Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
60897
View
2466
Reply

KPOP GROUP SURVIVAL SHOWS [PD101, The Unit, Mix9 etc] RANK 3

 Close [Copy link]

Author: syue86       Show all posts   Read mode

Post time 5-2-2018 03:06 PM | Show all posts
nisalee replied at 5-2-2018 02:56 PM
Feeldog dah jadi President utk bdk2 pendek dalam The Unit..  ahli pon boleh tahan ramai.. Hahahh ...

Pendek2 heouls pon dapat girlfriend letops...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 03:23 PM | Show all posts
nisalee replied at 5-2-2018 01:48 PM
Tapi confirm future group utk Daniel/jihoon ni akan meletup sbb diaorg ni dah ada stable fandom wa ...

fandom diorang memang gerenti letops kebaboom. cuma haruslah akgae fans yang mendonia nanti. nak2 si jihoon tu, nengok trainees maroo yang lain semua sendu jah tambah lagi ada si bully han jongyeon tu.
daniel kalau kena buat group ngan MMO boys yang lain maybe lama-kelamaan okay kot, since personality masing2 fun n masing2 ada rupa gak di samping pandai compose lagu. cumanya MMO kena kebal sikit la. jangan ikut sangat dengan akgae fans ni, diorang baru attack comment section dah terkucil2 dalam seluar macam time final pd101 aritu
dak haknyeon tu betul tenggelam habis kan. kalau tengok kat twitter ke mana2 banyak orang dok ngefans ke kevin. tapi iols pon kekadang takleh beza muka diorang, styling terlalu sama.
n iols baru perasan muka haknyeon lebih kurang muka jungwoo nct jugak.

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 03:28 PM | Show all posts
nisalee replied at 5-2-2018 01:54 PM
Iols sedih betol tengok Kanto.. Sebelah kaki je nak masok final..  belom jumpa lagi rapper mcm K ...

kanto boleh feature untuk penyanyi lain gak, buat la cam dynamic duo or zico tu. kalau kena gaya memang boleh laku la.
tapi zico pon genius gak bagi iols, lagu heols walaupun takde featuring mana2 penyanyi pon boleh laku gak. iols lagi suka rap heols dari RM.

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
azimodin replied at 5-2-2018 03:06 PM
Pendek2 heouls pon dapat girlfriend letops...

Huntunglaa Bora.. Iols bersyukur sgt Feeldog xde akgaes walaupon dia tengah meletop-letop.. Maybe fans pon sedar diri kalau nak compare dgn Bora..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Telolet replied at 5-2-2018 03:23 PM
fandom diorang memang gerenti letops kebaboom. cuma haruslah akgae fans yang mendonia nanti. nak2  ...

Haah kan..The Boyz tu dah mcm kembar je masing2 sampai confuse kdg2.dah la ramai member.. Akgaes ni kdg over sgt.. Lain orang lain preference dia. Baru komen kata Daniel tu naik sbb fans jah, akgaes dah mula serang bertubi2 ajak geng.. Mcm citer Drinking Solo tu, abis di CSI orang tu sampai g belasah Key yg sekeping tu..

Jihoon tu sebenarnya apa position dia eh dalam group??iols tanya jujur tau sbb kalau rapper, most lines bg dekat LinLin x pon Woojin.. Sub vocal pulak iols boleh she suara dak Ong/Baejin/Jisung.. Ke dia byk utk layering lead vocal je?? Daniel pon kdg iols kesian sebab akgaes ni masih berotakkan CENTRE tu mesti Daniel, maka semua MV tonjol muka dia tapi line boleh kira dgn jari jah.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 03:48 PM | Show all posts
Telolet replied at 5-2-2018 03:28 PM
kanto boleh feature untuk penyanyi lain gak, buat la cam dynamic duo or zico tu. kalau kena gaya m ...

Zico x perlu recognition dari ummah barat untuk mendonia. Walaupon heouls & block B banyak haters, BBC kekal as fandom yang paling chill sebab x cari gaduh dengan fandom lain. Akgae dia pon xde la teruk sangat, paling kuat pon suruh Zico move solo & tinggalkan Block B. BTS lepas lagu blood & tears tu kaka dah x follow sangat sebab over bebenor ARMY which kaka refers as VIP 2.0. PAsni kalau bebedak BTS kantoi buat hal, of couse oppa protection squad kegilaan
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Telolet replied at 5-2-2018 03:28 PM
kanto boleh feature untuk penyanyi lain gak, buat la cam dynamic duo or zico tu. kalau kena gaya m ...

