Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
9565
View
174
Reply

Ibu Sufi Rashid Menggelar Anaknya Munafik, Kafir!

[Copy link]

Author: Cari-suzy       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-2-2018 01:02 PM | Show all posts |Read mode

Hubungan kekeluargaan antara Sufi Rashid dan ibunya dilihat semakin buruk biarpun dikhabarkan telah berbaik pada September tahun lalu.


Melalui akaun laman sosialnya, ibu kepada juara Akademi Fantasia 2015 itu telah memuat naik satu status dan memberikan gelaran 'kafirun' dan 'munafik' kepada seseorang yang dipercayai ditujukan kepada Sufi.










Menurut temubual oleh akhbar online mStar, Sufi menyatakan dia terlaau sibuk sehingga tidak mengetahui dan mengambil tahu mengenai posting ibunya itu.


Saya tidak tahu, saya tidak sedar dan saya tidak pernah dengar pun. Saya sentiasa sibuk. Mungkin sebab  saya artis, semua orang bercakap tentang saya.

Saya tidak tahu mengenai muatnaik tersebut, demi Allah. Saya sibuk mencari rezeki. Tetapi apabila ada kontroversi begini saya malas mahu ambil tahu.




Dia juga menafikan hubungan dia dan ibunya bermasalah. Sufi juga menyatakan dia ada menghubungi ibunya ketika kunjungannya ke Singapura baru-baru ini.

Saya ada balik ke Singapura baru-baru ini. Cuma sempat berada sehari di sana.

"Saya ada hubungi ibu tetapi dia tidak membalas mungkin kerana sibuk. Hubungan kami baik, tidak teruk seperti yang digambarkan.

Mungkin ada orang lain yang cuba mempertikaikan ibu saya, mencari pasal dan kongsikan keburukan ibu saya, jelas Sufi.




Manakala apabila ditanya tentang tuduhan ibunya itu, Sufi memberikan kenyataan berikut.


Teruskanlah menuduh saya kalau rasakan ianya betul. Saya duduk dengan siapa adalah antara saya dengan Tuhan. Kalau ada yang buat andaian, teruskan. Saya tahu apa yang saya lakukan. Apa saja yang saya buat, itu antara saya dengan Tuhan. Tiada kena-mengena dengan sesiapa.

"Mungkin orang yang memuat naik perkara tersebut inginkan perhatian kerana telah lama tidak mendapat perhatian. Saya tidak akan beri perhatian pada posting tersebut kerana saya sudah besar. Semua artis akan hadapi perkara ini. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak jenis apa ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:13 PM | Show all posts
sufi pun macam tak pedulikan mak dia
memasing xnak kalah & mengalah
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Airing dirty laundry family sendiri di publik sudah menjadi lumrah ya sekarang ni? Nipisnya ikatan kekeluargaan...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
mak spesis neraka.....
motif doa buruk2 utk anak sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:22 PM | Show all posts
makcik, saya tau makcik dah takde outlet nak dapatkan perhatian anak makcik...  but, by doing this will never benefit you makcik...  malu la makcik...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Kejadah apa perangai mak mcm ni.. bodo piang punya mak.. mak anjing lg mulia dari betina bodo ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak sufi ni memang dari dulu begini kan. Ini berdasarkan tajuk-tajuk benang sufi di forum ni juga.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:23 PM | Show all posts
tak habis2 mak dia ni
malu dapat mak macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Ibu yang suka menghina anak secara terang-terangan, janganlah menagih simpati bila anak dah merajuk tak peduli. Menegur itu sudah semestinya boleh, tapi perlukah sampai jatuhkan label munafik dan kafir?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
the original acik pprt from sembawang singapork
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
" Saya duduk dengan siapa adalah antara saya dengan Tuhan"....dah keluar statement gini lagilah buat orang nak speku.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:31 PM | Show all posts
mak sufi ni mmg species nerako, mak yang sayang anak tak begini walau anaknya salah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:33 PM | Show all posts
bukan kersi sufi nih memang dah merajuk ngan mak dia......

nih bukan kali pertama mak dia dok buruk2kan dia dan tak percaya pada dia....

since dari kes dia kena cabul ngan pak tiri kunyit bantut tuh, pastu kes kononnyer dia tak tolong mak dia lepas dah menang AF, pastuh sambung ngan citer mak dia dok buruk-burukkan dia......... tapi aku tgk si sufi nih selagi boleh cuba nak tutup lagi lar..... tapi klu dah mak dia sendiri dok tak berenti nak membawang, mcm mana anak nak cover lagik..... nih memang peel MBNU (MommyBaruNakUp) ker?????
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:36 PM | Show all posts
singaporean kan nyah? what do you expect bak kata mak hayam ogy daud saadiah...kena sebut nama mak bapak mak hayam ogy kalau tak dia meroyan...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:37 PM | Show all posts
dubidubii replied at 8-2-2018 01:31 PM
mak sufi ni mmg species nerako, mak yang sayang anak tak begini walau anaknya salah.

tah2 bukan mak kandung tak nyah?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:38 PM | Show all posts
Mak sufi ni Ada mental disorder ke atau sejenis Mak yang pentingkn diri dan tak sayang anak?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:43 PM | Show all posts
Kau lg elok tak payah membiak lah mokcik. Ko igt ko lahirkan dia so ko berhak segalanya ke atas anak ko? Anak ko tu kalau dibagi pilihan nak lahir / wujud kt dunia dengan beribukan kau pun I rasa koserrrr dia nak lahir, dia lg prefer tak payah wujud dalam dunia........ tapi, takde pilihan, ko yg bawak dia ke dunia, lepastu ko mcm setan pefeeling Tuhan nak kafirkan org.. kimak punya mak
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:45 PM | Show all posts
mak pe ni? nyumpah anak............................
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingat anak tak boleh terasa hati dengan mak ke? Sufi ni pun mesti jauh hati sgt dgn mak dia. Mulut subhanallah
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:53 PM | Show all posts
He is not that innocent.. tapi dia pandai cover kejahatan dia.. & dia tak buruk kan mak dia

mak pulak marah anak buat tak baik.. yang silap nya di hebohkan di facebook..

si mak one minute boleh post video zikir.. video agama.. gambar bersuka-ria dengan girlfriends..

another minute post sumpah anak..

aku baca aku yang malu
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:54 PM | Show all posts
Kesian Sufi dapat ibu macam ni.. Ibarat nak abaikan tapi dialah ibu, nak ambil peduli tapi diri sendiri yg terseksa mentally agaknya. Bersabarlah Sufi
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak yg mengandungkan dan melahirkan dia kah yg sumpah seranah anak sebegitu rupa
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang kuat maki hamun mak dia ni. Seram tengok. Kata2 tu boleh jadi doa makcik
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
edoraixora replied at 8-2-2018 01:13 PM
sufi pun macam tak pedulikan mak dia
memasing xnak kalah & mengalah

mmg patut ignore je betina babi sangkak batang tu!
.
ade ke anak claim kena liwat ngan bapa tiri si betina ni lebih percayakan jantan sangkak dari anak sendiri?! Gerammmnyaa!
.
dia ingat kalau benda tu x betul si sufi ni yg dah bergelar artis nak come out n speak up? dia speak up pun lepas kes seorang lagi artis laki minor yg kena ngan jantan babi tu.
.
ni mmg sejenis betina babi yg xlayak jadi mak! kalau i jumpa depan2, i tampar je makcik babi ni biar sedar diri
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054031s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list