Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
4928
View
101
Reply

[Tempatan] [NST] - polis jumpa bukti CCTV pelajar bunuh diri ambil iphone 6?

[Copy link]

Author: anony-mous    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-2-2018 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
783C8E7B-168C-4C46-B25E-8080946211F1.png 783C8E7B-168C-4C46-B25E-8080946211F1.png 783C8E7B-168C-4C46-B25E-8080946211F1.png
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2018 11:52 PM | Show all posts
video besi berani tak boleh dipercayai
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2018 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
i baca jugak tadi..plot twist chuols
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2018 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 11-2-2018 11:54 PM
i baca jugak tadi..plot twist chuols

Itu la. So mana yg betul uol? Ni ckp jumpa bukti cctv plak dah
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 12-2-2018 12:09 AM
Itu la. So mana yg betul uol? Ni ckp jumpa bukti cctv plak dah

yang cakap jumpa kat kedai makan haritu camne pulak
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 12-2-2018 12:09 AM
Itu la. So mana yg betul uol? Ni ckp jumpa bukti cctv plak dah

mmg dari mula dah ada cctv ni bro.. tu yg cikgu berani tuduh dia.. tap cctv xclear nampak belakang student rambut pnjg yg amik.. cikgu pegang bdk ni sebab kebetulan ari yg sama dia offer nak tlg angkat buku ke bilik cikgu.. kalo ko gali balik news masa mula2 kluar kes ni mmg ko akan jumpa reporter mention pasal cctv
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 12-2-2018 12:11 AM
yang cakap jumpa kat kedai makan haritu camne pulak

kan polis dah kuar statement xde jumpa lg hp.. citer jumpa kat kedai mkn gosip acik bawang
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
mogey replied at 12-2-2018 12:18 AM
kan polis dah kuar statement xde jumpa lg hp.. citer jumpa kat kedai mkn gosip acik bawang

owh yeke chuols..meols tak update sangat citer ni lepas budak tu meninggal
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 12-2-2018 12:09 AM
Itu la. So mana yg betul uol? Ni ckp jumpa bukti cctv plak dah

https://kisahdunia.com/2018/01/28/saya-tak-curi-telefon-bimbit-cikgu-rasa-kecewa-dituduh-mencuri-oleh-guru-sendiripelajar-nekad-mahu-gantung-diri/amp/
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2018 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 12-2-2018 12:11 AM
yang cakap jumpa kat kedai makan haritu camne pulak

YG tu i pon xpurcaya sgt. 50-50 gituh sb xde klau berita & fb pon xde. Tp bila i tnya kat benang sbelum ni, diaorg ckp sb cekgu tu xnk mengaku
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2018 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
mogey replied at 12-2-2018 12:17 AM
mmg dari mula dah ada cctv ni bro.. tu yg cikgu berani tuduh dia.. tap cctv xclear nampak belakang ...

Ye i tau part cctv ni crita asal. Tp kn rmai ckp cuma nmpk bdk ni letak buku je. So atas sb dia ada kat blik guru, sb tu dia kene tuduh. Xde mentioned part dia betul2 ambik. Skg teringin nak tgk clearly budak tu ambik. Wpon dia dah mati (slh sdri klau kes ni betul) polis patut buat statement mmg betul bdk ni ambik. Sb dah teruk jgk cikgu tu kena wpon part torture tu slh cikgu
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 12-2-2018 12:41 AM
YG tu i pon xpurcaya sgt. 50-50 gituh sb xde klau berita & fb pon xde. Tp bila i tnya kat benang s ...

tak sabar nak tunggu statement dari family budak tu pulak kalau betul ada bukti cctv..sebab family budak tu ala2 nak tuntut pembelaan bagai
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:10 AM | Show all posts
MeghanK replied at 12-2-2018 12:11 AM
yang cakap jumpa kat kedai makan haritu camne pulak

yg ni aku ada terbaca somewhere x betul.

lanchow mana la yg start sebar berita x btl ni dulu.


Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 12-2-2018 01:10 AM
yg ni aku ada terbaca somewhere x betul.

lanchow mana la yg start sebar berita x btl ni dulu.

bukan family budak ni ke yang cakap dah jumpa hp tu..
yenna yenni ni tau la spin dorang macam mana kan..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 12-2-2018 01:10 AM
yg ni aku ada terbaca somewhere x betul.

lanchow mana la yg start sebar berita x btl ni dulu.

i baru tau tak betul, forumer kat atas bgtau..
panjang lagi citer ni..cikgu tu mungkin dah rasa syukur sikit
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:15 AM | Show all posts
MeghanK replied at 12-2-2018 12:45 AM
tak sabar nak tunggu statement dari family budak tu pulak kalau betul ada bukti cctv..sebab family ...

family dia pun mana tau mendiang ada curi ke x.

tp as usual justice concept seseorang tu x bleh dikatakan bersalah selagi tade bukti.

cikgu tu plk kalo tade bukti mn blh senang2 tuduh si polan tu mencuri.

syak boleh, tuduh x boleh.

mendiang pun salah jgk, yg pg bunuh diri sapa suruh, tade sapa suruh pun.

kalo ikutkan kes bunuh diri ni buang masa polis je nak layan.

ramai lg kes org yg kena bunuh blm mendapat siasatan/pembelaan yg sewajarnya.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2018 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 12-2-2018 01:13 AM
bukan family budak ni ke yang cakap dah jumpa hp tu..
yenna yenni ni tau la spin dorang macam man ...