Yes, zico pon bagus jgk.. Boleh naik stand alone xyah disebabkan nama group dia pon sebenarnya.. Jenis rilex n cool je..Yg kesian abang dia yg orang dok compare dgn Zico. Abang dia bukan jenis petik2 nama adik mcm anak buah Jong Kook tu.. Tiap kali interview dokla sebut nama pakcik.. Adoilaaa
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 03:51 PM | Show all posts
Telolet replied at 5-2-2018 03:23 PM
fandom diorang memang gerenti letops kebaboom. cuma haruslah akgae fans yang mendonia nanti. nak2  ...

Haknyeon tenggelam sebab ramai sangat yang letops dalam group tu. Tapi meninat heouls masih yakin yang the boyz id the FUTURE of KPOP. Sorry, bagi kaka it's NCT walaupon ramai antis yang cakap NCT flop. hey, ramai nugu yang nak flop like NCT
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 04:10 PM | Show all posts
nisalee replied at 5-2-2018 02:42 PM
Haah kan..The Boyz tu dah mcm kembar je masing2 sampai confuse kdg2.dah la ramai member.. Akgaes n ...

lol kelakar gila scene key kena debik tu. ngan budak sekolah plak tu   camtu gamaknya akgae fans pefeeling bila diorang tulis hate comments.
position jihoon ambiguos kot bagi iols. tula disadvantage ramai sangat member dalam 1 group. tapi chuols jangan tak tahu, heols ni serba serbi berbakat hokehh vocal boleh rap boleh dance pon boleh. bukan iols yang cakap, karatz heols yang cakap
pasal centre ni iols punya pemahaman lain sikit dari yang lain kot. kalau tengok SM groups kita automatik tau sape centre dia eg: exo kai, snsd yoona. dua2 ni tak banyak line pon n bukan main/lead vocal tapi time chorus mesti placing dia kat tengah.
akgae daniel maybe dok pikir muka heols kena sentiasa ada dalam setiap scene. tu bukan centre dah, tu daniel & friends namanya tapi salah mnet jugak la, time pd101 tu asyik la dok ulang2 position centre sampai fans pon dah kena racun dok ratib centre je.

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 04:16 PM | Show all posts
azimodin replied at 5-2-2018 02:48 PM
Zico x perlu recognition dari ummah barat untuk mendonia. Walaupon heouls & block B banyak haters, ...

bagi iols benda yang diorang buat tu biar jelah berlalu, dah bertahun2 dah. time tu diorang kan tak matang lagi, baru budak hingusan.
iols pon hencap gak block b time kes tu tapi sian jugak tengok zico nangis2 botakkan rambut bagai. antis diorang masih lagi guna benda ni nak hencap heols.
iols nampak ramai dah fandom lain mendoakan bebudak bts ni kantoi dating ke hape, nak tengok fans theyols meroyan ke idok oppar dah berpunya   
btw kaka tengok tak army serang twitter radio station kat toronto tu sampai diorang cancel nak buat kpop slot kat radio? gila entitled la army ni.

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 04:20 PM | Show all posts
azimodin replied at 5-2-2018 02:51 PM
Haknyeon tenggelam sebab ramai sangat yang letops dalam group tu. Tapi meninat heouls masih yakin  ...

hmm nak delulu pon jangan dasyat sangat yach peminat the boyz! iols paling tapaham orang cakap nct flop. album diorang laku kotttt, digital je kureng sebab yelah, lagu tak kena dengan selera ummah korea.
SM nampak macam betul2 nak pulun habis untuk NCT taun ni. iols tazzabar nak tunggu apa plan diorang. lucas pun makin lama makin menggugat jiwa iols. iols taknak amik tau umur heols berapa sebab tanak rasa tua

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 04:24 PM | Show all posts
nisalee replied at 5-2-2018 02:49 PM
Yes, zico pon bagus jgk.. Boleh naik stand alone xyah disebabkan nama group dia pon sebenarnya.. J ...

nasib abang heols betul2 kurang baik. tapi atleast abang heols tak berapa nugu sangat n nampak macam hard worker.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 04:25 PM | Show all posts
Telolet replied at 5-2-2018 04:20 PM
hmm nak delulu pon jangan dasyat sangat yach peminat the boyz! iols paling tapaham orang cakap nct ...

