CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 11213|Reply: 59

Toner dan face mist favorite

  [Copy link]
Post time 30-1-2018 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Margarita at 30-1-2018 08:55 PM

Asalnya saya dah tersilap buka tajuk di sini. Jadinya tak boleh delete. Saya buka la tajuk baru mengenai toner dan face mist. Saya pernah pakai clinelle spring water mist tu. Best juga. Siapa pernah pakai brand avene atau evian? itu pn famous juga kan?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 30-1-2018 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya allah. Tersilap forum. Minta maaf
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2018 10:51 PM | Show all posts
Margarita replied at 30-1-2018 08:47 PM
Ya allah. Tersilap forum. Minta maaf

Napa u kata tersilap forum? Betul la board ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2018 10:52 PM | Show all posts
Toner Hada Labo

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2018 10:54 PM | Show all posts
Ada juga yg recommend guna apple vinegar sbg toner utk kecilkan pori tapi meols masih tak yakin utk kulit kering, takut makin mengeringkan kulit.

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2018 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm2 pun best..toner beli kt sasa..hadatuko.. smooth ja pakai..
grape water caudalie kira face mist gak ka? Best !
Clinelle penah pakai..ok ja x dak masalah..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-1-2018 11:47 PM | Show all posts
friedfishsoup replied at 30-1-2018 10:51 PM
Napa u kata tersilap forum? Betul la board ni

Saya dh edit post pertama tadi. Asalnya sy nak buka di bod masalah peribadi. Terbuka kt sini. Saya cari butang delete tak jumpa. Tu saya edit dan buat tajuk baru mengenai toner. Kalau dh ada tajuk ni, mod boleh delete.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-1-2018 11:47 PM | Show all posts
alieyrina replied at 30-1-2018 11:41 PM
Mcm2 pun best..toner beli kt sasa..hadatuko.. smooth ja pakai..
grape water caudalie kira face mist ...

Caudalie nak beli di mana ya? pernah nampak elfira promote di IG
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 30-1-2018 11:48 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 30-1-2018 10:54 PM
Ada juga yg recommend guna apple vinegar sbg toner utk kecilkan pori tapi meols masih tak yakin utk  ...

Tak busuk ke? Saya buat minum pun kadg2 tak tahan bau dia..
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2018 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Margarita replied at 30-1-2018 11:47 PM
Saya dh edit post pertama tadi. Asalnya sy nak buka di bod masalah peribadi. Terbuka kt sini. Saya ...

Oh mcm tu. Bagus topik pasal toner nie sbb I pun nak tau apa toner bagus utk muka.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2018 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Margarita replied at 30-1-2018 11:47 PM
Caudalie nak beli di mana ya? pernah nampak elfira promote di IG

Sepora ada..kalau ofer baru beli..atau penah nmpak kt shopee..murah2 jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2018 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
ST collagen spray...
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2018 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Meols pakai honey bee...okay ke benda ni? Dl pakai jgk yg face shop pnya...
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2018 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Perlu ke pakai face mist tu? Apa function dia
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2018 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Face mist - caudalie beauty elixir

Toner - tak pakai sebab guna Estée Lauder micro essence
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2018 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
akak suka cosmoderm tea tree toner. my fav

tak suka the body shop tea tree toner. kering.

i think pada yg tanya pasal apple cider vinegar tepek kat muka tu....better not use. nanti muka terlalu acidic dia irritating pulak. muka kita kena acid sikit je, jgn terlalu berasid. dan x boleh terlalu alkali..nanti tak balance dan boleh irritate juga.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-1-2018 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
sejuk replied at 31-1-2018 07:14 PM
Perlu ke pakai face mist tu? Apa function dia

Pegi baca kat benang kesalahan dalam penjagaan muka. Situ ada bg tau kepentingan face mist. Sgat penting ok
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2018 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Thayers witch hazel alcohol free toner
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 10:38 AM | Show all posts
dulu2 penah try bio essence miracle bio water as toner. senang sbb spray jer tp rasa tak best sbb takleh nmpak kotoran kt cottonpad so tukar guna toner balik..

now i guna toner thayers rose petal. not bad.

ingat lepas ni nak try pixi glow tonic lak. try pakai adik punya aritu mcm best wpun ada sensation 'panas' kt muka awal2 tu.

the best toner i penah pakai was clarins for oily/combi skin.

basically i avoid toner yg ada alcohol sbb drying...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 12:26 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 30-1-2018 10:54 PM
Ada juga yg recommend guna apple vinegar sbg toner utk kecilkan pori tapi meols masih tak yakin utk  ...

owh.. boleh try
cuma bau2nya yg xmenahan nnti
tp iols selalu guna apple cyder sebagai anti radang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 01:46 PM GMT+8 , Processed in 0.119887 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list