INGTkn yenni sama yenni xde spin spin crita so benar lah pepatah ckp klau jumpa ular vs yenni, sila bunuh yenni dlu
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 12-2-2018 01:15 AM
INGTkn yenni sama yenni xde spin spin crita  so benar lah pepatah ckp klau jumpa ular vs yenni,  ...

dorang sama dorang lagi la tak boleh kalah.. tahap sekali bukak mulut klcc pun boleh tumbang
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:18 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 12-2-2018 01:13 AM
bukan family budak ni ke yang cakap dah jumpa hp tu..
yenna yenni ni tau la spin dorang macam man ...

tu ler.
kalo dah tau org sebar berita x betul ni patut dah senang keje polis.


kes bunuh diri 1 hal, tp kes sebar maklumat palsu ni pun 1 hal jgk.

x phm knp polis blh tutup mata dgn org yg terang2an sebar maklumat x btl.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:50 AM | Show all posts
Edited by tanakkampung1x at 12-2-2018 01:51 AM



Kalau nampak jelas dia dlm cctv, kenapa tak tunjuk ja video kepada dia daripada kurung sampai 5 jam dalam bilik?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 08:15 AM | Show all posts
ok plot twist

kita tunggu sampai polis betul2 kasi setel

kluarga si mati nak tuntut bela

cikgu tu dah teruk kena maki sumpah seranah

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 08:30 AM | Show all posts
'Student had record of self-harm

PETALING JAYA: Form Two student M. Vasanthapiriya, who died after a suicide attempt over a phone theft allegation, had slit her wrist two years ago.

According to a counsellor's report, Vasanthapiriya's family was advised to seek medical help for the Sekolah Menengah Kebangsaan Methodist Nibong Tebal student, who died on Feb 1.

The report bore a family member's signature and two teachers as witnesses.

When asked on the matter, Deputy Education Minister Datuk P. Kamalanathan said he had been told that the student had slit her wrist in 2016, and the report had been submitted to the police for investigation.


"Yes, in 2016, she cut her wrist," he said, adding the student's family did not proceed with the counsellor's suggestion.

He also confirmed the report had been given to the police.

"On the state education department's report, we are not able to share it because of police investigations," Kamalanathan told theSun at the 40th Southeast Asia Forensics Tournament at the International School of Kuala Lumpur, in Ampang.

"The only mistake the teacher made was sending the student from the school to a friend's house which is not her job," he said, adding that he had not seen the report himself.

When asked if the teachers involved in the case will be moved to another school as they had received threats, Kamalanathan said: "I think we'll have to go through the final police report first because their investigation will encompass a lot as it will go beyond the school.

"Our investigation is on the school, so we are also waiting for the final police report. Based on that, we'll be able to take the next course of action."

It was learnt that the teacher at the centre of the controversy had invited three fellow teachers to help her deal with the missing smartphone.

They had called the deceased into a counselling room for questioning, which allegedly lasted a few hours.


The school's parent-teacher association is helping authorities to find a solution to the situation, which has turned toxic due to the cross-accusations between various parties.

However, Vasanthapiriya's father, R. Muniandy, refuted claims that his daughter had a mental health problem, denying that she had attempted suicide previously.

"My child was a normal kid and as a parent I would have known if she was facing any mental health issues," he said.


On Feb 1, Vasanthapiriya, died after a seven-day coma following an attempt to commit suicide by hanging herself in a room in her house after being accused of stealing a teachers' handphone on Jan 24.

http://m.thesundaily.my/node/525581?utm_co...campaign=buffer


daripada berita diatas,
1. budak perempuan tu pernah cuba bunuh diri sebelum ni dengan toreh pergelangan tangan..
2. cikgu kaunseling ada rekod pasai benda ni...  parents dinasihatkan supaya bawak anak jumpak doktor,tapi tak pi..
3. bapa budak ni tak mengaku kata anaknya ada masalah mental, walaupun ditunjuk bukti oleh cikgu kaunseling
4.budak ni dibawa ke bilik kaunseling untuk disiasat
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 08:33 AM | Show all posts
Pulak dah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Rakaman CCTV tu mmg ada, dah lama dah, sejak awal cerita lagi, tp cuma nampak budak tu keluar dari bilik guru, blm ada bukti dia yg amik, kalau nampak budak ni yg amik, kes ni dah selesai dah....apa yg TT nak sebenarnya?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
nampak sangat melayu mudah lupa sebab.......... (mungkin sebab kuat mengata kat ig dan fb dan porem)? ne semua memang dah ada dalam artikel asal, termasuk bab mental.. acah2 nak plot twist ke? kecuali yg kerat tangan.. teacher2 dia memang ada bagi subtle hint suh check record budak ne sebab budak ne sesuatuhhhh.. terbukti la budak ne memang sesuatu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051959s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list