Pan Choa dah petik winwin as Visual yang diovershadow oleh Taeyong. Betul la, SM nampak cam ada bigplan untuk NCT ditambah pulak antis kelihatan sangat tergugat nak ngutuk NCT. Seriously, harap comeback akan datang no longer duet antara Mark & Taeyong. Bagi la peluang kat Winwin, Haechan & Yuta. Mark my word, NCT naik lambat tapi akan rise in the next 3 years.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 04:49 PM | Show all posts
azimodin replied at 5-2-2018 03:25 PM
Pan Choa dah petik winwin as Visual yang diovershadow oleh Taeyong. Betul la, SM nampak cam ada bi ...

yassss harap2 ni la masanya haechan yuta winwin pulak kena push. diorang bukannya tak ramai fans, ramai jah especially winwin.
tapi bila tengok nct yearbook tu still nampak diorang bakal push mark. yelah mark kan rapper SM yang paling bagus setakat ni, tu yang SM peghak semacam dok usung heols sana sini nak tunjuk balik kat orang yang cakap SM takde good rappers.
sesak jugak nafas tengok ramai nau antis nct ni, entah apa yang diorang rrasa tergugat sangat pon taktau. cakap je nct flop tapi still pay attention kat nct lol. better la steady rise dari tetiba explode in popularity bagi iols.

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 05:10 PM | Show all posts
Telolet replied at 5-2-2018 04:49 PM
yassss harap2 ni la masanya haechan yuta winwin pulak kena push. diorang bukannya tak ramai fans,  ...

peghak amat SM, padahal JPY dah grrom 3 hidden card nak tolak pakcik YG yang acah2 swag memanjang (walaupon kaka suka Mino & Hoon). Dengar citer pakcik YG ada inferior complex & selalu compare diri sendiri dengan SM. Mark bagi kaka tone dia best tapi x berapa experimental. macam basic bebenor
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 05:12 PM | Show all posts
Telolet replied at 5-2-2018 04:24 PM
nasib abang heols betul2 kurang baik. tapi atleast abang heols tak berapa nugu sangat n nampak mac ...

kesian betul masa dorang jadi guest happy together. Abang dia cakap Zico lebih disayangi walaupon heouls yang debut dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 05:31 PM | Show all posts
azimodin replied at 5-2-2018 04:10 PM
peghak amat SM, padahal JPY dah grrom 3 hidden card nak tolak pakcik YG yang acah2 swag memanjang  ...

teringat plak YG agak bongkak zaman 2NE1 mendonia dulu, kemain dabik dada 2NE1 dah above snsd bagai. time tu nampak sangat heols rasa lebih superior dari SM. pacik YG ni nampak ego tinggi skit.
mark ni flow heols okay tapi heols macam textbook rapper gitu. skema jah, heols kan macam good boy skit. so agak kurang feel hardcore di situ.

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Telolet replied at 5-2-2018 04:10 PM
lol kelakar gila scene key kena debik tu. ngan budak sekolah plak tu   camtu gamaknya akg ...

Iols membayangkan akgaes tulis hate comments sambil ketap2 bibir n gigil 1 badan.. amboi karat jhoon pon x beragak nak backup jihoon.. Pandai menari tu maybe betol tapi part rap n menyanyi tu iols masih krik krik lagi.. Xpelah, ada lagi 3 album diaorg nak produce kan tahun ni, harap producer bg part sama byk dgn yg lain2..
Daniel&friends?????adoilaaa... Tapi tu sebenarnya akgaes Daniel pikir.. Semua scene kena ada dia.. Kalau ikot hati yg kejam ni nak je mintak Mr Main Everything tu jadi lead utk next CB. Baru puas hati den!!!
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Telolet replied at 5-2-2018 04:24 PM
nasib abang heols betul2 kurang baik. tapi atleast abang heols tak berapa nugu sangat n nampak mac ...

Kesian sebenarnya abang dia ni..dalam Mix9 tu sampai muntah2 training.. Tau dia serba kekurangan so dia betol2 work hard n x nak susahkan member tapi sayang rezeki x da dalam Mix9.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2018 06:00 PM | Show all posts
nisalee replied at 5-2-2018 03:49 PM
Yes, zico pon bagus jgk.. Boleh naik stand alone xyah disebabkan nama group dia pon sebenarnya.. J ...

hahaha ade gak memahami ape isu ai dgn anak buah kjk tu
for me zico and gd composer yg sgt best lagu2 diorg
and perhaps daehwi pun bley gak klu die fokus situ
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082757s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list