_1429331950529579_6656523906355166870_n.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2018 11:56 AM | Show all posts
Edited by missyqaldina at 12-2-2018 11:59 AM

27657074_545178009201687_5007277570626018977_n.jpg

Risau betul lah dh lah stock baru jer beli kt 99 speedmart bkn harga promosi..cod sama plak yg dutch lady keluarkn kenyataan.. beli 4 pax dh guna 1 pax,, baby cirit ada ruam merah kt tengkok selsema x hilang demam dh ok...igt biasa jer sbb musim skrg smp lh tgk ni.
Dutch Lady Malaysia ingin memaklumkan bahawa siasatan lanjut sedang dijalankan berhubung laporan pelanggan yang melibatkan produk Dutch Lady Curious (900g) pada 7 Februari 2018. Kami memberi jaminan berterusan bahawa kesihatan dan kesejahteraan pelanggan adalah suatu keutamaan. Kami memandang berat perkara ini dan melancarkan semakan terperinci sejurus selepas menerima laporan tersebut.
Selaras dengan prosedur syarikat, sampel produk berkenaan telah diterima daripada pelanggan dan dihantar ke makmal syarikat dan juga pusat pengujian luaran yang diiktiraf bagi pengesahan selanjutnya. Proses pengesahan ini juga melibatkan sampel rawak daripada produk yang sama.
Sehingga kini, kami tidak mendapati sebarang masalah dalam proses pengeluaran bagi kelompok produk berkenaan.
Kami berusaha untuk meredakan segala kebimbangan pelanggan sementara menunggu keputusan siasatan. Berikut adalah maklumat nombor kelompok bagi produk seperti yang dilaporkan:
Produk: Dutch Lady Curious (900g), nombor kelompok 1023C7WA .
(Nota: Sila rujuk nombor kelompok penuh yang mempunyai 8 digit berserta gambar di bawah)
Sekiranya anda khuatir setelah membeli produk dengan nombor kelompok tersebut, anda dinasihatkan supaya tidak menggunakannya sebagai langkah berjaga-jaga sehingga siasatan penuh diselesaikan dalam masa beberapa hari.
Bagi sebarang pertanyaan, sila hubungi khidmat pelanggan Dutch Lady menerusi talian 1800-88-1191 atau emel kepada dutchladycareline@frieslandcampina.com.
copy paste


Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahaii moga cepat sihat si kecil..lemah rasa tengok baby sakit.

To yang duk buat susu tiruan ni semua..moga kena musibah yang paling dahsyat. Duit punya pasal sanggup aniaya anak2 kecil. May you rot in hell.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 12:29 PM | Show all posts
mcmcna dia tau najis anak dia pahit eh? takkan dia rasa kot...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 12:37 PM | Show all posts
aduiii risaunya. mcm mane nk tau susu tu fake
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak i pun minum susu ni flavor kurma 4-6 years
I beli kat giant

Diorang kata yang effected tu susu dutch lady biasa 6-12 bulan
Aduuuhaiiii
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 12:57 PM | Show all posts
Patut la anak aku 2,3 minggu ni tak berapa nak minum susu dutchlady dia.. pastu naik ruam kat paha..kalau betui, memang lahanat sapa yang buat..

dulu, tipu beras jasmine... tepung gandum cap sauh..la ni susu baby pulak..
Apa nak jadi ngan Meleysia ni? melingkup...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduhai..sana cni fake
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:16 PM | Show all posts
gilaa laa wehhh makanan bebudak kecik kot..
sampai naik ruam demam cirit birit bagai..
knp laa nak dianiaya bebudak kecik tu semua?
smp air pun masuk kot kaki..
x rasa bdosa ke buat mcm neh kat bebudak..

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak aku mnum yg ni jugak..dah lamaaaa..sedari bb lagi..so far syukur x dak apa2 jadi..kuat minum lg ada laa..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
MyNameIsIris replied at 12-2-2018 12:54 PM
Anak i pun minum susu ni flavor kurma 4-6 years
I beli kat giant


ada ye dutch lady kurma?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
baru je beli susu ni 2-4 rm19++ kat mydin
tapi belum cek barcod
setakat ni ok je
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:55 PM | Show all posts

eh eh silappppp....
MADU
confident je taip kurma
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
MyNameIsIris replied at 12-2-2018 01:55 PM
eh eh silappppp....
MADU
confident je taip kurma

tu lah rasa pelik
kurma ni dugro rasanya ada
biasa dutch lady ni sy beli yg biasa je
yg coklat x suka beli manis
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang, kalu dh seharian anak tu cirit birit, bwk la pg hospital jgn dibiarkan smpai 2-3 ari.. boleh dehydrated anak lead to death tau.. iols ade pengalaman anak muntah and cirit.. terus bwk g spital.. jangan la biar.. atleast tgk sehari tu.. kalu sejam skali tu pon dh byk bg aku.. sbb perut bby kn kecik.. sian dia.. jgn la bwk g klinik je.. luka bontot dia tu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:22 PM | Show all posts
la...dutch lady punya brand kan terkenal..
takkan tercemar
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:22 PM | Show all posts
Kesian bayi2 ni andaikata susu tersebut memang fake....
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
tekken replied at 12-2-2018 02:22 PM
la...dutch lady punya brand kan terkenal..
takkan tercemar

Yg sbelum ni lg femes. Pon ada tiruan. So xheran la dutch baby boleh ada. Malaysia mmg xstrict bab makanan ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:28 PM | Show all posts
mzzenma replied at 12-2-2018 12:23 PM
Alahaii moga cepat sihat si kecil..lemah rasa tengok baby sakit.

To yang duk buat susu tiruan ni  ...

setuju uols.. semoga deols diberi musibah seteruk2nya.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Either tercemar atau tiruan
Jilake kalai.tiruan
Iols.teringat susu yg kt jepun sampai.ramai baby cacat n mati tu
Eeee..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:42 PM | Show all posts
ade baca kt fb anak diorg siap najis berdarah. aduii sian anak2 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:51 PM | Show all posts
anony-mous replied at 12-2-2018 02:27 PM
Yg sbelum ni lg femes. Pon ada tiruan. So xheran la dutch baby boleh ada. Malaysia mmg xstrict bab ...

seb baik la children minum susu biasa je
tp tu la..apa2 pun kena hati2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2018 03:34 PM | Show all posts
Edited by missyqaldina at 12-2-2018 03:37 PM
mizruncing replied at 12-2-2018 12:37 PM
aduiii risaunya. mcm mane nk tau susu tu fake



27867005_1779622388737842_4426614383416644176_n.jpg
27858801_1779622212071193_300074399469073962_n.jpg

Kecoh pasal susu dutch baby 6-12 kod 102 punye simptom muntah2 cirit birit ruam..
Terlanjur ade 1 pack susu 102 selamat x bg ammar minum dulu..
Ammar pon minum susu ni,td tgk kod beza 101 dgn kod 102 memg jauh beza..
Ni jan share ea,beza kod susu 101 (ori) 102 (copy)
Warna beza biru dy kalu tgk bebetul..
Ejaan kalsium dgn calcium pon beza..
Made from pon berbeza..
Selamat dpt kenalpasti awal2
Semoga anak kite terhindar yg bukan2...
Balik umah tgk pack susu memasing...
#copypaste


Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 03:52 PM | Show all posts
Susu yang anak saya minum.Aduh takutnya kalau jadi apa apa.Setakat ni masih ok
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 04:46 PM | Show all posts
cirit banyak hari pun masih bagi susu ke
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061613s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list